revani-spitiki-sintagi

Αυθεντική συνταγή για ρεβανί Βεροίας με πορτοκάλι!

by ediva

Το ρεβανί (ή ραβανί) είναι μία από εκείνες τις συνταγές που δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις δοκιμάσει σε όποιο σπίτι κι αν έχεις επισκεφτεί. Κάθε νοικοκυρά έχει το δικό της μοναδικό τρόπο να φτιάχνει αυτό το γλυκό, άλλες φορές με απόλυτη και άλλες φορές χωρίς καθόλου επιτυχία. Η μεγαλύτερη δυσκολία του είναι να μπορέσεις να σιροπιάσεις το γλυκό σου με τον σωστό τρόπο, αλλά και να έχει και τον αντίστοιχο όγκο που χρειάζεται μια τέτοια συνταγή.

Η αλήθεια είναι ότι έχω δοκιμάσει ένα σωρό διαφορετικές συνταγές, χωρίς να έχω το επιθυμητό για εμένα αποτέλεσμα. Μέχρι που έτυχε να επισκεφτώ το σπίτι ενός φίλου, όπου η μητέρα του μου σέρβιρε ένα κομμάτι ρεβανί που είχε μόλις φτιάξει. Όπως καταλαβαίνεις, ζήτησα αμέσως τη συνταγή και έφτιαξα το γλυκό στο σπίτι μου. Τις περισσότερες φορές το δικό μου γλυκό ήταν διαφορετικό από αυτό που είχα δοκιμάσει. Αυτή τη φορά, όμως, δεν είχε καμία απολύτως διαφορά.

 

Μπορείς να βρεις περισσότερες συνταγές για γλυκά εδώ!

 

Συνταγή για ρεβανί (ή ραβανί) Βέροιας!

sintagi-revani

Υλικά για το ρεβανί:

  • 6 αυγά
  • 2 ποτήρια τσαγιού ζάχαρη
  • 2 ποτήρια τσαγιού αλεύρι
  • 2 ποτήρια τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό (ή ψιλό)
  • 1 ποτήρι γάλα
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 baking powder
  • 2 βανίλιες

Υλικά για το σιρόπι:

  • 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 5 1/2 ποτήρια νερό
  • 5 1/2 ποτήρια ζάχαρη

 

Εκτέλεση

eggs-and-sugar-mixture

1. Χτυπάς τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.

2. Προσθέτεις το ξύσμα, το γάλα, το baking powder και τις βανίλιες σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.

 

flour-mixture

3. Μόλις αναμειχθούν όλα τα υλικά, προσθέτεις το αλεύρι κοσκινισμένο και το σιμιγδάλι.

4. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα, στους 180-200°C.

 

boiling-syrup

5. Λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο, βράζεις όλα τα υλικά για το σιρόπι. Αφήνεις τα υλικά να πάρουν μια βράση και μετά σιγοβράζεις για μερικά λεπτά.

 

adding-syrup

6. Αφήνεις την κατσαρόλα στην άκρη να χλιαρίσει, και προσθέτεις το χλιαρό σιρόπι σιγά-σιγά επάνω στο χλιαρό ρεβανί.

Tip 1: Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις το βαθύ ταψί της κουζίνας για να φτιάξεις το γλυκό ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να υπερχειλίσει το σιρόπι όταν το προσθέτεις στο γλυκό.

Tip 2: Πρόσθεσε το σιρόπι σιγά-σιγά με την κουτάλα για να το απορροφάει το γλυκό σταδιακά αλλά και για να μην βγάλει φλούδες.

Related Posts