eukola-biskota-sokolata

Πανεύκολα cookies μερέντας γεμιστά με καραμέλα γάλακτος

by ediva-author

Τα cookies μερέντας είναι ιδανικά για να συνοδεύουν τον καφέ με τις φίλες σου, αλλά και σαν σνακ για τα παιδιά. Κανένας δεν μπορεί να τους αντισταθεί και ειδικά αν ακολουθήσεις την συνταγή του ediva.gr , ώστε να τα κάνεις γεμιστά με καραμέλα γάλακτος, τότε η επιτυχία θα είναι εγγυημένη.

Βέβαια, είναι μία συνταγή που επιδέχεται πειράματα, καθώς μπορείς να δοκιμάσεις να τα φτιάξεις μέχρι και με λευκή σοκολάτα, ή ακόμη και να προσθέσεις ξύσμα πορτοκαλιού. Κάνε δικές σου παραλλαγές και πες μας τις εντυπώσεις!

 

Δες επίσης: Λαχταριστή συνταγή για cupcakes βανίλιας με κρέμα σοκολάτας!

 

Τι υλικά θα χρειαστείς για τα cookies μερέντας με γέμιση καραμέλας γάλακτος

 biskota-nutella

Τι θα χρειαστείς:

  • 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κούπα Merenda ή Nutella
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 βανίλια
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κούπα μαλακές καραμέλες βουτύρου (φλόκες) κομένες στα τέσσερα

 

Πως να φτιάξεις μπισκότα με μερέντα και καραμέλα γάλακτος

sintagi-mpiskota-gemista

Για να ξεκινήσεις θα πρέπει να βάλεις σε ένα μπολ το βούτυρο, την λευκή και την καστανή ζάχαρη και να τα χτυπήσεις καλά με το μίξερ, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ομογενοποιηθεί. Θα χρειαστείς περίπου 5 λεπτά.

Στη συνέχεια χαμήλωσε το μίξερ και πρόσθεσε το αυγό και την βανίλια. Ανακάτεψε λίγο και ρίξε και την μερέντα. Θα πρέπει να συνεχίζεις το χτύπημα ώστε να ανακατευθούν καλά.

Πρόσθεσε τώρα το αλεύρι, την σόδα και το αλάτι και χτύπησε τα πολύ καλά μέχρι η ζύμη σου να είναι λεία.

Και τώρα φτιάχνουμε τα μπισκότα μας. Πάρε στο χέρι σου περίπου 2 κουταλιές της σούπας ζύμη, κάντην ένα μπαλάκι και άνοιξε την για να γίνει λίγο πιο πλατιά. Βάλε μέσα 2-3 κομματάκια καραμέλας και κλείστο ξανά σε μπαλάκι μέχρι να κρυφτεί η καραμέλα. Προσπάθησε να μην εξέχει γιατί είναι κρίμα να μείνει η γέμιση στο ταψί!

Άπλωσε τα μπισκοτάκια σου σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και πάτησε ελαφρά την επιφάνεια. Πρόσεξε να έχουν απόσταση μεταξύ τους γιατί αλλιώς θα απλώσουν και θα σου κολλήσουν.

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 8 με 10 λεπτά. Μην τα ξεροψήσεις όμως γιατί δεν θέλουμε να στεγνώσουν πολύ. Άφησε τα να κρυώσουν τουλάχιστον  5 λεπτά στο ταψί πριν προσπαθήσεις να τα βγάλεις για να μη σου σπάσουν.

Τρώγονται ζεστά και κρύα και είναι τέλεια σε συνδυασμό με τον ζεστό σου καφέ. Φρόντισε να τα φυλάξεις σε ένα κουτί μπισκότων για να μπορέσουν να διατηρηθούν καλύτερα.

biskota-axni mpiskota-gemisi-floka

[adrotate banner=”18″]

Extra Tip: Αν λατρεύεις τη σοκολάτα μπορείς να προσθέσεις στη ζύμη και λίγες σταγόνες σοκολάτας!!

Δοκίμασε την συνταγή και πες μου τα αποτελέσματα σου κάτω στα σχόλια.

Καλή επιτυχία κορίτσια!!

>> Δες όλα τα άρθρα για την Μαγειρική – Συνταγές!

Related Posts