zaxaropaste-tourta

Εύκολη συνταγή για ζαχαρόπαστα!

by ediva

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πως φτιάχνεται η ζαχαρόπαστα και που μπορείς να βρεις τα ελαφρώς ιδιαίτερα υλικά της; Για αρχή να σου πω ότι η ζαχαρόπαστα είναι εκείνη η γλυκιά η πάνω-πάνω στρώση στις τούρτες ή αν θυμάσαι από τις παιδικές τούρτες κάτι μικρά ζαχαρωτά που έχουν από πάνω. Έχει γεύση σαν βανίλια υποβρύχιο και πέρα από τις τούρτες μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και σε κεκάκια και μπισκότα.

Όπως θα ξέρεις ή θα ανακαλύψεις περιέχει γλυκερίνη, την οποία μπορείς να την προμηθευτείς από φαρμακείο! Πρόσεξε να ζητήσεις βρώσιμη. Την γλυκόζη, τη ζελατίνη και την υγρή βανίλια μπορείς να τις βρεις σε σούπερ μάρκετ. Τώρα, αν θέλεις να προσθέσεις χρώμα, θα πρέπει να ψάξεις κάποιο μαγαζί που να έχει, μιας και είναι λίγο δυσεύρετο. Παρακάτω, θα βρεις τη συνταγή για την απλή λευκή ζαχαρόπαστα.

 

Δες επίσης: Συνταγή για ζαχαρόπαστα και ο τρόπος χρήσης

 

Πως να φτιάξεις γρήγορα μια ζαχαρόπαστα!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 900 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 140 γρ. γλυκόζη
  • 1 κ.σ γλυκερίνη
  • 50 γρ. νερό
  • 15 γρ. ζελατίνη
  • 25 γρ. Βιτάμ
  • 1 κ.γ υγρή βανίλια

mouliasma zelatinis vima 1 kommati a

Αρχικά, μούλιασε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό να μαλακώσει. Έπειτα, σε μπεν μαρί ρίξε το νερό και τη ζελατίνη και ανακάτεψε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη! Δεν χρειάζεται να έχεις τέρμα δυνατή φωτιά, στη μέση είναι μια χαρά.

Μετά, ρίχνεις την γλυκόζη, την γλυκερίνη και το βούτυρο στο ίδιο κατσαρολάκι. Ανακάτεψε πολύ καλά έτσι ώστε να είναι να δέσει καλά το μείγμα σου. Μην αφήσεις το βούτυρο να βράσει, μόλις λιώσει προχωρά στο επόμενο βήμα.

vanilia sto kala anakatemeno meigma me to voutiro

Αφού, λοιπόν έχεις ανακατέψει όλα τα υγρά, το μόνο που σου μένει είναι να προσθέσεις και το τελευταίο. Πρόσθεσε και την υγρή βανίλια. Συνέχισε το ανακάτεμα και μόλις είσαι ικανοποιημένη από το πως έχει δέσει το μείγμα σου, βγάλε το από την φωτιά.

adeiasma meigmatos sto katsarolaki me zaxari axni ediva.gr

Κατόπιν άδειασε το μείγμα στη ζάχαρη άχνη. Ξεκίνα το ανακάτεμα. Ανακάτεψε πολύ καλά έως ότου η ζάχαρη άχνη και να έχει απορροφήσει όλο το υγρό και να έχει δημιουργηθεί ένα σφιχτό αλλά εύπλαστο ζυμαράκι.

zimaraki zaxaropastas tiligmeno se diafania

Τέλος, τύλιξε το ζυμαράκι σε διαφάνεια και κράτησε το εκτός ψυγείου για να μην ξεραθεί. Έτοιμη η ζαχαρόπαστα σου για να την χρησιμοποιήσεις!

Related Posts