Ο σύντροφος μου ζηλεύει

Ο σύντροφος μου ζηλεύει και με πνίγει.Τι να κάνω;

by ediva-author

Ο σύντροφος μου ζηλεύει χωρίς λόγο. Γιατί;

Όταν ξεκινά μια σχέση ξεκινά πάντα με έρωτα. Καρδούλες συννεφάκια γέλια χαρές έρωτας μέχρι το κόκκαλο. Ερωτευόμαστε τον καινούριο ”άλλο μας μισό” για χίλιους διαφορετικούς λογούς είτε είμαστε άντρες είτε γυναίκες..

Όταν είμαστε ερωτευμένοι λοιπόν, βλέπουμε στον άλλο τον καταπληκτικότερο άνθρωπο του κόσμου. Τον βλέπουμε τέλειο κι αν υπάρχουν κάποιες στιγμές που διαβλέπουμε κάποια ‘μικροπράγματα. Ο έρωτας και ο ενθουσιασμός μας βοηθούν να τα δικαιολογούμε και να παρατηρούμε με τρυφερότητα

Ας σταθούμε όμως σε αυτό… Τα ‘μικροπράγματα  που όπως είπαμε τα παρατηρούμε με τρυφερότητα.. Τι γίνεται λοιπόν όταν κάποιες συνήθειες τις όποιες είχαμε πριν από αυτόν ζητάει να τις αλλάξουμε; Ή στη χειρότερη περίπτωση απαιτεί να τις αλλάξουμε; Ας φέρουμε μερικά απλά παραδείγματα..

*Σε γνώρισε έξω. Σε μια καφετέρια ή ένα κλαμπ. Του άρεσες σου άρεσε και αυτό εξελιχθηκε σε σχέση. Βγαίνατε κανονικά για κάποιο διάστημα και ξαφνικά δεν του αρέσουν τα ρούχα σου(η φούστα σου είναι κοντή, το μπούστο σου πολύ ανοιχτό).

*Έχεις πολλούς φίλους. Άντρες και γυναίκες. Δεν ζηλεύει όμως τους άντρες μόνο. Δεν θέλει ούτε τις φίλες σου γιατί όλες σε παρασέρνουν. Καμιά δεν είναι καλή. Μα καμιά.

*Όταν βγαίνετε έξω, κοιτάς δεν κοιτάς σου λέει ότι κοίταξες αυτόν και γιατί…

*Σου ζηταει να διαγράψεις τους λογαριασμούς σου στα κοινωνικά δίκτυα και ίσως το κάνει και αυτος, αφου  από όλα αυτά όλο και κάποιος θα στην πέσει.

* Σου λέει ότι περνάς πολλές ώρες στη δουλειά και δεν του αφιερώνεις αρκετό χρόνο.

*Είσαι δραστήρια και κοινωνική με όλο τον κόσμο αλλά εκείνος θεωρεί ότι δίνεις δικαιώματα παντού και θέλεις απλά να προκαλείς.

Αυτά ήταν απλά καθημερινά παραδείγματα που μπορεί να σου συμβούν…

Μπαίνεις στη διαδικασία αρχικά να σκεφτείς πως του λείπεις τόσο πολύ και πως το ότι ζηλεύει είναι επειδή σε αγαπάει πολύ.

ΛΑΘΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ.

Το θέμα με τους ανασφαλείς ανθρώπους είναι πως ότι και να κανείς για να τους τονώσεις την αυτοπεποίθηση θα πάει στραφεί… και θα καταλήξεις αναγκαστικά να κανείς αυτό που θέλουν για να νιώθουν καλά. Σε περίπτωση σχέσης ακόμα περισσότερο. Οι περισσότεροι ανασφαλείς άνθρωποι σε βάθος χρόνου σε κάνουν να εξαρτάσαι από αυτούς. Κι όμως έτσι γίνεται. Προσπαθούν να σε κάνουν να νιώσεις ανασφάλεια μέσα από το συναίσθημα σου. Όταν το καταλάβεις ίσως θα είναι αργά. Θα νιώθεις άσχημα να μιλήσεις αφού όλο αυτόν τον καιρό ήταν όλα φυσιολογικά (υποτίθεται), και ίσως αρχίσεις να λες ψέματα αφού όλο αυτό σε καταπιέζει χωρίς να το καταλαβαίνεις

Αυτό που πρέπει να κανείς είναι να μην πέσεις στην παγίδα από την αρχή. Όταν ο άλλος σου κάνει μια παρατήρηση όπως τα παραδείγματα, σκέψου πρώτα αν έχει δίκιο ή αν το προκάλεσες εσύ με κάποιο τρόπο. Όχι όμως να σε ΠΕΙΣΕΙ ότι το προκάλεσες εσυ…Συζητησε με τον σύντροφο σου με προσοχή για τη συμπεριφορά του χωρίς να του πεις ότι είναι λάθος αλλά με παραδείγματα και αν δεις ότι οι λόγοι και οι αιτίες που σου λέει είναι παράλογες απλά φύγε όσο είναι αρχή ακόμα..

Όταν σ’ ένα ζευγάρι αρχίσουν οι γκρίνιες και τα παράπονα, μια πολύ συνηθισμένη φράση είναι «αν εσύ ήσουν αλλιώς δεν θα φερόμουν κι εγώ έτσι». Ο άλλος μας κρατάει τον καθρέφτη μέσα στον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας. Στην αρχή της σχέσης η εικόνα που βλέπουμε μέσα σ αυτόν είναι πολύ κολακευτική. Όταν όμως ο άλλος αρχίσει να «μην είναι πια αυτός που ήταν στην αρχή», δεν βλέπουμε μόνο αυτόν να γίνεται «χειρότερος» αλλά αρχίζει και η εικόνα του εαυτού μας να είναι λιγότερο τέλεια.

Τότε είναι που ελπίζουμε ότι αλλάζοντας τον άλλο θα αλλάξουμε κι εμείς και η σχέση, επειδή αυτό είναι πολύ πιο εύκολο και λιγότερο επώδυνο απ’ το να αμφισβητήσουμε τον εαυτό μας και να προσπαθήσουμε να τον αλλάξουμε. Και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος τσακωμών και άσχημων καταστάσεων

Το θέλεις αυτό;

Related Posts