Πόσες φορές σου έχει τύχει να σε πάρουν οι φίλες σου τηλέφωνο τελευταία στιγμή και να σου πουν ότι έρχονται για καφέ; Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ θέλω να έχω να κεράσω και κάτι άλλο πέρα από τον καφέ. Λόγω του φορτωμένου προγράμματος μου, όμως, έχω πλέον ελάχιστο χρόνο να αφιερώσω στην κουζίνα. Ενώ παλιά στο σπίτι υπήρχε γλυκό ή κάποια πίτα όταν ερχόταν κάποιος για επίσκεψη, τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Ψάχνοντας στο ίντερνετ για καινούριες και γρήγορες συνταγές για γλυκά, έπεσα επάνω σε μια συνταγή για καρυδόπιτα με κρέμα. Η αλήθεια είναι ότι μου κίνησε το ενδιαφέρον από την αρχή επειδή εγώ έχω συνηθίσει απλά να σιροπιάζω το συγκεκριμένο γλυκό χωρίς να προσθέτω κάποια κρέμα από επάνω. Έτσι αποφάσισα να τη δοκιμάσω. Το αποτέλεσμα ήταν απλά εκπληκτικό και η καρυδόπιτα έγινε ανάρπαστη μέσα σε λίγες μόνο ώρες!

 

Γρήγορη και εύκολη συνταγή για καρυδόπιτα με κρέμα

Υλικά για την καρυδόπιτα:

  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας κανέλα, κοσκινισμένη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 1 baking powder, κοσκινισμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια

Υλικά για το σιρόπι:

  • 2 κούπες νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη

Για την κρέμα:

  • οποιαδήποτε κρέμα μπορείς να βρεις στο σούπερ μάρκετ (Κούσταρ Πάουντερ – γιωτης)

 

Εκτέλεση:

Βάζεις τα αυγά και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάς όλα μαζί.
avga-zaxari

 

Ανακατεύεις όλα τα κοσκινισμένα υλικά μαζί (αλεύρι, baking powder, κανέλα). Έπειτα, τα ρίχνεις σιγά-σιγά μέσα στο μείγμα χωρίς να σταματήσεις τη λειτουργία του μίξερ.

mixer

Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά μαζί, κλείνεις το μίξερ. Ρίχνεις μέσα στο μείγμα όλα τα καρύδια και ανακατεύεις με την σπάτουλα ή το κουτάλι να πάνε τα καρύδια παντού.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.

Αλευρώνουμε ένα ταψί 30 εκατοστών και βάζουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Η καρυδόπιτα είναι έτοιμη όταν ξεκολλήσει από τα πλάγια ή κάνοντας το τεστ με την οδοντογλυφίδα. Όταν η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή, τότε το γλυκό σου είναι έτοιμο.

Σε μια κατσαρόλα βράζεις το σιρόπι. Μόλις ετοιμαστεί, το αφήνεις στην άκρη να χλιαρίσει.

Προσθέτεις το χλιαρό σιρόπι επάνω στο ζεστό γλυκό και αφήνεις να το απορροφήσει.

Έπειτα προσθέτεις την κρέμα από επάνω και πασπαλίζεις με επιπλέον καρύδι ή με κανέλα.
karidopita

Tips: Για την παρασκευή της κρέμας ακολουθείς τις οδηγίες που αναγράφονται στο φακελάκι.

Δοκίμασε την συνταγή και πες μου τις εντυπώσεις σου. Είμαι σίγουρη ότι θα τη λατρέψουν όλοι. Αν σου αρέσει η καρυδόπιτα, δες εδώ ακόμη μία συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
tagged in Γλυκά