antras gematos anisixia trwei ta nixia

Πως να καταλάβεις αν σου λέει ψέματα!

by ediva

Υποψιάζεσαι ότι σου λέει ψέματα και δεν ξέρεις πως πρέπει να το διαχειριστείς; Σίγουρα, η πρώτη αντίδραση είναι να θυμώσεις- ο καθένας στη θέση σου. Το να πιστεύεις, έστω και από ένστικτο ότι κάτι πάει λάθος και το αγόρι σου, σου τρώει τα σωθικά. Όμως, προτού βιαστείς να του σπάσεις στο κεφάλι όλο το νοικοκυριό, θα πρέπει να είσαι σίγουρη και ότι δεν φτάνεις στα όρια της παράνοιας.

Παρακάτω θα βρεις μερικά από τα βασικότερα σημάδια ενός ανθρώπου που λέει ψέματα. Επίσης, θα δεις και ποιες είναι οι σωστές ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνεις σε κάθε περίπτωση, για να διαπιστώσεις τι ακριβώς γίνεται. Εξοπλίσου με υπομονή και ηρεμία και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.

 

5 Σημάδια ότι σου λέει ψέματα και τι πρέπει να τον ρωτήσεις

 

Η νευρικότητα δεν είναι σημάδι ψεύδους

antras gematos anisixia trwei ta nixia

Μην ξεκινάς να πλέκεις σενάρια με το μυαλό σου όταν δεις το αγόρι σου να είναι ανήσυχος, αγχωμένος και γενικά να συμπεριφέρεται διαφορετικά από ότι συνήθως. Μπορεί να μην έχει λερωμένη τη φωλιά του και απλώς κάτι να μην πηγαίνει έτσι όπως θα ήθελε στη δουλειά, ας πούμε. Είναι πιθανό να σου κρύβει κάτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σου λέει την αλήθεια.

Τι πρέπει να ρωτήσεις: Τι συμβαίνει; Έχει γίνει κάτι; Αν θες πες μου για να το δουλέψουμε μαζί.

Χρησιμοποίησε όσα ξέρεις για αυτόν

zeugari moirazetai mistika o enas me ton allo

Όταν βγαίνεις με κάποιον καιρό και η σχέση σας προχωράει, ξέρεις πάνω κάτω τις συμπεριφορές και αντιδράσεις του. Αν παρατηρήσεις ότι ξαφνικά υπάρχει μια τάση ανησυχία ή να είναι γενικά οι κινήσεις του σπασμωδικές και αφύσικες από ότι κανονικά, τότε κάτι πάει λάθος. Οπότε, ήρθε η ώρα να μάθεις τι γίνεται.

Τι πρέπει να ρωτήσεις: Ξεκίνα κάνοντας τυχαίες ερωτήσεις σχετικά με την μέρα του. Μετά ξεκίνα μια προκαταρκτική “ανάκριση” πάνω στο ψέμα του. Πως θα το κάνεις αυτό; Ας το εξετάσουμε μέσω ενός παραδείγματος.

Έχεις αμφιβολίες για το τι πραγματικά έκανε χθες βράδυ. Ρώτα τον τι έκανε χθες βράδυ που βγήκε με τους φίλους του. Προφανώς και θα περίμενε μια τέτοια ερώτηση και θα σου έχει και την απάντηση έτοιμη. Βέβαια δεν περιμένει τι θα ρωτήσεις μετά. Τι είναι αυτό; Δες στο επόμενο κομμάτι.

Δες επίσης: 5 Λόγοι για να φύγεις από μια κακή σχέση!

Κάνε του παραπλήσιες σχετικά με τις υποψίες σου

zeugari kathetai ston kanape kai sizitaei

Σε αυτό το βήμα είναι σημαντικό να παρακολουθείς τις αντιδράσεις του. Κάνοντας ερωτήσεις γύρω από το θέμα- διατηρώντας πάντα την ψυχραιμία σου- παρατήρησε αν υπάρχει κάποια αλλαγή στις κινήσεις του ή στην χροιά του ή στο βλέμμα του. Αν κάτι αλλάζει, μάλλον ψεύδεται.

Τι πρέπει να ρωτήσεις: Χρησιμοποιώντας το παραπάνω παράδειγμα, αυτές είναι μερικές από τις πιο βασικές ερωτήσεις.

  • Ήσασταν τελικά στο μαγαζί που είχες πει ότι θα πάτε;
  • Βγήκες με τον Χρήστο, τον Γιώργο και τον Γιάννη, σωστά;
  • Μόνοι σας ή βρήκατε και καμιά παρέα;
  • Υπήρχαν και κοπέλες στην παρέα;
  • Έπαιξε τίποτα με καμιά κοπέλα, χθες;

Ανάλογα με τις απαντήσεις που θα πάρεις, επικεντρώσου σε εκείνες που τον είδες να σφίγγεται περισσότερο.

Παρατήρησε νευρικές κινήσεις όσο συζητάτε

nevriki kinisi pou deixnei pithanotita psematos

Όσο η κουβέντα προχωρά και εσύ ζητάς περισσότερες λεπτομέρειες είναι μερικές κινήσεις του σώματος που υποδηλώνουν ότι σου λέει ψέματα. Ο ξερόβηχας, το πέρασμα του χεριού από τα μαλλιά του, νευρικές κινήσεις με τα χέρια. Αν δεις κάτι τέτοιο, τότε συνέχισε γιατί μάλλον βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο.

Τι πρέπει να ρωτήσεις: Συνέχισε να του κάνεις πάνω στα θέματα που βλέπεις ότι τον ζορίζουν, κάνοντας ακόμα πιο λεπτομερείς ερωτήσεις.

Μην πιέζεις για απαντήσεις

diafwnia anamesa sto zeugari

Όσο πιο επιθετική και πιεστική γίνεσαι, τόσο δυσκολότερα θα πάρεις τις απαντήσεις που ζητάς. Όπως είπαμε και πριν, η συζήτηση θα πρέπει να είναι χαλαρή και ήρεμη. Φρόντισε η συζήτηση να είναι σε σπίτι όπου δε θα έχετε κάτι να σας αποσπά την προσοχή. Ζήτησε του να σου ξαναπεί τι έγινε γιατί είναι κάποια κομμάτια τα οποία δεν σου “κολλάνε”.

Τι πρέπει να ρωτήσεις: Πες του ότι έχεις μπερδευτεί λίγο και ότι θέλεις να σου ξαναπεί τι έγινε, ξεκινώντας από το τέλος προς την αρχή. Αν αλλάξει κάτι στην ιστορία, ευγενικά και ήρεμα ρώτησε τον, όταν τελειώσει την περιγραφή.

Tip: Πολύ βασικό είναι να μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα και ο λόγος σου να μην είναι κατηγορητικός. Απλά μην αφήσεις το θυμό και την υποψία να πάρουν το πάνω χέρι στη συζήτηση. Παίξε το απλά περίεργη.

Related Posts