diazygio

Συμπεριφορές που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε διαζύγιο!

by ediva

Ο γάμος για τους περισσότερους ανθρώπους αποτελεί ολοκλήρωση, νιώθουν ικανοποιημένοι, ευτυχισμένοι και γεμάτοι όταν η σχέση τους καταλήγει εκεί. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα όμως της σύγχρονης εποχής είναι ο χωρισμός.

Άραγε ποιες είναι οι συμπεριφορές που φέρνουν την οριστική ρήξη ανάμεσα στο ζευγάρι και καταλήγει σε διαζύγιο; Η καθημερινότητα δύο ανθρώπων και η ρουτίνα που έρχεται με τον καιρό σίγουρα φθείρει το ζευγάρι, όση αγάπη και αν υπάρχει.

Όταν όμως στις ήδη υπάρχουσες συγκρούσεις προστίθενται κάποιες επαλαμβανόμενες συμπεριφορές μπορεί να αποβεί μοιραίο. Σύμφωνα με έρευνες και τους ειδικούς των σχέσεων τα περισσότερα ζευγάρια που κατέληξαν σε διαζύγιο οφείλονταν στο γεγονός πως είχαν αυτού του είδους τις συμπεριφορές και επέμεναν σ’ αυτές χωρίς να αλλάζουν ουσιαστικά κάτι.

Πάμε να δούμε αναλυτικά ποια είναι αυτά τα στοιχεία της δυναμικής της προσωπικότητας των δύο συζύγων που μπορεί να οδηγήσουν στον οριστικό χωρισμό.

 

Ποιοι τύποι συμπεριφορών οδηγούν στο διαζύγιο

 

Αποφυγή Συγκρούσεων

sygkroush-zeygariou

Πρόβλημα:  Πολλοί άνθρωποι λόγω χαρακτήρα είναι πιο παθητικοί, ενώ άλλοι πιο δυναμικοί. Αυτό μέσα σε μια σχέση μπορεί να εκδηλωθεί με την επικράτηση των απόψεων μόνο του ενός. Πολλές φορές επειδή κάποιος θέλει να αποφύγει κάθε είδους σύγκρουση αποδέχεται άκριτα τις απόψεις του άλλου. Αυτό μπορεί να καταλήξει ο ένας σύζυγος να είναι ο μόνος που θα αποφασίζει για τα πάντα και ο άλλος απλά μια μαριονέτα που θα εκτελεί.

Αυτό μπορεί να μην είναι λάθος αυτού που τελικά παίρνει τις αποφάσεις. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλει να επιβληθεί, αλλά όταν δεν υπάρχει αντίλογος θεωρεί ότι αυτό είναι το σωστό. Η παθητικότητα μπορεί να έχει πολύ άσχημα αποτελέσματα καθώς όταν μόνο ο ένας αποφασίζει από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο ζήτημα η επικοινωνία του ζευγαριού παύει πλέον να υπάρχει και ο δρόμος του διαζυγίου είναι αναπόφευκτος.

Λύση: Η λύση είναι μία και μοναδική! Κατανόηση στη διαφορετικότητα του άλλου και αποδοχή της άποψης του. Πολύ συχνά ακούμε για τα διαζύγια λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ του ζευγαριού.

Κάθε ζευγάρι που θέλει να έχει έναν πετυχημένο γάμο θα πρέπει να περάσει από την διαδικασία κατανόησης των απόψεων και αναγκών ο ένας του άλλου και φυσικά να τις εκφράζει. Σε έναν γάμο πρέπει να αποφασίζονται από κοινού όλα τα θέματα. Ο άνθρωπος που έχει αποφασίσει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του μαζί μας προφανώς και θέλει να ακούσει την άποψή μας.

Σχέση Κυριαρχίας

zeygari-me-provlima

Πρόβλημα: Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να επιβληθούν στον σύντροφό τους. Μια τέτοια σχέση δεν μπορεί να διαρκέσει για πολύ, καθώς οι καυγάδες θα γίνονται ολοένα και μεγαλύτεροι. Σε μια τέτοια σχέση όπου αυτό που ενδιαφέρει το ζευγάρι είναι ποιος θα είναι ο κυρίαρχος της σχέσης ο καθένας καταλογίζει συνεχώς ευθύνες στον άλλο, το κατηγορεί για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί και δεν αναγνωρίζει το δικό του μερίδιο ευθύνης.

Αυτό μπορεί να καταλήξει σε μια τοξική σχέση εξάρτησης, η καθημερινότητα να είναι ένας συνεχής τσακωμός και κανείς να μην υποχωρεί με αποτέλεσμα φυσικά ο διαζύγιο γιατί κανείς δεν μπορεί να αντέξει σε μια σχέση που το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η ψυχολογική φθορά και η διαρκής ένταση.

Λύση: Η λύση του προβλήματος ακούει στο όνομα συμβιβασμός! Ένα ζευγάρι που έχει μια τέτοιου είδους σχέση και θέλει να σώσει τον γάμο του δεν έχει παρά να αρχίσει να συμβιβάζεται, να γίνεται ουσιαστική συζήτηση και σωστός καταλογισμός ευθυνών και από τις δύο πλευρές.

Επειδή όμως για μια τέτοια σχέση πολλές φορές είναι δύσκολο να βρεθεί η χρυσή τομή για όσους θέλουν πραγματικά να προσπαθήσουν ίσως θα πρέπει να επισκεφτούν έναν ειδικό γάμου ώστε να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν τα πράγματα διαφορετικά ή να το συζητήσουν με κοντινούς τους ανθρώπους.

Οι άνθρωποι που είναι δίπλα μας και μας αγαπάνε, αλλά παράλληλα είναι έξω από τη σχέση καμιά φορά βλέπουν τα πράγματα πιο αντικειμενικά και μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά. Όταν συζητήσουμε μαζί τους το πιο πιθανό είναι να κατανοήσουμε και τα δικά μας λάθη. Μόνο αν είμαστε σε θέση να δούμε και τα δικά μας λάθη, να τα παραδεχτούμε και να ζητήσουμε συγγνώμη μπορεί μια σχέση να σωθεί. Δες επίσης 8 χαρακτηριστικά προσωπικότητας που καταστρέφουν μια σχέση!

Related Posts