sorbe aggouri

Συνταγή για Γαλλικό σορμπέ αγγουριού!

by ediva-author

Απαραίτητο πρώτο πιάτο ή και σαν επιδόρπιο κάθε καλοκαίρι είναι το σορμπέ αγγουριού.

Μπορείς να πειραματιστείς πολύ σε αυτήν τη συνταγή. Κάποιες φορές βάζω λίγο γιαούρτι, αφαιρώ εντελώς τον άνηθο και προσθέτω περισσότερα μήλα.

Το συγκεκριμένο σορμπέ σερβίρεται άνετα σαν πρώτο πιάτο στο καλοκαιρινό τραπέζι και σε μικρή ποσότητα ένα θαυμάσιο συνοδευτικό για το βραδινό ποτάκι στο μπαλκόνι!

 

 

 

Δες επίσης: Εύκολες και γρήγορες συνταγές για όλη την παρέα!

 

suntagi miloaggouri

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για 6 άτομα:

  • 1 μέτριο αγγουράκι
  • 2 ξινόμηλα
  • 1 φύλλο ζελατίνας
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • Χυμό μισού λεμονιού (φρεσκο)
  • Αλατάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Μουλιάζεις τη ζελατίνα για λίγη ώρα σε κρύο νερό.

Βήμα 2

Βράζεις την ζάχαρη με τις 3 κουταλιές νερό για 3’ και ρίχνεις μέσα τη ζελατίνα (στραγγισμένη) ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί καλά.

Βήμα 3

Καθαρίζεις το αγγούρι, το κόβεις κατά μήκος, αφαιρείς τυχόν σπόρους και κόβεις σε κύβους.

Βήμα 4

Καθαρίζεις τα μήλα και τα κόβεις επίσης σε κύβους

Βήμα 5

Χτυπάς στο μπλέντερ τα αγγούρια, τα μήλα, το διάλυμα της ζελατίνας, λίγο αλάτι, το χυμό ½ λεμονιού και τον άνηθο (ψιλοκομμένο) μέχρι να γίνουν πολτός.

Βήμα 6

Το βάζεις στην κατάψυξη μέχρι να πήξει και να γίνει γρανίτα.
Σερβίρεις με φέτες αγγουριού και μήλου.

Συμβουλή: Για πιο βελούδινο αποτέλεσμα και αν δεν βαριέσαι βγάζε το από την κατάψυξη και χτύπα το λίγο καθέ 1 ώρα για 2-3 φορές.

Related Posts