pizza-zimi-syntagi-ediva.gr

Συνταγή για εύκολη και νόστιμη ζύμη πίτσας!

by ediva-author

Θέλεις να φτιάξεις τη πιο νόστιμη πίτσα; Έλα στη παρέα του ediva.gr και φτιάξε τη πιο τραγανή ζύμη πίτσας εύκολα και γρήγορα,χωρίς κόπο!

 

Για περισσότερες συνταγές εδώ

 

Νόστιμη ζύμη πίτσας

Ζύμη-πίτσας-edivagr

Υλικά για τη ζύμη πίτσας

  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 αυγό
  • λάδι για το ταψί μετά

Εκτέλεση της ζύμης πίτσας

 

Ζύμη-πίτσας-edivagr(1)

Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και το βράζουμε για 2 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη για να γίνει χλυαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε στο νερό τη μαγιά,τη ζάχαρη και το αλάτι για να διαλυθούν καλά,ανακατεύοντας συνεχώς.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ενα λεκανάκι. Προσθέτουμε το νερό με τη μαγια,τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατευόυμε κ βάζουμε το λάδι και το αυγό. Ζυμώνουμε για ενα τέταρτο όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε αλεύρι αν χρειαστεί για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.

 

Ζύμη-πίτσας-edivagr(!)

 

Αφήνουμε τη ζύμη πίτσας να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες στο λεκανάκι αφού το σκεπάσουμε καλά για να είναι ζεστό.(Η μαγιά διογκώνει το μέγεθος της ζύμης όταν ζεσταίνεται).

Όταν δούμε οτι η ζύμη φούσκωσε αρκετά(να έχει γίνει διπλάσια σε όγκο  απο το λεκανάκι), βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας και παίρνουμε όσα κομμάτια θέλουμε απο τη ζύμη πίτσας για να φτιάξουμε όσες πίτσες θέλουμε.

 

Ζύμη-πίτσας-edivagr(3)

Παίρνουμε ενα ταψάκι της επιλογής μας και το αλέιφουμε με λάδι. Παίρνουμε το κομμάτι της ζύμης και το ανοίγουμε μέσα στο ταψί μας μέχρι να πάρει τα μέτρα της.

Τέλος η επιλογή είναι δικιά σας για να φτιάξετε μια λαχταριστή πίτσα για εσάς και τους φίλους σας.

Ζύμη-πίτσας-edivagr(2)

 

Άν θέλετε να δοκιμάστε μια ξεχωριστή και ”παράξενη”  πίτσα δείτε τη ”μυστική” συνταγή εδω!

 

Ζύμη-πίτσας-edivagr(4)

Σας εύχομαι Καλή επιτυχία με πολλές νοστιμιές!

Άν έχεις να μου προτείνεις κάποια δική σου συνταγή ή έχεις απορίες σχετικά με τη συνταγή,άφησε μου ενα σχόλιο απο κάτω.Θα χαρώ πολύ να μοιραστώ τις ιδέες σας

Related Posts