λάθη διακόσμησης ediva.gr

5 Λάθη διακόσμησης που κάνεις χωρίς να το καταλαβαίνεις!

by ediva-author

Υπάρχουν μερικά πολύ κοινά λάθη διακόσμησης του σπιτιού που δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις πως κάνεις. Το σπίτι σου είναι μοναδικό και αντανακλά την προσωπικότητα σου.

Στη διακόσμηση βέβαια δεν υπάρχουν κανόνες, όμως υπάρχουν μερικές προτάσεις για να αποφύγεις ορισμένα συνηθισμένα λάθη κάνοντας το σπίτι σου ή κάποιο δωμάτιο πιο ευχάριστο!

Δες λοιπόν τα συνηθισμένα λάθη διακόσμησης που ίσως κάνεις στο ediva.gr

 

Λάθος μέγεθος πίνακα πάνω από τον καναπέ

Ένα από τα πολύ κοινά λάθη στη διακόσμηση ενός χώρου είναι το μέγεθος του πίνακα ου έχεις πάνω από τον καναπέ. Επέλεξε ένα μέγεθος μισό από τον καναπέ σου! Όχι πιο μεγάλο γιατί θα επισκιάσει τον καναπέ και όχι πιο μικρό γιατί απλά δεν θα φαίνεται! Επιλέγοντας το κατάλληλο μέγεθος, το ένα αναδεικνύει το άλλο

λάθη διακόσμησης ediva.gr

Βάφεις ένα μικρό δωμάτιο σκούρο

ένα μικρό δωμάτιο χρειάζεται φως για να δείχνει μεγαλύτερο. Επιλέγοντας ένα σκούρο χρώμα στους τοίχους απλά το άνεις να φαίνεται πιο μικρό. Για να βοηθήσεις το χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος επέλεξε ανοιχτά χρώματα και καθρέφτες!

λάθη διακόσμησης ediva.gr

Στοιβάζεις πράγματα

Προσπάθησε να έχεις τα πράγματα σου τακτοποιημένα μέσα σε συρτάρια ώστε να μην υπάρχει “μπούγιο”. Όσο καλά διακοσμημένο και να είναι ένα σπίτι, οι στοίβες θα χαλάσουν τη διακόσμηση.

Διάταξη των επίπλων.

Δεν μιλάμε για feng shui… μερικές φορές η διάταξη των επίπλων μπορεί να κάνει ένα σπίτι να φαίνεται μικρό ή τυπικό. Σκέψου πως θα βόλευε να  είναι τα έπιπλα σου σε περίπτωση που είχε 5-6 άτομα στο σπίτι σου και έπρεπε να συζητήσετε και κάνε τη διάταξη βάση αυτής της παραμέτρου!

λάθη διακόσμησης ediva.gr

Διακόσμησε το σπίτι σου σύμφωνα με τους ανθρώπους που μένουν σε αυτό.

Για παράδειγμα.. δεν μπορείς να έχεις έναν ολόλευκο υφασμάτινο καναπέ όσο και αν σου αρέσει αν έχεις κατοικίδιο όσο καθαρό και να είναι. Θα πρέπει να έχεις καλύμματα συνεχώς επάνω και δεν θα ευχαριστηθείς ποτέ το έπιπλο σου! Άσε που θα πρέπει να πλένεις και να στρώνεις καλύμματα!

Related Posts