6 Λάθη που κάνετε με την μασιά ισιώματος!

by ediva

Ας είμαστε ειλικρινείς : Το τέλειο χτένισμα συνήθως γίνετε μόνο σ’ ένα κομμωτήριο. Αν θέλετε ομως να κάνετε “τέλειο” ίσιο μαλλί στο σπίτι ,ο μόνος δρόμος είναι η μασιά ισιώματος!

Μόλις βρείτε το εργαλείο που σας αρέσει αποφύγετε τα λάθη και προστατέψετε τα ίσια σας μαλλιά.

1ο λάθος : Να μη χρησιμοποιείται προστατευτικό σπρέι για τα μαλλιά σας.

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το σίδερο ισιώματος σας χωρίς να βάλετε προϊόντα μαλλιών – προστατευτικό σπρέι ή κρέμα μαλλιών – τότε τα αποτέλεσμα για τα μαλλιά σας θα είναι καταστροφικά. (Αυτό ισχύει για κάθε θερμαινόμενο εργαλείο-styling).

Σε καθαρά , νωπά μαλλιά , ψεκάστε με ένα προστατευτικό θερμότητας για να προστατευτούν τα μαλλιά σας από τη ζημιά που προκαλείτε .

2ο λάθος : Ρυθμίζετε τη μασιά ισιώματος στη χαμηλότερη θερμοκρασία.

Πολλές φορές σκεφτόμαστε «Επειδή η θερμότητα κάνει ζημιά στα μαλλιά μας, θα ρυθμίσω το σίδερο στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία.» Όσο αντιφατικό κι αν ακούγεται πρέπει να ρυθμίσετε τη μασιά ισιώματος σε μέτρια με υψηλή θερμοκρασία για τα κανονικά μαλλιά και υψηλότερη θερμοκρασία για την χοντρή τρίχα – είναι καλύτερα.”.

Γιατί ;
Σε περίπτωση χαμηλής θερμοκρασίας υπάρχει η πιθανότητα να επαναλάβουμε πολλές φορές μέχρι να ισιώσουν τα μαλλιά μας κι έτσι καταστρέφονται περισσότερο, ενώ με υψηλότερες θερμοκρασίες υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ισιώσουν με την πρώτη.

3ο λάθος : Να τραβάτε τη μασιά ισιώματος προς τα κάτω καθώς ισιώνεται

Αυτή η τεχνική μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να πέφτουν κάτω . Αντ ‘αυτού , πάρετε με το σίδερο όσο πιο κοντά στη ρίζα γίνεται κάθε τμήμα των μαλλιών , θα δώσει όγκο στα μαλλιά και περισσότερη ζωντάνια .

4ο λάθος : Να μην χρησιμοποιείτε βούρτσα

Προτού ξεκινήσετε να ισιώνετε κάθε τούφα απ’τα μαλλιά σας, χτενίστε την πρώτα καλά για να λυθούν τυχόν κόμποι. Αυτό θα διευκολύνει πολύ την διαδικασία του ισιώματος και θα αποφύγετε τις πολλές επαναλήψεις.

5ο λάθος : Δεν αφήνετε τα μαλλιά σας να αεριστούν

Αφήστε τα μαλλιά σας να κρυώσουν και να πάρουν τη θερμοκρασία δωματίου για λίγη ώρα αφού τα έχετε ισιώσει και μην τα βάζετε κατευθείαν σε αλογοουρά κ.α.

6ο λάθος : Δεν καθαρίζετε ποτέ την μασιά ισιώματος σας.

Τα προϊόντα ισιώματος μαλλιών που χρησιμοποιούμε και άλλα προϊόντα για στυλ μαλλιών μεταφέρονται με τη χρήση πάνω στο σίδερο μας, γι’αυτό και πρέπει να το καθαρίζουμε τακτικά.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts