αντηλιακό -ediva.gr

Επέλεξε αντηλιακό σύμφωνα με την επιδερμίδα σου! (korres, frezyderm)

by ediva-author

Αλήθεια εσύ πως επιλέγεις το αντηλιακό σου; Μήπως επιλέγεις σύμφωνα με το άρωμα μόνο και διαλέγεις χαμηλό δείκτη προστασίας για να μαυρίσεις πιο γρήγορα; Μεγάλο λάθος. 

Η αντηλιακή προστασία δεν σε προστατεύει μόνο από τα επιφανειακά καψίματα που μπορεί να σου δημιουργήσει ο ήλιος αλλά και από τον καρκίνο του δέρματος! Πρέπει να ξέρεις πως το σώμα συσσωρεύει την ηλιακή ακτινοβολία και μπορεί να  προκαλέσει προβλήματα στην υγεία του δέρματος σου πολλά χρόνια αργότερα. Υπάρχουν πολλά φυσικά αντηλιακά στο εμπόριο που είναι ιδανικά όπως τα αντηλιακά korres ή φαρμακευτικά και υψηλής ποιότητας όπως τα αντηλιακά της solene.

Όποιο αντηλιακό και να επιλέξεις όμως θα πρέπει να έχει δείκτη προστασίας σύμφωνα με τον τύπο του δέρματος σου.

Το ediva.gr  σε βοηθάει να βρεις τον τύπο της επιδερμίδας σου για να επιλέξεις το σωστό προϊόν και αυτό το Καλοκαίρι!

Τύπος δέρματος 1

Είναι το πολύ λευκό δέρμα που καίγεται πολύ εύκολα. Αν έχεις φυσικά ανοιχτόχρωμα μαλλιά και φακίδες, έχεις αυτήν την κατηγορία δέρματος και ο δείκτης προστασίας που πρέπει αν χρησιμοποιήσεις είναι 15-20.

Τύπος δέρματος 2

Είναι η επιδερμίδα που είναι ανοιχτόχρωμη και δεν μαυρίζει ελάχιστα ενώ καίγεται αρκετά εύκολα. Αν έχεις αυτήν την κατηγορία δέρματος πρέπει να χρησιμοποιείς αντηλιακά με δείκτη 10-15.

Τύπος δέρματος 3

Είναι η επιδερμίδα που δεν κοκκινίζει τόσο εύκολα από τον ήλιο ενώ μαυρίζει σταδιακά.  Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία χρησιμοποίησε αντηλιακά με δείκτη 8-10.

Τύπος δέρματος 4

Αυτός ο τύπος επιδερμίδας μαυρίζει πάντα πολύ εύκολα χωρίς εγκαύματα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις δείκτες προστασίας 6-8.

Τύπος δέρματος 5

Σε αυτόν τον τύπο ανήκουν οι ιδιαίτερα μελαχρινοί άνθρωποι. Αυτός ο τύπος επιδερμίδας είναι πάρα πολύ ανθεκτικός και μαυρίζει εύκολα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πολύ χαμηλό δείκτη προστασίας αν ανήκεις σε αυτόν τον τύπο δέρματος ή έναν πιο υψηλό αν δεν θέλεις να μαυρίσεις πάρα πολύ. Μην ξεγελαστείς από το ανθεκτικό σου δέρμα και πάρεις αντηλιακό με δείκτη 0. Ο δείκτης σε προστατεύει απο την υπεριώδη ακτινοβολία και πρέπει πάντα να υπάρχει!

Tip: Μην ξεχνάς την αντηλιακή προστασία προσώπου ποτέ η οποία πρέπει να έχει πάντα υψηλό δείκτη άσχετα με τον τύπο του δέρματος που έχεις!

Related Posts