eggnog-xristougenniatiko-rofima

Φτιάξε εύκολο χριστουγεννιάτικο ρόφημα (eggnog)

by ediva-author

Θέλεις να πιεις ένα εορταστικό ρόφημα που που μας έρχεται από την Αγγλία;  Φτιάξε σπιτικό χριστουγεννιάτικο ρόφημα eggnog και εντυπωσίασε τους φίλους σου!

Κι ενώ οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, οι δίπλες και τα κουλουράκια, χαρακτηρίζουν την ελληνική κουζίνα στην εορταστική περίοδο, πάντα είναι ωραίο να δοκιμάζεις και κάτι καινούργιο.

Τις προάλλες που βρέθηκα σε ένα φιλικό σπίτι, δοκίμασα για πρώτη φορά eggnog. Η γεύση του με ξετρέλανε και είμαι σίγουρη πως την ίδια άποψη θα έχεις και εσύ, μόλις το φτιάξεις.

Πρόκειται για ένα ρόφημα που βασίζεται στο γάλα, το αλκοόλ και χειμωνιάτικα μυρωδικά, όπως μοσχοκάρυδο, βανίλια και κανέλα. Είναι κρεμώδες και πεντανόστιμο! Σε έπεισα να το φτιάξεις;

 

Δες επίσης: Υγιεινό σοκολατένιο ρόφημα που εξισορροπεί τις ορμόνες!

 

Συνταγή για eggnog!

ποτό-για-χριστούγεννα

Τα υλικά που θα χρειαστείς για 8 μερίδες είναι:

  • 3 φλιτζάνια γάλα πλήρες (700 γρ.)
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρης (240 γρ.)
  • 3 ξυλάκια κανέλας
  • 1 στικ βανίλιας, κομμένο στη μέση με ξεχωρισμένους τους σπόρους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο κατά προτίμηση φρέσκο
  • 5 αυγά (χωρισμένος ο κρόκος από το ασπράδι)
  • 2/3 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη (130 γρ.)
  • 3/4 φλιτζανιού ρούμι ή bourbon

Πως θα φτιάξω eggnog;

συνταγή-για-eggnog

Δες επίσης: Φτιάξε χριστουγεννιάτικα brownies σκουφάκια Άγιου Βασίλη!

Πάρε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίξε μέσα το γάλα. Στη συνέχεια ρίξε την κρέμα γάλακτος, το στικ βανίλιας, τους σπόρους βανίλιας, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Άσε το μείγμα να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία και ανακάτευε κατά τη διάρκεια. Μόλις βράσει, βγάλε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και άστο να ξεκουραστεί.

Ρϊξε σε ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη. Χτύπα τα μέχρι να αφρατέψουν.Τώρα θα πάρεις το μείγμα με το γάλα και την κρέμα, που έφτιαξες πριν και θα το ρίξεις μέσα στους κρόκους. Ομογενοποίησε το με αργές κινήσεις. Ρίξε το ρούμι και ανακάτεψε.

Τώρα ήρθε η ώρα να αφήσεις το μείγμα να δέσει μέσα στο ψυγείο σου. Θα το αφήσεις εκεί για 1-3 ημέρες.

Για να το σερβίρεις πρέπει να χτυπήσεις τα ασπράδια των αυγών μέχρι να έχεις μια παχύρευστη, πυκνή μαρέγκα. Βγάλε το μείγμα που έχεις στο ψυγείο και με πολύ προσεχτικές κινήσεις ομογενοποίησε τη μαρέγκα με το γάλα. Είναι έτοιμο για να το προσφέρεις στους φίλους σου.

Αν θέλεις μπορείς να τρίψεις από πάνω και λίγο αρωματικό μοσχοκάρυδο. Καλή απόλαυση!

Related Posts