noodles me garides

Φτιάξε σε 15′ noodles με γαρίδες και σάλτσα κάρυ-καρύδα!

by ediva

Ο καιρός κρύωσε, όλοι έχουμε μπει στη χειμωνιάτικη ρουτίνα μας και το comfort food έχει την τιμητική του για ακόμα μια φορά.

Είτε θέλεις ένα γρήγορο μεσημεριανό που θα σε χορτάσει και θα σου δώσει ενέργεια, είτε θέλεις να απολαύσεις ένα γεύμα μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά το βράδυ στον καναπέ σου, τα noodles με γαρίδες και σάλτσα κάρυ-καρύδα είναι η συνταγή που έψαχνες τόσο καιρό!

Με υλικά που έχουμε στο ντουλάπι μας ή μπορούμε να βάλουμε στην κατάψυξη για αρκετό καιρό, μπορούμε να φάμε ένα θρεπτικό,γρήγορο και εύκολο γεύμα που θα φέρει όλα τα αρώματα και τις γεύσεις της Ασίας στην κουζίνα μας σε λίγα λεπτά!

Πάρε το γουόκ ανά χείρας και ξεκινάμε! ( εάν δεν έχεις χρησιμοποίησε απλώς ένα βαθύ τηγάνι)

Noodles με γαρίδες και σάλτσα κάρυ-καρύδα

shrimp noodles

  • Χρόνος προετοιμασίας 5′
  • Χρόνος ψησίματος 10′
  • Μερίδες 2

Υλικά:

  • 400 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες ή φρέσκες, καθαρισμένες
  • 4 φωλιές noodles της αρεσκείας σας ( εγώ χρησιμοποιώ με αυγό)
  • 2 αυγά
  • λαχανικά ψιλοκομμένα ( μανιτάρια, καρότο , πιπεριές , λάχανο, φύτρες μπαμπού)

Για τη σάλτσα:

  • 3 κ. σ. κάρυ
  • 250 ml γάλα καρύδας
  • 3 κ. γλ. teryaki sauce
  • 1 κ. γλ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • ηλιέλαιο
  • σουσάμι

Εκτέλεση:

Βάζεις το ηλιέλαιο στο γουόκ και περιμένεις μέχρι να ζεσταθεί αρκετά.

Σε δυνατή φωτιά ρίχνεις τα αυγά μέσα και με μία σπάτουλα με γρήγορες κινήσεις ανακατεύεις, ώστε να μην ψηθούν σαν αυγά μάτια.

Προσθέτεις τα λαχανικά και τις γαρίδες και σοτάρεις για 4′.

Σε αυτό το σημείο έχεις 2 επιλογές:

  1. Να ρίξεις τα υλικά της σάλτσας μέσα στο γουόκ μαζί με τα noodles ώστε να την απορροφήσουν και να έχουν πιο έντονη γεύση.
  2. Να βράσεις νερό και να αφήσεις να noodles για περίπου 4′ να μουλιάσουν σε ένα σκεπασμένο μπολ. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν πιο ελαφριά.

Ανακατεύεις συνεχώς για να μην μένουν τα υλικά σε ένα σημείο και βράζουν μέσα στη σάλτσα. Σε νοιάζει να δέσει η σάλτσα και να εξατμιστούν τα περιττά υγρά.

Γαρνίρεις με σουσάμι και voilà!

Tip: Μπορείς να πιέσεις για λίγο τα noodles μέσα στο γουόκ με την σπάτουλα ώστε να βρίσκονται στο ύψος της σάλτσας και να την απορροφήσουν ομοιόμορφα!

Related Posts