Ποια γυναίκα και βασικά ποιος άνθρωπος δεν παθαίνει αμόκ στην όψη μιας λαχταριστής και ζουμερής σοκολατόπιτας; Είναι γεγονός ότι είναι από τα πιο νόστιμα, πιο δημοφιλή και πιο υπέροχα γλυκά που υπάρχουν- και σκέψου ότι δεν είμαι άνθρωπος της σοκολάτας τόσο πολύ. Μα είναι η εξέλιξη του σοκολατένιου κέικ και έχει την ιδανική ποσότητα σε σιρόπι, έτσι ώστε να μην παθαίνεις και ζάχαρο.

Αφορμή για το συγκεκριμένο γλυκό πήρα τις προάλλες που ήθελα οπωσδήποτε κάτι σοκολατένιο. Ανοίγω που λες τα ντουλάπια και το συνταγό-τέφτερο μου, όπως το λέω και πέφτω πάνω στον τίτλο «νόστιμη συνταγή για ζουμερή σοκολατόπιτα». Ε, και εκεί κλείδωσε το μάτι. Έβγαλα υλικά και ξεκίνησα. Ήρθαν και φίλοι μετά στο σπίτι και καταλαβαίνεις. Δεν έζησε την νύχτα η σοκολατόπιτα.

Ζουμερή σοκολατόπιτα στο λεπτό

sokolatopita

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

για την σοκολατόπιτα

  • 1 1/4 φλ. φαρίνα
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. κακάο
  • 1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. γάλα
  • 50γρ. βούτυρο λιωμένο

για το πασπάλισμα

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. κακάο
  • 1 1/3 φλ. βραστό νερό
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση:

vanlia zachari, ediva.gr kakao farinap baking powder

Σε ένα μπολ ρίξε όλα τα στερεά υλικά. Δηλαδή το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την πρέζα αλάτι και τη βανίλια. Ανακάτεψε τα καλά μεταξύ τους- κατά προτίμηση με σύρμα. Θέλεις το μείγμα σου να γίνει ένα ανοιχτό καφετί χρώμα. Όταν πάρει αυτό το χρώμα σημαίνει ότι το κακάο με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά έχουν ανακατευτεί τέλεια.

 Δες επίσης: Συνταγή για νηστίσιμη σοκολατόπιτα!

voutiro gala

Στη συνέχεια πρόσθεσε στο μείγμα σου το γάλα και το βούτυρο. Ανακάτεψε πολύ, πολύ καλά με το σύρμα ή αν έχει ηλεκτρικό μίξερ, βάλε το σύρμα και σιγά σιγά αύξησε την ταχύτητα έτσι ώστε να ανακατευτεί καλά το μείγμα. Μην το παραχτυπήσεις το μείγμα γιατί μετά το κέικ σου θα βγει μαστιχωτό στην υφή. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά σταμάτα.

zachari, ediva.gr kakao

Βουτύρωσε το ταψί σου και ρίξε το μείγμα.  Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη με το κακάο και έπειτα ρίξτα πάνω από το ωμό μείγμα της σοκολατόπιτας και πασπάλισε τη. Τέλος, ρίξε σιγά σιγά σε όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας το βραστό νερό. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 40 περίπου λεπτά. Στόχος είναι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια του κέικ.

Μόλις το βγάλεις θα είναι σταθερό το κέικ από έξω και ζουμερό από μέσα. Σέρβιρε με κουτάλα το κομμάτι και όχι με σπάτουλα και μαχαίρι για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Δες επίσης: Συνταγή για cheesecake χωρίς ζάχαρη!

Bonus tips:

Για ακόμα πιο νόστιμο αποτέλεσμα συνόδευσε την σοκολατόπιτα σου με λίγη σαντιγί ή με παγωτό. Επίσης για μια αέρινη ζύμη στο κέικ σου, κοσκίνισε όλα τα υλικά πριν τα ανακατέψεις. Τέλος, αν θέλεις μπορείς αφού το σερβίρεις να το πασπαλίσεις και με λίγους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
tagged in Γλυκά