Περίεργα ιδεώδη ομορφιάς απ' όλο τον κόσμο! | ediva.gr
 

Περίεργα ιδεώδη ομορφιάς απ’ όλο τον κόσμο!

Λένε ότι η ομορφιά βρίσκεται περισσότερο στα μάτια αυτού που παρατηρεί, παρά στο ίδιο το αντικείμενο παρατήρησης. Ίσως τελικά αυτό να είναι αλήθεια, όσο περίεργο κι αν μας φαίνεται.

Η κουλτούρας μας έχει κάνει τόσο πολύ πλύση εγκεφάλου στο τι είμαστε «υποχρεωμένοι» να θεωρούμε όμορφο, που σχεδόν ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλες απόψεις. Σε παλαιότερες εποχές ή άλλες κουλτούρες, η άποψή το τι θεωρείται όμορφο διαφέρει σημαντικά από τη δική μας. Πάμε λοιπόν να δούμε διάφορα ιδεώδη ομορφιάς απ’ όλο τον κόσμο, που σε πρώτη ματιά θα μας φανούν σίγουρα παράξενα…

Ποια άλλα ιδεώδη ομορφιάς υπάρχουν;

1. Δόντια «yaeba» – Ιαπωνία

iaponika dontia

Ίσως εμείς να τρέχουμε στους οδοντιάτρους για ίσια δόντια, στην Ιαπωνία όμως τα στραβά δόντια είναι όμορφο και χαριτωμένο! Θεωρείται μάλιστα σημάδι νεότητας, με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να τα κάνουν επίτηδες έτσι, ακόμη κι αν έχουν ίσια δόντια.

2. Παχυσαρκία –  Δυτική Αφρική

koritsia trone

Σε χώρες όπως η Μαυριτανία, τα πολλά κιλά είναι σημάδι γοητείας και εγγυώνται προτίμηση από το αντρικό φύλο, παρ’ όλο που στον δικό μας πολιτισμό σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Τα κορίτσια εξαναγκάζονται στην καταλάλωση μέχρι και 16,000 θερμίδων την ημέρα, και βασανίζονται εάν αρνηθούν να το κάνουν!

3. Τατουάζ «Ta Moko» – Μαορί, Νέα Ζηλανδία

tatouaz maori

Η φυλή των Μαορί στη Νέα Ζηλανδία θεωρεί όμορφα και σημάδι υψηλής κοινωνικής θέσης τα τατουάζ στο πρόσωπο, σε αντίθεση με όλον τον υπόλοιπο κόσμο. Οι γυναίκες είχαν κυρίως στα χείλη και στο πηγούνι, χρησιμοποιώντας κόκαλα πουλιών και καμένο ξύλο.

4. Ενωμένα φρύδια – Τατζικιστάν

mavra frydia

Εμείς που αγωνιζόμαστε να βγάλουμε τα φρύδια μας, μάλλον θα περνούσαμε καλύτερα στο Τατζικιστάν της Κεντρικής Ασίας. Οι ντόπιοι θεωρούν σημάδι καλοτυχίας το λεγόμενο «μονόφρυδο», ενώ οι γυναίκες που δεν το είχαν το ζωγράφιζαν, ώστε να θεωρούνται πιο ελκυστικές στους άντρες.

5. Πηλός στα μαλλιά – Νότια Αφρική

kokkina mallia

Τα μέλη της φυλής των Χίμπα στη Νότια Αφρική, έχουν διατηρήσει τη συνήθεια να περνάνε το δέρμα αλλά και τα μαλλιά τους με πηλό. Είναι μια συνήθεια που θεωρούν ότι τους προσδίδει κύρος και ομορφιά, αλλά είναι και χρήσιμη για την προστασία τους από τον ήλιο.

Δες επίσης: Τα 7 πιο περίεργα μυστικά ομορφιάς που έχουν αποτέλεσμα!

Όσο περίεργα κι αν μας φαίνονται, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι έχουν ενδιαφέρον! Ίσως να απέχουν μίλια ολόκληρα από την ιδέα που έχουμε εμείς στο νου μας από την ομορφιά, παρ’ όλα αυτά αν είχαμε μεγαλώσει σε αυτόν τον πολιτισμό, αυτή θα ήταν η ιδέα περί ομορφιάς που θα είχαμε…

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites