καλλυντικά μέσα σε συρτάρι

Πως θα οργανώσεις το συρτάρι με τα καλλυντικά σου!

by ediva

Αν συμβαίνει συχνά να ψάχνεις μέσα στο συρτάρι με τα καλλυντικά σου για ένα συγκεκριμένο προϊόν ίσως ήρθε η ώρα να οργανώσεις αυτό το συρτάρι. Η απλοποίηση και η ταξινόμηση είναι οι δύο βασικοί κανόνες της οργάνωσης. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για τα καλλυντικά μας και σύμφωνα με την Marie Kondo ένας ακόμα κανόνας είναι η χαρά που μας προσφέρουν τα αντικείμενα μας!

Κάθε φορά λοιπόν που οργανώνεις και μαζεύεις και χρειάζεσαι φρέσκες ιδέες για το σπίτι καλό είναι να οργανώνεις και τα προϊόντα make up σου! Το να έχουμε εύκολη πρόσβαση και οπτική επαφή με όλα μας τα αντικείμενα ακόμα και όταν ανοίγουμε ένα συρτάρι είναι σημαντικό. Όμως το πιο σημαντικό σημείο της οργάνωσης των καλλυντικών μας είναι ότι δεν κρατάμε πια όσα έχουμε πολύ καιρό γιατί είναι επικίνδυνα για το δέρμα και την ομορφιά μας!

Οργάνωση των καλλυντικών που έχουμε σε συρτάρια!

Η μέθοδος της Marie Kondo

Μαρί Κοντό

Το πιο κύριο μέρος της μεθόδου της Μαρί Κοντό είναι η χαρά που μας δίνουν κάποια αντικείμενα. Τα καλλυντικά σίγουρα μας δίνουν πολύ χαρά και είναι δύσκολο να τα πετάμε ακόμα και όταν τα έχουμε καιρό. Όμως πρέπει να αναρωτιόμαστε όταν κάνουμε οργάνωση στα καλλυντικά μας ποια από αυτά μας προσφέρει χαρά και εννοείται πως όσα έχουμε πάνω από 6 μήνες συνήθως είναι ακατάλληλα για χρήση και μπορεί να μας προκαλέσουν προβλήματα.

Δες επίσης Έξυπνοι τρόποι οργάνωσης για τα συρτάρια και την ντουλάπα σου!

Τα καλλυντικά που έχουν λήξει

καλλυντικά

Δες επίσης Πότε λήγουν τα καλλυντικά μας;

Τα parabens και άλλα συντηρητικά υπάρχουν στα καλλυντικά μας για να τα διατηρούν για περισσότερο καιρό. Τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς πλέον έχουν ημερομηνία λήξης. Έτσι όταν θέλουμε να κάνουμε χώρο ή να οργανώσουμε τα συρτάρια στα οποία έχουμε τέτοια προϊόντα καλό είναι να ξεκινήσουμε από την ημερομηνία αυτή. Τα ληγμένα καλλυντικά ανοικτά ή μη είναι ήδη ακατάλληλα γιατί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα μικρόβια. Οπότε είναι απαραίτητο να τα πετάξουμε πρώτα.

Δες επίσης Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις καλλυντικά προϊόντα

Καλλυντικά με βλαπτικά συστατικά

σπασμένα κραγιόν

Υπάρχουν πλέον προϊόντα για make up παντού. Τα καλλυντικά με βλαπτικές ουσίες είναι συνήθως άγνωστες μάρκες ή αντιγραφές από καλλυντικά που κανονικά είναι ακριβά και πωλούνται σε συγκεκριμένες αλυσίδες. Τα ανώνυμα προϊόντα ή οι αντιγραφές είναι συνήθως πάρα πολύ φθηνά και ίσως κάποια στιγμή αγόρασες λόγω της τιμής. Περίπου 2000 ουσίες είναι ακατάλληλες για το ανθρώπινο δέρμα και κάποια από τα φθηνά και ανώνυμα καλλυντικά περιέχουν τέτοιες ουσίες. Έλεγξε τα πιο φθηνά καλλυντικά σου για ουσίες όπως methyl, pentyl, bromobenzol, acrylates, benzophenone κ.α.

Δες επίσης Έξυπνες ιδέες για την οργάνωση καλλυντικών

Χρησιμοποίησε organizer συρταριών

Αφού ξεχωρίσεις και πετάξεις τα καλλυντικά που δεν κάνει πια να έχεις, χρησιμοποίησε organizer συρταριών (ή ακόμα και θήκη για μαχαιροπίρουνα!) για να βάλεις ανά κατηγορία τα make up προϊόντα σου. Mascara, make up, concealers κ.α. είναι καλό να τα έχεις μπροστά σου όποτε θες να τα χρησιμοποιήσεις. Η οργάνωση θα βοηθήσει  να μην τα ψάχνεις δεξιά και αριστερά μέσα στο συρτάρι.

συρτάρι με καλλυντικά οργανωτής καλλυντικών για συρτάρια

Related Posts