επώνυμα προϊόντα gucci

9 Πράγματα που δεν αγοράζει μια μινιμαλίστρια!

by ediva

Πιθανόν να γνωρίζεις τον μινιμαλισμό ως μια αισθητική για διακόσμηση εσωτερικού χώρου. Ωστόσο στις μέρες μας ο μινιμαλισμός πρόκειται και για μια στάση ζωής που σχετίζεται με το να είμαστε αυτάρκεις με τα λιγότερα. Μια τέτοια νοοτροπία είναι υγιής τόσο για τη ψυχική σου υγεία όσο και για τη τσέπη σου.

Φυσικά ο μινιμαλισμός δεν είναι για όλους επομένως εφάρμοσε τον ή προσπάθησε να τον ενστερνιστείς μόνο αν σε εκφράζει. Ο σκοπός της όλης νοοτροπίας είναι να αντιλαμβάνεσαι τη πρόθεση πίσω από κάθε αγορά ή κίνηση σου, να έχεις εγκράτεια και να εστιάζεις στη πρακτικότητα των πραγμάτων. Επίσης σχετίζεται με βιώσιμες λύσεις όσον αφορά την οικολογία. 

Τι δεν χρειάζεται να αγοράσεις αν θέλεις να ζεις μια πιο απλή, μίνιμαλ ζωή!

 

1. Άφθονα φθηνά ρούχα που δε χρειάζεσαι

γυναίκα με πολλά ρούχα

Η μόδα αποτελεί μέσο έκφρασης για πολλές γυναίκες ενώ άλλες διασκεδάζουν την όλη διαδικασία που αφορά τα ψώνια και τον συνδυασμό των ρούχων. Όπως και να χει, προσπάθησε να θέτεις όρια στον εαυτό σου και να μην κάνεις υπερβολικές αγορές που δε σου χρειάζονται. Καλό θα ήταν να αντικαθιστάς ένα ρούχο μόνο όταν σου έχει χαλάσει και να αγοράζεις επιπλέον ενδύματα μόνο αν πραγματικά το έχεις ανάγκη.

Δες επίσης: 5 Μαθήματα ζωής που οι άνθρωποι μαθαίνουμε πολύ αργά!

2. Πλαστικά μπουκάλια με νερό

πλαστικό μπουκάλι νερό

Ο μινιμαλισμός συνδέεται άμεσα με την οικολογία και την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων επομένως τα πλαστικά μπουκάλια με νερό είναι μια αγορά που θα απέφευγε κάθε μινιμαλίστρια. Φυσικά, μπορείς να αντικαταστήσεις το πλαστικό μπουκάλι με το δικό σου παγούρι ή θερμός το οποίο μπορείς να χρησιμοποιείς πολλές φορές!

Δες επίσης: Πως θα αποκτήσεις αυτοέλεγχο για μία καλύτερη ζωή!

3. Χαρτοπετσέτες και ρολό κουζίνας

ρολό κουζίνας

Μπορείς να αντικαταστήσεις το χαρτί κουζίνας με πετσέτες κουζίνας και πανάκια ως πιο φιλική προς το περιβάλλον λύση. Γενικά προσπάθησε να αντικαταστήσεις τα αντικείμενα μιας χρήσεως με επαναχρησιμοποιούμενα προιόντα.

Δες επίσης: 5 Τρόποι να χρησιμοποιήσεις τις αταίριαστες κάλτσες!

4. Άφθονα προϊόντα περιποίησης

προϊόντα μακιγιάζ

Τα άφθονα προϊόντα skincare ή τα περιττά καλλυντικά είναι κάτι που σίγουρα δε σου χρειάζεται. Η κάθε γυναίκα έχει άλλες ανάγκες για περιποίηση, συνήθως όμως μια ενυδατική, μια αντηλιακή κρέμα και ένα καθαριστικό προσώπου είναι αρκετά. Αγόρασε μόνο όσα χρειάζεσαι και προσπάθησε να μην πέφτεις στη παγίδα των beauty gurus που προτείνουν άπειρα προϊόντα ομορφιάς τα οποία δεν έχεις πραγματική ανάγκη.

Δες επίσης: 80s trend ομορφιάς που δεν θα ακολουθήσεις ποτέ

5. Βιβλία

βιβλία

Αν θέλεις πολύ να έχεις στη κατοχή σου ένα συγκεκριμένο βιβλίο ή εάν σου αρέσει η συλλογή τους σε κάποια βιβλιοθήκη, φυσικά και μπορείς να το αγοράσεις. Σκέψου όμως ότι σαν εναλλακτική λύση μπορείς να δανείζεσαι βιβλία ή να ακούς audio books από το κινητό ή τον υπολογιστή σου!

Δες επίσης: Τα 5 πλεονεκτήματα που έχεις εάν ακολουθείς ένα υγιές lifestyle!

6. Εποχιακή διακόσμηση κάθε χρόνο

χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το να στολίζεις σε κάθε χαρακτηριστική γιορτή του χρόνου είναι σίγουρα διασκεδαστικό. Είσαι σίγουρη όμως ότι χρειάζεται να έχεις κάθε χρόνο και διαφορετικά στολίδια; Μήπως έτσι χάνεται το νόημα; Παρά τα trendy σχέδια που κυκλοφορούν κάθε χρόνο καλό θα ήταν να αντικαθιστάς μόνο ότι έχει χαλάσει από τα ήδη υπάρχοντα εποχιακά στολίδια σου!

7. Επώνυμα προϊόντα

επώνυμα προϊόντα gucci

Προσπάθησε να μην θαμπώνεσαι από το όνομα ή από την ωραία συσκευασία που έχουν τα επώνυμα προϊόντα. Συνήθως μπορείς να βρεις αντίστοιχα προιοντα που μπορείς να βολευτείς τα οποία κοστίζουν λιγότερα χρήματα. Έτσι θα αποφύγεις τις μεγάλες αγορές που τελικά μάλλον δε θα είχαν πολύ νόημα.

Δες επίσης: 7 Συνήθειες που κάθε επιτυχημένη γυναίκα έχει!

8. Προϊόντα μόνο και μόνο επειδή βρίσκονται σε έκπτωση

καρέκλα σε έκπτωση

Εάν κάτι το θέλεις πάρα πολύ καιρό και επιτέλους είναι σε έκπτωση, τότε δεν υπάρχει λόγος να μην το αγοράσεις. Είναι λάθος όμως για μια μινιμαλίστρια να μπαίνει στη λογική του να εκμεταλλευτεί μια προσφορά απλώς και μόνο γιατί είναι σε έκπτωση. Εάν δεν χρειάζεσαι πραγματικά το αντικείμενο προσπάθησε να αποφύγεις τέτοιου είδους αγορές!

Δες επίσης: 5 tips για να αλλάξεις τη ζωή σου και να πετύχεις!

9. Πολλές μονάδες αποθήκευσης

αποθηκευτικός χώρος στο σπίτι

Οι πολλές συρταριέρες, κομοδίνα, βιβλιοθήκες, ράφια και σύνθετα συνήθως εκλείπουν από τη ζωή ενός μινιμαλιστή. Αυτό διότι τέτοιου είδους έπιπλα προϋποθέτουν και την ύπαρξη πολλών αντικειμένων, κάτι που δεν συμβαδίζει με την μίνιμαλ νοοτροπία.

Δες επίσης: 7 Μυστικά αυτοβελτίωσης που πρέπει να γνωρίζεις!

Οι άνθρωποι που έχουν επιλέξει να ζουν με τα απαραίτητα συχνά αναφέρουν πως έτσι βρίσκουν περισσότερο νόημα στα αντικείμενα και τις δραστηριότητες τους. Βοηθάει να θέσεις τις σωστές προτεραιότητες στη ζωή και σε κάνει να εκτιμάς τα λίγα, αλλά χρήσιμα υπάρχοντα σου. Μπορείς να εφαρμόσεις έναν τέτοιο τρόπο ζωής όχι μόνο στα υλικά σου αντικείμενα αλλά και στις ανθρώπινες σχέσεις σου. Οτιδήποτε σου δημιουργεί χλιαρά συναισθήματα ή σε κάνει να νιώθεις αδιάφορα απέναντι του μάλλον δεν έχει θέση στη ζωή σου!

Related Posts