salata-karpouzi

Σαλάτα καρπούζι με τυρί φέτα και δυόσμο!

by ediva-author

Μια υπέροχη συνταγή με το αγαπημένο μου καρπούζι που ειναι το προφανές must κάθε καλοκαιριού εκτος απο τον κλασικό τρόπο σερβιρίσματος με φέτα μπορεί να γίνει με έναν πιο φινετσάτο τρόπο έτσι για εντυπωσιασμό και γεύση!

Η σαλάτα καρπούζι με φέτα και δυόσμο είναι μια παραδοσιακή ελληνική σαλάτα, που είναι τέλεια για το καλοκαίρι. Το γλυκό καρπούζι και η δροσερή μέντα κάνουν αυτη τη σαλάτα απίστευτα αναζωογονητική. Το τυρί φέτα προσθέτει ακριβώς τη σωστή ποσότητα αλμύρας ενώ η προσθήκη επιπλέον αλατιού στο καρπούζι βοηθά να βγάλει ολη την γλυκύτητα του.

Για αυτήν την συνταγή σαλάτα καρπούζι θα χρησιμοποιηθεί ένα καρπούζι χωρίς κουκούτσια.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • καρπούζι
  • μέντα
  • τυρί φέτα
  • αλάτι (προαιρετικό)

salata-karpouzi2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Πλύνετε το καρπούζι με σαπούνι και νερό. Κόβουμε το καρπούζι στη μέση και σε φέτες όπως της φωτογραφίας. Θέλουμε ορθογώνια κομμάτια καρπούζι που είναι αρκετά μεγάλα για να του ανοίξουμε τρύπες για να προσθέσουμε το τυρί.

Βήμα 2

Κόβουμε το κομμάτι του καρπουζιού σε ένα τέλειο ορθογώνιο σχήμα.

Μπορείς να δεις και άλλες καλοκαιρινές συνταγές εδω

Βήμα 3

Χρησιμοποιουμε το εργαλείο που καθαρίζουμε την ψίχα από το κολοκύθι ή το εργαλείο που βγάζουμε μπάλες παγωτό για να ανοίξουμε μια στρόγγυλη τρύπα στο καρπούζι. Τοποθετούμε λίγο τυρί φέτα μέσα στην τρύπα που μόλις κάναμε. Τοποθετούμε ένα φύλλο μέντας πάνω από τη φέτα. Ψεκάζουμε λίγο αλάτι πάνω από την αντίθετη πλευρά του καρπουζιού.

Βάζουμε το ορθογώνιο κομμάτι του καρπουζιού σε ένα παγωμένο πιάτο και γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο ​​δυόσμο.

Related Posts