χρυσά κοσμήματα tips καθαρισμού

Tips για καθαρισμό επιχρυσωμένων κοσμημάτων!

by ediva

Τα επιχρυσωμένα κοσμήματα είναι πανέμορφα όσο είναι καλοδιατηρημένα και λαμπερά. Είναι κρίμα να αφιερώνεις χρήματα για καλά κοσμήματα αλλά να μην τα συντηρείς όπως πρέπει. Ακόμα και αν τα καθαρίζεις, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να χρησιμοποιείς βαριά καθαριστικά ή γενικά να τα φροντίζεις σε συνθήκες που τελικά τα φθείρουν.

Τα χρυσά κοσμήματα είναι υψηλότερης ποιότητας και χρειάζονται προσεγμένο καθαρισμό. Αλλιώς μπορούν πολύ εύκολα να χαραχθούν ή γενικά να αλλοιωθούν. Παρακάτω θα βρεις μερικά χρήσιμα tips για το πως να καθαρίζεις τα επιχρυσωμένα κοσμήματα σου με τον σωστό τρόπο!

Πως να καθαρίζεις τα χρυσά σου κοσμήματα!

 

Τι να κάνεις για να τα καθαρίσεις σωστά:

μούλιασμα κοσμημάτων καθαρισμός

Γέμισε ένα ποτήρι ή μια λεκανίτσα με χλιαρό νερό και πρόσθεσε 2-3 σταγόνες από ένα μαλακό σαπούνι. Άφησε τα κοσμήματα να μουλιάσουν στο σαπουνόνερο. Εάν υπάρχουν λεκέδες μπορείς να βουτήξεις ένα πολύ μαλακό πανί ή λίγο βαμβάκι στο σαπουνόνερο και να τρίψεις ελαφρά τα κοσμήματα. Έπειτα ξέπλυνε τα με άφθονο κρύο νερό και σκούπισε τα κοσμήματα με μια μαλακή βαμβακερή πετσέτα.

Δες επίσης: Πόσο ασφαλές είναι να αγοράσεις μονόπετρο ή κοσμήματα από το internet; 

Τι να μην κάνεις όταν καθαρίζεις τα χρυσά σου κοσμήματα:

καθαρισμός χρυσών κοσμημάτων

  • Μη χρησιμοποιήσεις αντιβακτηριακά σαπούνια ή βαριά καθαριστικά καθώς συχνά περιέχουν συστατικά που φθείρουν τα κοσμήματα.
  • Μη χρησιμοποιήσεις σκληρές βούρτσες ή οδοντόβουρτσες για να τρίψεις τα κοσμήματα.
  • Μη χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα, οδοντόκρεμα ή άλλα υλικά που προτείνονται στο διαδίκτυο.

Επιπλέον tips για να διατηρείς τα κοσμήματα σου λαμπερά!

χρυσά κοσμήματα tips καθαρισμού

  • Εάν θέλεις να φορέσεις άρωμα, βάλε το πριν φορέσεις τα κοσμήματα σου ώστε να μην ψεκαστούν και τα χρυσά σου κοσμήματα. Οι χημικές ουσίες των αρωμάτων είναι βαριές και μπορεί να φθείρουν ή να λεκιάσουν τα κοσμήματα σου!
  • Αντίστοιχα εάν θέλεις να βάλεις κάποια λοσιόν ‘η κρέμα σώματος, φρόντισε να έχει απορροφηθεί πλήρως από το δέρμα σου πριν φορέσεις τα κοσμήματα σου.
  • Ουσίες όπως το βερνίκι νυχιών, το ασετόν, τα λάδια, το χλώριο και ο ιδρώτας μπορούν να αμαυρώσουν τα κοσμήματα σου για αυτό απόφυγε την επαφή τους με αυτά!
  • Φρόντισε να αφαιρείς τα κοσμήματα σου όταν κάνεις μπάνιο στο ντους, στη πισίνα, στη θάλασσα ή σε κάποιο υδρομασάζ!

Related Posts