5 Πράγματα που προκαλούν τριχόπτωση στις γυναίκες!

by ediva

Από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν σε μια γυναίκα είναι να βλέπει τα μαλλιά της να πέφτουν. Είναι αυτές οι στιγμές που ενώ κάνεις το μπάνιο σου, κοιτάζεις στην μπανιέρα και βλέπεις παντού τρίχες σου και το ίδιο φυσικά συμβαίνει και όταν χτενίζεσαι. Και εκεί είναι που αναρωτιέσαι για το αν έτυχε ή πρέπει να βρεις τρόπο να καταπολεμήσεις την τριχόπτωση.

Το φυσιολογικό γενικά είναι να χάνουμε περίπου 50 με 100 τρίχες καθημερινά, οι οποίες προφανώς και είναι πολλές, αλλά σε περίπτωση που παρατηρήσεις ότι είναι πολύ περισσότερες, τότε δυστυχώς ίσως είναι ένα σημάδι ότι κάτι κάνεις λάθος.

Υπάρχει βέβαια μία περίπτωση να οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά συνήθως ο λόγος κρύβεται στην καθημερινή ρουτίνα της περιποίησης των μαλλιών σου. Ποια είναι όμως αυτά τα πιθανά λάθη που κάνεις;

 

Γυναικεία τριχόπτωση: Ποια είναι τα αίτια και πως να την καταπολεμήσεις!

 

1. Ξηρό σαμπουάν

ksiro sampouan epiptosis

Αρκετές είναι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν το ξηρό σαμπουάν για να κρατήσουν τα μαλλιά τους φρέσκα και καθαρά, ανάμεσα στα λουσίματα. Το θέμα όμως είναι να μην το παρακάνεις με την χρήση του, μιας και μπορεί να φράξει τους πόρους σου και να προκαλέσει ερεθισμό, μέχρι και σημεία κενά από μαλλιά.

Επίσης, ο δερματολόγος Dr. Marnie Nussbaum, μας ενημερώνει ότι αν δεν χρησιμοποιούμε σωστά το ξηρό σαμπουάν μπορεί να έχουμε σαν αποτέλεσμα να αποδυναμωθούν οι θύλακες των τριχών μας, αλλά και να και διακοπεί ο τυπικός κύκλος ανάπτυξης της τρίχας.

Οπότε θα πρέπει να το χρησιμοποιείς με μέτρο και να λούζεις τα μαλλιά σου τακτικά.

2. Αντισυλληπτικά χάπια

antisulliptika xapia

Τα αντισυλληπτικά χάπια έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να καταστέλλουν την ωορρηξία και χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό προγεστίνης και οιστρογόνων.

Ο Αμερικανικός σύλλογος για την απώλεια μαλλιών προειδοποιεί ότι, οι γυναίκες που έχουν προδιάθεση ή που παρουσιάζουν υπερευαισθησία στις ορμονικές αλλαγές που υπάρχουν στο σώμα τους, έχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες να χάσουν πολύ περισσότερα μαλλιά από το κανονικό, όσο παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια.

Αν λοιπόν παίρνεις κι εσύ χάπια και βλέπεις ότι αρχίζουν να πέφτουν τα μαλλιά σου, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις μη ορμονικές μεθόδους αντισύλληψης, όπως είναι φυσικά τα προφυλακτικά ή τα ενδομήτρια σπειράματα (IUD).

3. Διατροφή

diatrofi trixoptosi ediva.gr

διατροφή που ακολουθείς μπορεί να σε βοηθάει πάρα πολύ στην απώλεια βάρους, αλλά υπάρχει και μία περίπτωση να ευθύνεται για την αραίωση των μαλλιών σου. Γενικότερα η διατροφή μας είναι πάρα πολύ σημαντική και γι’ αυτό όλοι οι ειδικοί επιμένουν να είναι ισορροπημένη και να μην κάνουμε ακραία πράγματα.

Η τριχόπτωση λοιπόν, μπορεί να οφείλεται σε μία διατροφική ανεπάρκεια, δηλαδή να μην καταναλώνεις πολλές πρωτεΐνες και τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α, βιταμίνη Β, βιοτίνη, βιταμίνη C, σίδηρο και ασβέστιο. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να έχεις υγιή μαλλιά, οπότε φρόντισε να τα εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή.

4. Συσκευές μαλλιών με υψηλή θερμοκρασία

peripoiisi mallion

Αυτό ίσως και να το περίμενες, μιας και είναι γνωστό ότι η έντονη θερμότητα μπορεί να καταστρέψει την τρίχα σου από την ρίζα της.

Για να προστατέψεις τα μαλλιά σου, όπως προτείνουν και οι μεγαλύτεροι hairstylists, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείς το πιστολάκι, την μασιά και όλες της συσκευές περιποίησης των μαλλιών σου, περισσότερο από 2 με το πολύ 3 φορές την εβδομάδα και μάλιστα όχι σε υψηλές θερμοκρασίες.

5. Καμία επαφή με τον ήλιο

sumvoules gunaikes mallia

Μία πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από τον Dr. Qamar J. Khan έδειξε πως όσοι στερούνται βιταμίνης D χάνουν πιο εύκολα τα μαλλιά τους. Και πως βρίσκει το σώμα μας το 80% με 90% αυτής της βιταμίνης; Μα φυσικά από την έκθεση μας στον ήλιο.

Επίσης, η βιταμίνη D είναι ζωτικής σημασίας για τα οστά αλλά και την υγεία του δέρματος μας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μην κλείνεσαι μέσα στο σπίτι σου την ημέρα και γενικότερα της ώρες που έχει ήλιο έξω, αλλά να βγαίνεις μια βόλτα για να σε βλέπει ο ήλιος.

Έχεις πάντα βέβαια και την επιλογή να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα βιταμίνης D, αφού φυσικά το συζητήσεις πρώτα με τον γιατρό σου! Δες επίσης τα 7 καλύτερα προϊόντα για την γυναικεία τριχόπτωση!

Related Posts