8 Βήματα για να Καθαρίσεις σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ!

by ediva-author

Τα πινέλα είναι απαραίτητο εργαλείο για σωστό και βολικό μακιγιάζ. Είτε επιλέγετε συνθετικά είτε με αληθινή τρίχα, πρέπει να τα καθαρίζετε συχνά και σωστά για να αποφύγετε τα μικρόβια αλλά και γιατί τα βρώμικα πινέλα δε δείχνουν και τόσο όμορφα! Το ediva.gr σας δείχνει τα 8 βήματα για τον σωστό καθαρισμό των πινέλων μακιγιάζ!

Οταν χρησιμοποιούμε καθημερινά τα πινέλα για το μακιγιάζ μας, ειδικά όταν έχουμε πολλά και τα αποθηκεύουμε όλα μαζί σε σε εξωτερικό χώρο αλλά και μέσα σε συρτάρι, μαζεύουν κάθε είδους μικρόβια, βακτήρια και βρομιές. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα δε θέλουμε να ακουμπάει στο πρόσωπό μας. Ο καθαρισμός όμως των πινέλων δεν είναι κάτι απλό. Πρέπει να καθαριστούν με προσοχή για να καθαριστούν σωστά και για να μη χαλάσει η υφή και το σχήμα τους. Παρακάτω θα δείτε 8 απλά βήματα που πρέπει να κάνετε μια φορά την εβδομάδα για να καθαρίσετε τα πινέλα σας.

 

καθαρισμός-πινέλων-ediva (9)

1. Βρέξτε τα πινέλα.

Μαζέψτε όλα τα πινέλα σας στο χέρι και βάλτε τα κάτω απο χλιαρό νερό, με τις “τρίχες” να κοιτούν προς τα κάτω.

καθαρισμός-πινέλων-ediva (4)

2. Βάλτε καθαριστικό.

Μόλις είναι αρκετά υγρά τα πινέλα, βάλτε μια μικρή σταγόνα ειδικό καθαριστικό ή απαλό σαμπουάν στις τρίχες κάθε πινέλου .

καθαρισμός-πινέλων-ediva (5)

3. Δημιουργήστε αφρό.

Δημιουργήστε αφρό τρίβοντας απαλά κάθε πινέλο στο χέρι σας σιγουρεύοντας οτι έχετε καθαρίσει όλες τις τρίχες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δάχτυλα για πιο λεπτομερή καθαρισμό.

καθαρισμός-πινέλων-ediva (1)

4. Ξεπλένετε.

Με τα πινέλα να “κοιτάνε” πάλι προς τα κάτω, ξεπλύνετε το σαπούνι απο τα πινέλα με χλιαρό νερό. Συνεχίστε μέχρι να φύγει κάθε ίχνος σαπουνάδας.

καθαρισμός-πινέλων-ediva (8)

5. Στεγνώστε.

Στεγνώστε τα πινέλα χτυπώντας τα μαλακά σε μια πετσέτα αφού έχετε αφαιρέσει όλη τη σαπουνάδα. Ποτέ μην αφήνετε βρεγμένα τα πινέλα σας αφού αυτό τα χαλάει.

καθαρισμός-πινέλων-ediva (3)

6. Αφήστε να στεγνώσουν τελείως.

Αφού αφαιρέσετε το περισσότερο νερό απο τα πινέλα, δώστε τους ξανά το σωστό τους σχήμα και αφήστε τα να στεγνώσουν σε μια πετσέτα για έξι με οχτώ ώρες.

καθαρισμός-πινέλων-ediva (6)

7. Καθαρίστε καθημερινά

Πέρα απο τον εβδομαδιαίο καθαρισμό, μπορείτε να καθαρίζετε κάθε πινέλο ξεχωριστά καθημερινά με ένα ειδικό σπρέυ καθαρισμού.

καθαρισμός-πινέλων-ediva (2)

8. Διατηρήστε τα συνθετικά πινέλα σας.

Τα συνθετικά πινέλα τείνουν να σκληραίνουν μετά απο μερικές χρήσεις. Κάθε δύο (εβδομαδιαία) πλυσίματα, βάλτε λίγο μαλακτικό μαλλιών στα συνθετικά πινέλα σας για να παραμείνουν μαλακά.

Related Posts