κουρέματα φυσικές σγουρομάλλες

11 Μοναδικά κουρέματα για φυσικές σγουρομάλλες!

by ediva

Αν ανήκεις στις γυναίκες με φυσικά σγουρά μαλλιά, σίγουρα συχνά θα αναρωτιέσαι πώς να κουρέψεις τα μαλλιά σου. Σίγουρα το φυσικό σγουρό μαλλί είναι “μπελαλίδικο”, με την έννοια ότι δεν το χαλιναγωγεί κανείς εύκολα. Ωστόσο, εγώ θα σου προτείνω μοναδικά κουρέματα για φυσικές σγουρομάλλες που ίσως να σου λύσουν τα χέρια.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για κουπ μαλλιών, ανάλογα με το είδος της μπούκλας που έχεις ή το σχήμα του προσώπου σου. Φυσικά, η επιλογή σου θα εξαρτηθεί και από το πόσο χρόνο και διάθεση έχεις για να τα περιποιείσαι!Ιδού!

Στυλ μαλλιών για κατσαρά μαλλιά!

Μία κλασσική λύση για σγουρομάλλες είναι το μήκος ως τους ώμους. Το μήκος αυτό είναι βολικό με την έννοια ότι δεν είναι ούτε πολύ μακρύ ώστε να θέλει πολλή περιποίηση, ούτε πολύ κοντό ώστε να μην μπορείς να κάνεις κανένα πιάσιμο. Αν κάνεις και balayage στη βαφή, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, καθώς φωτίζει το πρόσωπο.

κούρεμα ως τους ώμους μπαλαγιάζ φυσικές σγουρομάλλες

Αν είσαι φυσική σγουρομάλλα με μακρύ μαλλί, θα έχεις παρατηρήσει ότι θα φαίνεται αρκετά άτονο στο μεγάλο μήκος. Η τρίχα “βαραίνει” με αποτέλεσμα το μαλλί να μην έχει όγκο και να φαίνεται απεριποίητο. Δοκίμασε ένα κούρεμα στο οποίο θα κόψεις λίγο από το μήκος, ως το στήθος, και θα κάνεις φράντζα. Κατ’ ευθείαν θα αποκτήσει στυλ το κεφάλι σου!

Δες επίσης: 10 Εντυπωσιακά χρώματα για υπέροχα σγουρά μαλλιά!

κούρεμα ως στήθος με φράντζα

Ειδικά για όσες από εσάς τις σγουρομάλλες έχετε πολύ λεπτά χαρακτηριστικά, ταιριάζει το παρακάτω κούρεμα. Πρόκειται για ένα ασύμμετρο καρέ, όπου μπροστά υπάρχει μεγαλύτερο μήκος σε σχέση με πίσω. Έτσι δίνεται ένας όγκος στα μαλλιά, ώστε να μη φαίνεται πολύ μικροσκοπικό το πρόσωπο αναλογικά με το σώμα.

σοφιστικέ κούρεμα μακρύ μπροστά φυσικές σγουρομάλλες

Το παρακάτω κούρεμα είναι πολύ βολικό, καθώς με λίγο αφρό ή ζελέ, το μαλλί σου είναι έτοιμο. Πρόκειται για πολύ κοντό κούρεμα, που είναι μάλλον για τις αρκετά τολμηρές. Ωστόσο, ενδείκνυται για το φυσικό σγουρό μαλλί, γιατί αν απλά “πιάσεις” τα μαλλιά σου με λίγο αφρό, κατ΄ευθείαν παίρνουν τον απαιτούμενο όγκο και φαίνονται φορμαρισμένα!

πολύ κοντό κούρεμα σγουρομάλλες

Αν είσαι λάτρης του μεγάλου μήκους μαλλιών, τότε υπάρχε λύση και για σένα. Ακόμη κι αν είσαι φυσική κατσαρομάλλα! Μπορείς να μακρύνεις το μαλλί σου σε μήκος κάτω από το στήθος. Όσο μεγαλύτερο το “βάρος” της τρίχας, τόσο λιγότερος ο όγκος. Άρα  ευκολότερο να  χαλιναγωγήσεις τα μαλλιά. Ωστόσο, αν τα μακρύνεις, θα πρέπει να είσαι προσεκτική με την περιποίησή τους. Αλλιώς θα φαίνονται φθαρμένα και ταλαιπωρημένα.

Δες επίσης: Τα καλύτερα γυναικεία κουρέματα για το 2021!

μακρύ σγουρό μαλλί με χωρίστρα πλάι

Αν  δε θες δραστικές αλλαγές, μπορείς να κάνεις ένα κούρεμα για σγουρομάλλες πιο εύκολο. Μπορείς να τα κρατήσεις σε μήκος ως τους ώμους και να “παίξεις” με τη χωρίστρα και τις αφέλειες. Αν αλλάξεις την χωρίστρα σου στο πλάι, αμέσως αλλάζει το στυλ σου.

μεσαίου μηκους με φιλάρισμα

Κι άλλα hairstyles για φυσικές σγουρομάλλες!

Έξυπνο κούρεμα για φυσικές σγουρομάλλες είναι αυτό που σχηματίζει το γράμμα V. Δίνει όσο όγκο χρειάζεται στο μαλλί. Ταυτόχρονα, αν δει κανείς τα μαλλιά σου από πίσω, είναι σαν να βγήκες μόλις από το κομμωτήριο. Με λίγο αφρό στυλιζαρίζονται εύκολα και δεν “πετάνε” δεξιά και αριστερά.

μακρύ σε σχήμα V

μακρύ με σχήμα V κουρέματα φυσικές σγουρομάλλες

Άλλη μια λύση για κούρεμα για φυσικές σγουρομάλλες είναι το μακρύ μαλλί με κάποιες “τσαχπινιές”. Μπορείς να παίξεις είτε με φιλάρισμα στο πίσω μέρος είτε με αφέλειες στο μπροστινό ή πλαϊνό τμήμα των μαλλιών σου. Έτσι, δίνεις την αίσθηση καλοκουρεμένης και φροντισμένης γυναίκας.

Δες επίσης: Τα 7 πιο μοντέρνα κουρέματα για καρέ μαλλιά το 2021!

μακρύ μαλλί σγουρά με κοντές αφέλειες στο πλαι

Ένα από τα αγαπημένα μου κουρέματα για φυσικές σγουρομάλλες είναι το παρακάτω “τετραγωνισμένο” κόψιμο μαλλιών. Στην ουσία, κόβεις το μήκος ως το σημείο που αρχίζει ο λαιμός και κοντή φράντζα στη μέση. Ταιριάζει κυρίως σε όσες έχουν λεπτά χαρακτηριστικά και πιο αδύνατο πρόσωπο.

κοντό κούρεμα για σγουρομάλλες με τετραγωνισμένο σχήμα

μαλλί με όγκο πίσω κουρέματα φυσικές σγουρομάλλες

Related Posts