ρώμη καλοκαίρι ζέστη τουρίστες κόσμος πλήθος πόλεις αποφύγεις καλοκαίρι

7 Δημοφιλείς πόλεις του εξωτερικού που πρέπει να αποφύγεις το καλοκαίρι!

by tzinav

Το καλοκαίρι είναι αναμφίβολα η καλύτερη ευκαιρία για ταξίδια! Πέρα από τα υπέροχα ελληνικά νησιά, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να περάσουν την καλοκαιρινή τους άδεια σε κάποια πόλη του εξωτερικού. Ωστόσο, η επιλογή του προορισμού θα πρέπει να είναι προσεκτική, αφού υπάρχουν ορισμένες πόλεις του εξωτερικού που θα πρέπει να αποφύγεις να επισκεφθείς το καλοκαίρι. Κι αυτό όχι επειδή δεν είναι αρκετά ωραίες αλλά επειδή το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη περίοδος.

7 Πόλεις του εξωτερικού που δε θα πρέπει να επισκεφθείς το καλοκαίρι!

1. Παρίσι

ρώμη καλοκαίρι τουρίστες κόσμος πλήθος πόλεις αποφύγεις καλοκαίρι

Το Παρίσι είναι ένας δημοφιλής προορισμός όλους τους μήνες του έτους. Ωστόσο, το καλοκαίρι η κατάσταση επιδεινώνεται σημαντικά. Τα δωμάτια των ξενοδοχείων είναι πανάκριβα, οι τουρίστες είναι άπειροι και οι ουρές στα μουσεία τεράστιες! Στην ουσία, δε μπορείς να απολαύσεις την ομορφιά της πόλης γιατί αλλοιώνεται από τα πλήθη. Αν θέλεις να γνωρίσεις πραγματικά την πόλη τότε η καλύτερη περίοδος να την επισκεφθείς είναι ο Μάρτιος και ο Οκτώβριος.

2. Ρώμη

ρώμη καλοκαίρι ζέστη τουρίστες κόσμος πλήθος πόλεις αποφύγεις καλοκαίρι

Ότι ισχύει για το Παρίσι το καλοκαίρι ισχύει και για τη Ρώμη, με ένα σημαντικό μειονέκτημα ακόμα: τις υψηλές θερμοκρασίες. Ο μεγάλος αριθμός των τουριστών και οι ουρές στα αξιοθέατα και κυρίως στο Βατικανό γίνονται ακόμα πιο ανυπόφορες εξαιτίας της ζέστης που επικρατεί το καλοκαίρι. Ο καιρός της Ρώμης δεν απέχει πολύ από της Ελλάδας, οπότε δεν είναι ότι καλύτερο να περιπλανιέσαι κάτω από τον καυτό ήλιο και με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 30 βαθμούς.

3. Αμστερνταμ

αμστερνταμ καλοκαίρι τουρίστες κόσμος πλήθος πόλεις αποφύγεις καλοκαίρι

Το Άμστερνταμ είναι ακόμα μία από τις ευρωπαϊκές πόλεις που θα πρέπει να αποφύγεις το καλοκαίρι! Μπορεί οι θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες να είναι ευχάριστες, αλλά ο τεράστιος αριθμός τουριστών δεν σου επιτρέπει να ζήσεις πραγματικά την πόλη. Αν θέλεις να επισκεφθείς κάποια πόλη της Ολλανδίας το καλοκαίρι, τότε καλύτερα να επιλέξεις το Ρότερνταμ, όπου οι τουρίστες είναι πολλοί λιγότεροι και οι συνθήκες ανθρώπινες.

4. Σεβίλλη

Σεβίλλη Ισπανία καλοκαίρι ζέστη τουρίστες

Η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας με την υπέροχη αρχιτεκτονική και τα λαχταριστά τάπας αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Εσύ όμως μην κάνεις το ίδιο λάθος που κάνουν πολλοί! Η θερμοκρασία στη Σεβίλλη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μπορεί να ξεπεράσει μέχρι και τους 40 βαθμούς! Καλύτερα λοιπόν να την επισκεφθείς άνοιξη, φθινόπωρο ή ακόμα και χειμώνα αφού είναι ήπιος, προκειμένου να την ανακαλύψεις ευχάριστα!

5. Χάιλαντς

χαιλαντς Σκωτία βουνά καλοκαίρι σκνίπες

Οι ορεινές περιοχές της Σκωτίας, γνωστές και ως Χάιλαντς, παρόλο που είναι πανέμορφες έχουν μία ιδιαιτερότητα κατά τους θερινούς μήνες. Το καλοκαίρι είναι η περίοδος των σκνιπών, πράγμα που σημαίνει ότι τα μεγάλα σμήνη εντόμων που τσιμπάν είναι σύνηθες φαινόμενο. Επομένως, αν έχεις ήδη κανονίσει ταξίδι εκείνη την περίοδο και δε μπορείς να το αλλάξεις, τουλάχιστον φρόντισε να εφοδιαστείς με ρούχα που θα καλύπτουν όλο σου το σώμα, αλλά και με εντομοαπωθητικά.

Δες επίσης: 6 Οικονομικοί καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ευρώπη!

6. Μαρακές

μαρακές καλοκαίρι ζέστη κόσμος πλήθος πόλεις αποφύγεις καλοκαίρι

Το Μαρακές, η πιο δημοφιλής πόλη του Μαρόκου, αποτελεί έναν προορισμό με συνεχή άνοδο τα τελευταία χρόνια. Θα πρέπει όμως να προσέξεις την περίοδο που θα το επισκεφθείς, καθώς το καλοκαίρι είναι καυτό και ανυπόφορο, με πολλή υγρασία. Το κλίμα αυτό δυσκολεύει πολύ την εξερεύνηση του μέρους. Η ανυπόφορη ζέστη διαρκεί μέχρι και το Σεπτέμβριο, γι’αυτό αν είναι στα σχέδιά σου καλύτερα να επισκεφθείς το Μαρακές τον Οκτώβριο ή ακόμα και το χειμώνα.

7. Πόλεις της Ταϊλάνδης

ταϊλάνδη παραλία καλοκαίρι βροχές πλημμύρες πόλεις αποφύγεις

Η Ταϊλάνδη είναι ένα εξωτικός προορισμός που τα τελευταία χρόνια προτιμάται από αρκετούς Έλληνες. Βέβαια είναι ένα ταξίδι που για να το απολαύσεις θα πρέπει να το πραγματοποιήσεις τη σωστή περίοδο.  Το καλοκαίρι όμως δεν είναι! Για την ακρίβεια, από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο ο καιρός έχει πολλές αλλαγές. Οι βροχοπτώσεις είναι πολλές και συχνά φθάνουν στο σημείο της πλημμύρας. Έτσι, από ειδυλλιακός προορισμός, η Ταϊλάνδη μετατρέπεται σε κόλαση! Η καλύτερη περίοδος να επισκεφθείς οποιαδήποτε πόλη στην Ταϊλάνδη είναι από το Νοέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο.

Δες επίσης: 9 Καλύτερες παραλίες για να επισκεφθείς στη Χαλκιδική!

Οι παραπάνω πόλεις αποτελούν χωρίς αμφιβολία προορισμούς που επιβάλλεται να επιλέξεις κάποια στιγμή στη ζωή σου. Για να αποκομίσεις όμως όσο το δυνατό περισσότερα από αυτή την εμπειρία θα πρέπει να αποφύγεις τις πόλεις αυτές το καλοκαίρι. Επισκέψου τις την κατάλληλη περίοδο και είναι σίγουρο ότι θα ζήσεις αξέχαστες εμπειρίες!

Related Posts