υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου

5 Πανέμορφα φυτά εσωτερικού χώρου για το σπίτι σου!

by ediva

Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν γίνει τελευταία όλο και μεγαλύτερη τάση. Είναι το διακοσμητικό που φέρνει χρώμα, διάθεση και φρεσκάδα και που μπορείς να έχεις χωρίς να το βαριέσαι. Ειδικά τα πλατύφυλλα γλαστράκια είναι από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά φυτά για το σπίτι.

Και επειδή ξέρεις ότι δεν τα κρατάω αυτά για τον εαυτό μου και θέλω να έχεις και εσύ το σπιτι με ζηλευτή διακόσμηση, σήμερα θα σου παρουσιάσω από μερικά πανέμορφα φυτά εσωτερικού χώρου για το σπίτι σου. Κάθε φορά που θα έχεις επισκέψεις σπίτι σου, είμαι σίγουρη πως όλοι θα τα παρατηρήσουν και θα αφήσουν ένα θετικό σχόλιο.

Φυτά εσωτερικού χώρου για το σπίτι σου!

 

Φτέρη

φτέρη,ediva.gr

Η φτέρη είναι ένα φυτό με πολύ ευγενικό και ντελικάτο παρουσιαστικό. Είναι πραγματικά σαν ένα μπουκέτο από μικρά πράσινα φυλλαράκια. Χρειάζεται πολύ νερό και υγρασία για να διατηρηθεί και αυτό ίσως να είναι μια πρόκληση για όσους δεν έχουν φυτά. Παρόλα αυτά, αξίζει να δεχτείς την πρόκληση!

Δες επίσης: 6 Φυτά που μειώνουν το άγχος και το στρες!

Φίκος

φίκος

Από τα πιο γνωστά πλατύφυλλα είναι ο φίκος. Έχει ωραία πλατιά φύλλα, λεπτό σταθερό κορμό και είναι το απόλυτο στολίδι σε σαλόνια, γραφεία, χολ. Δεν έχει απαιτήσεις στο πότισμα. Απλά να διατηρείται το χώμα του υγρό και να είναι σε σημείο που να είναι φωτεινό.

Mini Monstera (Μικρό τερατάκι)

mini monstera

Αυτό το “μικρό τερατάκι” έχει κλέψει την καρδιά μου. Το όνομα του έχει να κάνει ξεκάθαρα με το πως είναι σχηματισμένα τα φύλλα του. Ιδιαίτερο και θα έλεγε κανείς πως αν ενώσεις τα “κλαδιά” μεταξύ τους είναι σαν κομμάτια του παζλ που ενώνονται. Ζητά φωτεινό σημείο και να είναι το χώμα της γλάστρας του μόνιμα υγρό.

Δες επίσης: 8 Φυτά που μπορείς να διακοσμήσεις στο μπάνιο!

String of hearts (Αλυσίδα από καρδιές)

φυτό με φύλλα σε σχήμα καρδιάς

Πως γίνεται να μην λιώσει η καρδιά σου από αυτό το υπέροχο πλατύφυλλο που είναι σε σχήμα από καρδούλες τα φυλλαράκια του. Το όνομα είναι String of hearts– αλυσίδα από καρδιές στα ελληνικά-και ο λόγος είναι ολοφάνερος. Δεν χρειάζεται υπερβολικό πότισμα και αποζητά τις φωτεινές γωνιές του σπιτιού!

Χόγια

χόγια

Δες επίσης: 10 Φυτά για να διακοσμήσεις τον εσωτερικό σου χώρο!

Και θα κλείσω με την Χόγια. Είναι ένα αρχοντικό φυτό, με τα ανθάκια του, τα πλούσια φυλλαράκια του. Είναι φυτό που συγχωρεί τα λάθη και την κακομεταχείριση- αν ξεχάσεις να το ποτίσεις για μέρες ας πούμε. Παρόλα αυτά άμα του δείξεις λίγη αγάπη και την έχεις πάντα κάπου κοντά στο φως του ήλιου, μπορεί να αντέξει και με λίγο νεράκι.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts