long blonde hair

Ποιο είναι το ιδανικό χρώμα μαλλιών για σένα;

by ediva

Πολλές φορές έχετε σκεφτεί πως θέλετε να αλλάξετε χρώμα στα μαλλιά σας, όμως οι σχετικές ερωτήσεις σας είναι πολλές. Θα με συμβουλέψει σωστά η κομμώτρια μου; Θα μου πηγαίνουν; Αν μου πηγαίνουν πολλά χρώματα, ποιο απ’ αυτά είναι το τέλειο για μένα; Πόσο συχνά θέλω να το ανανεώνω;

Θα σας παρουσιάσουμε την κάθε κατηγορία απόχρωσης μαλλιών και σε ποιες ταιριάζει περισσότερο, καθώς και ποιες πρέπει να την αποφύγουν. Η επιλογή του χρώματος που θα βάψετε τα μαλλιά σας καθορίζεται από το χρώμα των ματιών σας και από το χρώμα της επιδερμίδας σας.

1. Καστανό

layered hairstyle

Το καστανό έχει πολλές αποχρώσεις, και μπορεί να φαίνεται το πιο συνηθισμένο αλλά στο σωστό άτομο και με το σωστό χρώμα είναι πολύ εντυπωσιακό! Τα καστανά μαλλιά κάνουν ωραίο συνδυασμό με την κλασσική ελληνική σταρένια επιδερμίδα, φρόντισε όμως αν έχεις σκούρα μάτια να επιλέξεις πιο θερμούς τόνους. Ειδικά αν κοκκινίζει ελαφρώς στον ήλιο, θα σε φωτίζει και θα σε κολακεύει. Αν έχεις ανοιχτόχρωμα μάτια θα τα τονίσεις με κάποιες πιο ανοιχτόχρωμες ανταύγειες, με το βασικό σου χρώμα να κυμαίνεται σε ψυχρούς τόνους. Αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα γενικά, δεν έχεις περιορισμό στο χρώμα σου και μπορείς να διαλέξεις ό,τι θέλεις.

2. Κόκκινο

Για τις σκουρόχρωμες είναι αντίστοιχα κατάλληλα τα χρώματα μέχρι τον αριθμό 6, δηλαδή τα πιο σκούρα κόκκινα. Αντίθετα, οι ανοιχτόχρωμες μπορούν να επεκταθούν και σε ανοιχτότερους τόνους, πολύ δε περισσότερο όταν έχουν και ανοιχτόχρωμα μάτια. Αν η επιδερμίδα σου είναι τόσο λευκή που “ροζίζει”, δηλαδή σαν τη δική μου, φρόντισε να κυμανθείς σε φυσικούς, χάλκινους τόνους ειδάλλως θα τραβήξεις την προσοχή στα σημεία του προσώπου σου κοκκινίζουν. Εμένα η επιδερμίδα μου έχει αυτό το θέμα, ενώ επιπλέον το μαλλί μου είναι σκούρο ξανθό και τα μάτια μου πράσινα. Επομένως, χρησιμοποιώ εδώ και τρία χρόνια ένα χρώμα παρόμοιο με της φωτογραφίας και είμαι τρομερά ευχαριστημένη!

3. Ξανθό

long blonde hair

Μια απόχρωση που επιλέγουν πολλές και την αγαπούν ακόμα περισσότερες. Θέλει όμως προσοχή όσον αφορά την απόχρωση, διότι το ξανθό είναι ένα χρώμα που απλά… φανερώνει τα πάντα στο πρόσωπο. Αν έχεις σταρένια επιδερμίδα και σκούρα μάτια, το κλασσικό ξανθό δε θα φαίνεται καθόλου ωραίο πάνω σου. Διάλεξε μια βάση το πολύ μέχρι το νούμερο 8 και φώτισε το λουκ σου με ανταύγειες γύρω από το πρόσωπο. Να θυμάσαι όμως: ποτέ δεν πρέπει να ανοίξεις πολύ τις ρίζες! Αν έχεις ανοιχτόχρωμα μάτια και ακόμα καλύτερα ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, μπορείς να επιλέξεις μια πιο ανοιχτή απόχρωση. Όσο πιο ανοιχτά είναι τα χρώματά σου, τόσο πιο ανοιχτό ξανθό μπορείς να επιλέξεις χωρίς να δείχνει άσχημο πάνω σου το αποτέλεσμα.

4. Μαύρο

long black hair

Είναι το πρώτο θέμα στο οποίο θα στενοχωρήσουμε λίγο τις ανοιχτόχρωμες κοπελίτσες, μαζί και εμένα που ήθελα κάποτε να τα βάψω έτσι! Το μαύρο πηγαίνει πολύ στις σταρένιες επιδερμίδες και σε όλα τα χρώματα ματιών, διότι εναρμονίζεται με τα σκούρα αλλά κάνει καταπληκτική αντίθεση με τα ανοιχτά. Το πρόβλημα βρίσκεται στη λευκή επιδερμίδα που είναι λίγο… δίκοπο μαχαίρι: πρέπει η επιδερμίδα να είναι αψεγάδιαστη! Μια τέλεια λευκή επιδερμίδα και ανοιχτόχρωμα μάτια θα δημιουργήσουν ένα σχεδόν παραμυθένιο αποτέλεσμα! Όμως αν έχετε μαύρους κύκλους, σπυριά κ.λπ. το μαύρο θα τα τονίσει περισσότερο. Επιπλέον, το μαύρο είναι γενικά πολύ δύσκολο χρώμα να το ξεφορτωθείς αν αλλάξεις γνώμη, για αυτό να είστε σίγουρες.

5. Αποχρώσεις… φευγάτες

rainbow hairstyles

Εκτός από τα κλασσικά, έχουμε και τα πιο τρελά χρώματα όπως πράσινο, ροζ, μπλε, γαλάζιο, μωβ και άλλα. Αυτά τα χρώματα είναι ιδανικά όταν θέλεις να κάνεις μια πιο τρανταχτή αλλαγή και σίγουρα τραβούν την προσοχή. Βέβαια, απαιτούν κι αυτά ένα σχετικά καθαρό δέρμα. Τα παστέλ χρώματα δείχνουν καλύτερα σε ανοχτόχρωμες επιδερμίδες και τα πιο σκούρα όπως το μπλε και το μοβ σε σκουρόχρωμες. Αυτά τα χρώματα βέβαια ξεθωριάζουν πολύ εύκολα και θέλουν τακτική ανανέωση, κι αυτό είναι καλό αν βαριόμαστε. Από την άλλη, τέτοιες τολμηρές επιλογές καλό είναι να αποφεύγονται ύστερα από κάποια ηλικία γιατί δείχνουν αντιαισθητικά.

Δες επίσης: Οι 5 αποχρώσεις μαλλιών που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις το 2019!

Το σημαντικότερο είναι να διαλέξετε ένα χρώμα μαλλιών που δείχνει φυσικό επάνω σας ή που τουλάχιστον δε δείχνει το πρόσωπο σας περίεργο ή κουρασμένο. Σκεφτείτε μόνο πόσο άσχημα χτυπάει στο μάτι ένα πρόσωπο που δεν πλαισιώνεται από το σωστό μαλλί, αλλά και πόσο όμορφο μπορεί να είναι το σύνολο με τα τέλεια μαλλιά. Τα οποία, άλλωστε, είναι το όνειρο κάθε γυναίκας!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts