6 Υπέροχες προτάσεις διακόσμησης για μικρά υπνοδωμάτια!

by ediva

Όταν ο χώρος σου είναι μικρός το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να γίνεις δημιουργική. Η διακόσμηση ενός μικρού υπνοδωματίου πρέπει να είναι μελετημένη ώστε να κάνεις έξυπνες κινήσεις και να αξιοποιήσεις στο μέγιστο τον χώρο που διαθέτεις. Στη τελική, μπορεί να εκμεταλλευτείς καλύτερα τον χώρο σου από ότι αν είχες ένα μεγαλύτερο δωμάτιο.

Προτίμησε λίγα και καλά έπιπλα και διακοσμητικά ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο υπνοδωμάτιο στο σπίτι σου. Το ediva.gr σου προτείνει 6 μοναδικές ιδέες!

Πως να διακοσμήσεις ένα μικρό υπνοδωμάτιο στο σπίτι σου!

 

1. Κουρτίνες στο ίδιο χρώμα με αυτό του τοίχου!

λευκό υπνοδωμάτιο

Βάζοντας κουρτίνες στο ίδιο χρώμα με αυτό του τοίχου στο υπνοδωμάτιο θα δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου δωματίου. Τα λεπτά και αέρινα υφάσματα για ένα μικρό υπνοδωμάτιο είναι ιδανικά καθώς έτσι θα επιτρέπουν να εισέρχεται αρκετό φως αλλά και θα κάνουν τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος!

Δες επίσης: 16 Ιδέες διακόσμησης για το υπνοδωμάτιο!

2. Φωτιστικά τοίχου για εξοικονόμηση χώρου στο υπνοδωμάτιο!

υπνοδωμάτιο

Τα φωτιστικά δαπέδου και οι επιτραπέζιες λάμπες δείχνουν όμορφες, σου στερούν όμως πολύτιμο χώρο. Μια εναλλακτική λοιπόν είναι να ενσωματώσεις τον φωτισμό στους τοίχους του υπνοδωματίου σου. Πέρα από το φωτιστικό οροφής μπορείς να βάλεις εντοιχιζόμενα φωτιστικά στο γραφείο ή στο κρεβάτι πάνω από το κομοδίνο!

Δες επίσης: 6 Λάθη που κάνεις στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σου!

3. Κρεμαστά φυτά σε γλαστράκια!

κρεμαστή γλάστρα

Τα φυτά είναι πολύ όμορφα διακοσμητικά για το υπνοδωμάτιο διότι δίνουν ζωή και χρώμα στον χώρο σου. Κάτι που μπορείς να κάνεις εάν διαθέτεις λίγο χώρο είναι το να κρεμάσεις τα φυτά σου από το ταβάνι ή στον τοίχο. Μια trendy πρόταση είναι να τα κρεμάσεις σε μια κατασκευή macrame, δηλαδή μια κατασκευή από σχοινιά που μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου!

Δες επίσης: 31 Ιδέες διακόσμησης για μικρά υπνοδωμάτια!

4. Εντυπωσιακό φωτιστικό οροφής!

λευκό υπνοδωμάτιο

Επειδή διαθέτεις μικρό υπνοδωμάτιο, δε σημαίνει ότι όλα τα έπιπλα και αντικείμενα πρέπει να είναι μικρά. Ένα εντυπωσιακό φωτιστικό οροφής για παράδειγμα θα κάνει ένα μικρό δωμάτιο να φαίνεται πιο μεγαλοπρεπές, προσεγμένο και ενδιαφέρον. Θα κάνει πιο μοδάτο το δωμάτιο σου και θα το στολίσει χωρίς να σου φάει χώρο!

Δες επίσης: 6 Tips για να κάνεις το υπνοδωμάτιο σου λιγότερο βαρετό!

5. Κομοδίνο-γραφείο για μικρό υπνοδωμάτιο!
μικρό γραφείο

Τα έπιπλα με πολλαπλές χρήσεις είναι από τις πιο έξυπνες αγορές για ένα μικρό σε μέγεθος υπνοδωμάτιο. Για παράδειγμα, μπορείς να τοποθετήσεις ένα μικρό γραφείο δίπλα από το κρεβάτι σου που θα χρησιμεύει και ως κομοδίνο!

Δες επίσης: 10 Υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσεις ένα μικρό υπνοδωμάτιο!

6. Ντουλάπα καθρέφτης για την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου δωματίου!

ντουλάπα καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Δες επίσης: 7 Οικονομικοί τρόποι για να ανανεώσεις το υπνοδωμάτιο σου!

Η ντουλάπα καθρέφτης θα κάνει το δωμάτιο σου να δείχνει πολύ μεγαλύτερο. Επίσης δε θα χρειαστεί να βάλεις καθρέφτη σε κάποιο άλλο σημείο του δωματίου, γλιτώνεις επομένως χώρο από τους τοίχους σου!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts