simoules diakosmisis esoterikou xorou

6 Σημεία του σπιτιού που δεν θέλεις να φαίνονται & πώς θα τα κρύψεις!

by ediva

Είναι κάποιες γωνιές και αντικείμενα στο σπίτι που σε ενοχλούν κάθε φορά που βρίσκονται στο οπτικό σου πεδίο. Σου χαλάνε την αισθητική, σε εμποδίζουν στις κινήσεις σου και δεν βρίσκουν την θέση τους μέσα στη διακόσμηση.

Εφόσον δεν μπορείς να απαλλαγείς από την παρουσία τους και να τα ξεφορτωθείς, η λύση είναι να τα ενσωματώσεις στον χώρο σου. Πρέπει να βρεις τρόπους είτε να τα “καμουφλάρεις”, είτε να τα αναδείξεις για να ξεχωρίσουν διακριτικά.

Για τον λόγο αυτό, επιστρατεύτηκαν οι έμπειροι διακοσμητές του Douleutaras.gr ώστε να διευκολύνουν τη ζωή σου. Μας παρουσιάζουν λοιπόν, 6 άσχημες και προβληματικές γωνίες του σπιτιού που αντιπαθείς αλλά και έξυπνους τρόπους για να τις καλύψεις!

 

Έξυπνες συμβουλές για να κρύψεις τα προβληματικά σημεία του σπιτιού!

 

Σημάδια στον τοίχο

toixoi ugrasia

Αν για οποιοδήποτε λόγο η επιφάνεια του τοίχου σου έχει σημάδια ή χαρακιές, ο καλύτερος τρόπος δεν είναι να τον βάψεις για να τα καλύψεις. Το ιδανικό καμουφλάζ μπορεί να επιτευχθεί με μία τεχνοτροπία τοίχου, κοντά στο σχέδιο των ρωγμών ώστε να μην διακρίνονται ξεκάθαρα.

Το εφέ του μαρμάρου, η τεχνοτροπία με την πλαστική σακούλα και διάφορα περίεργα σχέδια μπορούν έξυπνα να εναρμονιστούν με τα σημάδια και τις γρατζουνιές. Δεν θα τα ξεχωρίζεις με γυμνό μάτι!

Καλώδιο φωτιστικού

sumvoules diakosmisis ediva.gr

Τα γυμνά μονόχρωμα καλώδια δείχνουν άχαρα και δεν ταιριάζουν συνήθως με την υπόλοιπη διακόσμηση. Εκτός από το ότι οι αποχρώσεις συχνά δεν είναι αρμονικές, δημιουργούν προβλήματα και προκαλούν ζημιές με λίγη απροσεξία. Εύκολα κάποιος ή τα μικρά παιδιά μπορούν να μπλεχτούν, να σκοντάψουν ή να τα τραβήξουν κατά λάθος.

Μία ιδιαίτερη ιδέα είναι να τα “ντύσεις”! Δημιούργησε μία κατασκευή με σκοινί και πλέξε τριγύρω από τα καλώδια. Επέλεξε γήινα χρώματα που δεν τραβάνε τα βλέμματα και ταίριαξε τα άψογα με τα χρώματα των επίπλων και των υφασμάτων σου.

Μία διακριτική επιλογή που θα αναδείξει και την δημιουργικότητά σου! Εναλλακτικά δες 11 έξυπνες ιδέες για DIY φωτιστικά και πολύφωτα!

Γυμνό δοκάρι

idees gia to spiti

Τα μεγάλα δοκάρια μέσα στο σπίτι είτε στο ταβάνι είτε ως κολώνες, “χτυπάνε” άσχημα στο μάτι και δεν μπορείς φυσικά να τα ξεφορτωθείς αφού είναι μέρος της κατασκευής. Η λύση δεν είναι να τα βάψεις στο χρώμα του τοίχου θεωρώντας ότι με κάποιο θα εξαφανιστούν μαγικά.

Δώστους έναν λόγο να βρίσκονται στον χώρο σου και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Μία ιδέα είναι να τα βάψεις σε διαφορετικά και έντονα χρώματα ώστε να αποκτήσουν χαρακτήρα. Διαφορετικά, μπορείς να τα ντύσεις με ξύλο και αμέσως ο χώρος σου θα δείξει πιο ζεστός και θα αποκτήσει αισθητική!

Εξωτερική μονάδα κλιματιστικού

exypnes kataskeues ediva.gr

Μία άσχημη εικόνα για το μπαλκόνι σου ή τον κήπο σου είναι το άσπρο κουτί του κλιματιστικού. Η εξωτερική μονάδα φαίνεται παράταιρη σε σχέση με το υπόλοιπο σκηνικό που έχεις δημιουργήσει στη βεράντα σου, με τα όμορφα λουλούδια και φυτά.

Σου έχουμε την λύση για να τα συνδυάσεις και το κουτί του κλιματιστικού να “χαθεί” μέσα στο όμορφο τοπίο. Φτιάξε μία ξύλινη κατασκευή για να το ντύσεις και επάνω του τοποθέτησε μικρά γλαστράκια. Εφαρμόζεται τέλεια στα μικρά μπαλκόνια που δεν σου φτάνει ο χώρος για να βάλεις τα φυτά σου!

Ηλεκτρολογικός πίνακας

decor spitiou idees

Το χολ που βρίσκεται στην είσοδο του σπιτιού σου είναι ο πρώτος χώρος που αντικρίζεις εσύ ή οι καλεσμένοι σου. Οφείλει λοιπόν, να αφήνει θετικά συναισθήματα και όμορφες εντυπώσεις, πλαισιωμένος από απαλά χρώματα και διακριτικά διακοσμητικά.

Απαλλάξου από τον μονόχρωμο πίνακα με το αντιαισθητικό χρώμα και τους διακόπτες, προστατεύοντάς τον. Φτιάξε μία ωραία κατασκευή με ντουλαπάκι που να μην κουράζει το μάτι αλλά να είναι λειτουργική. Έτσι δεν θα βλέπεις τον πίνακα με τις ασφάλειες κάθε φορά που μπαίνεις στο σπίτι σου!

Σπιτάκι κατοικιδίου

spitaki skulou diakosmisi

Όπως εσύ δεν μπορείς χωρίς το αγαπημένο σου κατοικίδιο, έτσι και αυτό δεν μπορεί χωρίς το μαξιλάρι του, το παιχνίδι του και το μέρος που κοιμάται. Αν όμως έχεις βαρεθεί την εικόνα του σπιτιού του μέσα στον χώρο σου, τότε πρέπει με έναν τρόπο να την κρύψεις.

Σε μία όμορφη γωνία του σπιτιού, βάλε το σπιτάκι κάτω από ένα τραπεζάκι και κλείσε την είσοδο με μία μικρή κουρτίνα ή ύφασμα. Το κατοικίδιό σου μπορεί να ξεκουράζεται εκεί και ταυτόχρονα να μην δημιουργεί αναστάτωση στον προσωπικό σου χώρο.

Συντάκτης: Γεωργία Γκόλφη

Related Posts