plysimo soutien

9 Tips για τα σουτιέν και την καθαριότητα τους!

by ediva

Πολλά πράγματα αφορούν τα εσώρουχα μας και δεν τα γνωρίζουμε. Είτε είναι για το μέγεθος του στηθόδεσμου που συνήθως είναι λάθος, είτε για τα σουτιέν και την καθαριότητα τους, το σίγουρο είναι πώς έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε για αυτά ώστε να τα φροντίζουμε καλύτερα!

Άλλωστε τα περισσότερα ποιοτικά σουτιέν είναι ακριβά και έτσι είναι μία επένδυση για την υγεία και την τσέπη μας. Για να διατηρήσεις ένα σουτιέν σε καλή κατάσταση πρέπει να έχεις υπομονή, να μην το ρίχνεις απλώς στο πλυντήριο με τα υπόλοιπα ρούχα αλλά και να επιλέγεις από την αρχή το σωστό νούμερο.

Tips για τα σουτιέν και την καθαριότητα τους!

 

1. Δεν φοράς για πάντα το ίδιο νούμερο

noumero soutien

Αν η τελευταία φορά που μετρήθηκες για να αγοράσεις ένα σουτιέν ήταν στο λύκειο, έχει έρθει η ώρα να ξαναμετρηθείς. Το σώμα μας άλλωστε αλλάζει από την αυξομείωση βάρους, από την εγκυμοσύνη αλλά και άλλους παράγοντες. Πριν αγοράσεις τα καινούρια σου σουτιέν, πρέπει να γνωρίζεις ακριβώς το νούμερο σου. Είναι μία διαδικασία που πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο. Δες επίσης 5 Tips για να βρεις το σωστό νούμερο σουτιέν!

2. Οι μπλούζες δεν εφαρμόζουν σωστά

soutien poukamiso

Είναι περίεργο αλλά πολλές φορές μπλούζες που αγοράζουμε στο νούμερο μας δεν εφαρμόζουν ωραία στο σώμα μας. Η αιτία πολλές φορές είναι το σουτιέν. το οποίο είτε έχει χαλαρώσει και δεν υποστηρίζει καλά το στήθος, είτε το φοράμε σε λάθος νούμερο.

3. Το σφίξιμο των τιραντών

sfiksimo tirantwn

Όλες έχουμε κάνει ένα γρήγορο φτιάξιμο στα σουτιέν που έχουν παλιώσει και δεν κρατάνε σωστά το στήθος. Το φτιάξιμο αυτό είναι το σφίξιμο των τιραντών αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι οι τιράντες το πρόβλημα όταν ένα σουτιέν χαλαρώνει. Για την υποστήριξη του στήθους την περισσότερη δουλειά κάνει η ζώνη του σουτιέν που κουμπώνει στην πλάτη. Είναι λοιπόν σημαντικό αυτό το μέρος του σουτιέν να παραμένει ελαστικό.

4. Δεν πλένεις αρκετά τα σουτιέν σου

plysimo soutien

Είναι γεγονός πως ένα καλό σουτιέν το φοράμε συνεχώς γιατί με αυτό είμαστε πιο άνετες. Όμως ίσως με αυτή τη χρήση δεν πλένεται αρκετά. Η σωστή αναλογία της καθαριότητας των σουτιέν είναι να τα φοράμε τρεις φορές και μετά να τα πλένουμε. Άρα μετά από την τρίτη φορά που φοράς το αγαπημένο σου εσώρουχο πρέπει να το πλένεις.

5. Η σωστή καθαριότητα των σουτιέν

plysimo sto xeri

Άλλο ένα πρόβλημα που σχετίζεται με την καθαριότητα των εσώρουχων αυτών είναι ο τρόπος που τα πλένουμε. Οι περισσότερες τα ρίχνουμε στο πλυντήριο μαζί με όλα τα άλλα ρούχα και αυτή είναι μία από τις αιτίες που τα σουτιέν χαλάνε πρόωρα. Η ιδανική πλύση είναι στο χέρι με μαλακό απορρυπαντικό, αλλά επειδή καμιά φορά δεν υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο, πολλά πλυντήρια ρούχων έχουν πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα ή ακόμα και για πλύσιμο στο χέρι.

6. Οι τιράντες δεν πρέπει να πέφτουν

tirantes peftoun

Όποιο κι αν είναι το μέγεθος που φοράς οι τιράντες πρέπει να παραμένουν στη θέση τους, αλλιώς κάτι δεν πάει καλά με το σουτιέν. Η αιτία είναι ότι ήδη έχει χαλαρώσει ο στηθόδεσμος και άρα πρέπει να τον αντικαταστήσεις με ένα καινούριο. Δες επίσης 10 Χρήσιμα hacks για το σουτιέν σου που πρέπει να γνωρίζεις!

7. Το ένα cup είναι πιο γεμάτο από το άλλο

fuller cup

Είναι φυσιολογικό το ένα cup να είναι πιο γεμάτο από το άλλο αφού και τα γυναικεία στήθη δεν έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος μεταξύ τους.

8. Δεν είναι όλα τα νούμερα σουτιέν τα ίδια

tips gia soutien

Ανάλογα τη μάρκα μπορεί να δεις νούμερα D, DD, DDD, που είναι στην πραγματικότητα τα D, E, F, G κτλ. Όταν γνωρίζεις ακριβώς το νούμερο σου καλό είναι να αναζητάς στα ταμπελάκια τα αγγλικά νούμερα σουτιέν που είναι τα πιο ακριβή.

9. Κοιμάσαι φορώντας σουτιέν

soytien ypnos

Αν και είναι καθαρά επιλογή σου αν κοιμάσαι με το σουτιέν ή όχι, αυτό δεν κάνει μεγάλη διαφορά στην υποστήριξη του στήθους καθώς δεν κοιμόμαστε σε όρθια θέση ώστε να χρειαζόμαστε την ίδια υποστήριξη. Παρόλα αυτά καλή επιλογή για τον ύπνο θα ήταν περισσότερο τα αθλητικά σουτιέν και όχι τα καθημερινά. Δες επίσης Γιατί πρέπει να “πετάξεις”τα παλιά σουτιέν σου!

Related Posts