μεζούρα μέτρησης διαστάσεων

Πώς να μετρήσεις σωστά τις διαστάσεις σου με μεζούρα!

by ediva

Η καραντίνα τόσους μήνες μάς έχει οδηγήσει στις online αγορές ρούχων. Σε κάποια μαγαζιά ξέρουμε πάνω κάτω τί νούμερο φοράμε. Τί γίνεται όμως αν θέλεις να παραγγείλεις ρούχα από κάποιο site για πρώτη φορά ή αν είναι του εξωτερικού; Δες πώς να μετρήσεις τις διαστάσεις σου με μεζούρα.

Τα καταστήματα ρούχων με παρουσία στο διαδίκτυο, έχουν συνήθως έναν πίνακα με νούμερα. Εμφανίζονται τα νούμερα στα οποία βγαίνει το κάθε ρούχο, πχ XS,S,M,L,XL και από κάτω οι διαστάσεις που αντιστοιχούν στο καθένα.

Αυτό συμβαίνει γιατί ανάλογα με τη χώρα κατασκευής και το κατάστημα τα νούμερα αλλάζουν. Το S της Ευρώπης πχ, δεν είναι το ίδιο με το S στην Κίνα ή την Αμερική. Για τον λόγο αυτό, είναι κρίσιμο το να μάθεις να μετράς τις διαστάσεις σου.

Δες επίσης: Πώς να ντυθείς αν έχεις μεγάλο στήθος!

Πώς να πάρεις τα μέτρα σου μόνη με μια μεζούρα!

Όταν μιλάμε για γυναικεία ρούχα, συνήθως 3 είναι τα σημεία του σώματός σου που πρέπει να μετρήσεις. Όπως σου είπα, το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια μεζούρα. Κατά προτίμηση πρέπει να είσαι μόνο με τα εσώρουχα ή έστω με πολύ κολλητά ρούχα.

Πώς να μετρήσεις την περιφέρεια του στήθους σου:

πώς να μετρήσεις διαστάσεις στήθους

Το δυσκολότερο ίσως σημείο πρακτικά για να μετρήσεις τις διαστάσεις σου, είναι η περιφέρεια του στήθους. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις τη διάστασή σου στην περιφέρεια στήθους, τόσο για αγορά μπλούζας, όσο και φορέματος ή πανωφοριού.

Για να μετρήσεις σωστά τις διαστάσεις σου στο στήθος, στάσου μπροστά σε έναν καθρέφτη. Πάρε τη μεζούρα, και πέρασέ την γύρω από τη μέση του στήθους, ούτε πιο πάνω ούτε πιο κάτω. Γράψε σε ένα χαρτί πόσα εκατοστά είναι η μέτρησή σου.

Δες επίσης: Νέα Collection Celestino Άνοιξη-Καλοκαίρι 2021!

περιφέρεια στήθους

Πώς να μετρήσεις την περιφέρεια της μέσης σου:

πάρε τα μέτρα για τις διαστάσεις της μέσης σου

Το επόμενο βήμα για να μετρήσεις σωστά τις διαστάσεις σου είναι η μέτρηση της περιφέρειας της μέσης σου. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να τυλίξεις τη μεζούρα στο πιο λεπτό σημείο του κορμού σου!

Αφού κάνεις και αυτό το βήμα, σημείωσε και τη συγκεκριμένη μέτρηση στο χαρτί που έγραψες και τη μέτρηση για το στήθος.

Δες επίσης: Νέα collection Toi Moi  για την Άνοιξη Καλοκαίρι 2021!

Πώς να μετρήσεις την περιφέρεια των γοφών σου:

μέτρηση περιφέρειας γοφών

 

Το τελευταίο βήμα για να μετρήσεις τις διαστάσεις σου για τα ρούχα είναι η μέτρηση της περιφέρειας των γοφών σου. Σε αντίθεση με ό,τι έκανες νωρίτερα στη μέση, εδώ πρέπει να βρεις το πιο φαρδύ σημείο των γοφών.

Γύρω από το πιο φαρδύ σημείο τυλίγεις τη μεζούρα σου και μετράς τα εκατοστά. Φυσικά στο τέλος καταγράφεις και αυτή τη μέτρηση στο χαρτί σου.

Αποτέλεσμα αφού μετρήσεις διαστάσεις:

Τώρα είσαι πανέτοιμη για τις αγορές σου. Πηγαίνεις στο ρούχο που θέλεις να αγοράσεις από το εκάστοτε διαδικτυακό μαγαζί και πατάς στον πίνακά τους με τις μετρήσεις διαστάσεων. Βλέποντας το χαρτί σου, βρίσκεις σε ποιο νούμερο αντιστοιχούν οι δικές σου διαστάσεις και το παραγγέλνεις!

Πχ, αν είχε το μαγαζί τον παρακάτω πίνακα διαστάσεων και είχες στήθος 90εκ και μέση 70εκ, θα έπαιρνες το Small από αυτό το ρούχο.

πίνακας μετρήσεων νούμερα

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts