polla roxakia

Η καλύτερη συνταγή για ροξάκια που έχω δοκιμάσει!

by ediva

Τα ροξάκια είναι αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό όλων! Κάτι η πλούσια σοκολατένια γεύση τους, κάτι το υπέροχο σιρόπιασμα τους που σε γλυκαίνει με τον καλύτερο τρόπο, είναι από τα γλυκά που μπορείς άνετα να φας χειμώνα-καλοκαίρι!

Μια απλή συνταγή που θα σου χαρίσει τα πιο νόστιμα, αφράτα ζουμερά ροξάκια για τα οποία όλοι θα παραμιλάνε. Τρώγονται καλύτερα κρύα από το ψυγείο, αφού έχουν τραβήξει καλά από το σιρόπι τους. Πάμε να δούμε την πιο νόστιμη και υπέροχη συνταγή για τέλεια ροξάκια!

Συνταγή για ροξάκια!

roxakia sintagi

Υλικά:

  • 1 φλ. χλιαρό γάλα
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 500-600 γραμμ. αλεύρι
  • 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. καρυδόψιχα
  • 1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 βανιλίνη
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 κουτ. μπέικιν
  • 1/2 κουτ. κανέλα
  • λίγο γαρύφαλλο
  • λίγο αλάτι

Για το σιρόπι:

  • 4 φλ. νερό
  • 4 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλούδα από πορτοκάλι ή λεμόνι
  • προαιρετικά 1 ξυλάκι κανέλας

Πως το κάνεις

zesto gala

Αρχικά ζεσταίνουμε το γάλα να γίνει χλιαρό και προσθέτω τη μαγιά να διαλυθεί.

zimi roxakia

Έπειτα ρίχνω τη ζάχαρη, τη βανιλίνη, την κανέλα, τα αυγά, το γαρύφαλλο, το αλάτι, το πορτοκάλι (ξύσμα και χυμός) και το λάδι. Σταδιακά ρίχνω και το αλεύρι με το μπέικιν, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

zimes gia rozakia

Αφήνω να ξεκουραστεί 20 λεπτά και χωρίζω τη ζύμη σχεδόν ισόποσα, λίγο μεγαλύτερο το ένα μέρος της.

zimari me kakao

Στο μικρότερο βάζω την καρυδόψιχα και το κακάο και πλάθω με το χέρι μου να ενσωματωθούν.

zumime kakao se leuki

Ανοίγω τη λευκή ζύμη σε παραλληλόγραμμο και πλάθω τη μικρότερο ζύμη με το κακάο σαν μπαστουνάκι στο ίδιο μήκος με τη λευκή. Βάζω τη ζύμη πάνω από τη λευκή και την κλείνω όπως στη φωτογραφία.

kovw zymari

Κόβω σε ίδιο πάχος τα κομμάτια μου, τα κάνω στρόγγυλα με το χέρι και τα βάζω σε ταψί.

roz se tapsi

Ψήνω για 12-15 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

siropiazw rozakia

Βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζω για 10 λεπτά. Έπειτα τα σιροπιάζω ζεστά. Αν τα θέλω πιο τραγανά, ρίχνω κρύο σιρόπι σε ζεστά ροξ.

Μπορείς να δεις επίσης Συνταγή για την πιο νόστιμη καρυδόπιτα!

Τα ροξάκια αυτά είναι ζουμερά και πολύ πολύ νόστιμα. Αποτελούν ιδανική λύση για κέρασμα στο σπίτι σου. Ακόμα, μπορείς να τα προσφέρεις σε αγαπημένα σου πρόσωπα και να είσαι σίγουρη πως θα εντυπωσιαστούν και θα σου ζητήσουν τη συνταγή. Καλή επιτυχία!

Related Posts