Νόστιμη συνταγή για Μερεντόψωμο - Brioche Nutella | ediva.gr

Νόστιμη συνταγή για Μερεντόψωμο – Brioche Nutella

Το Μερεντόψωμο μπορεί να θεωρηθεί το γλυκό του μήνα!

Το είδα πολύ και αποφάσισα να το δοκιμάσω, έψαξα την καλύτερη συνταγή και στη παρουσίαζω παρακάτω.

Είναι εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και πολύ πολύ εντυπωσιακό!! Θυμίζει κρουασάν σοκολάτας αλλά είναι το κάτι άλλο!

 

Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για σοκολατόπιτα με μόνο 6 υλικά!

 

Τι υλικά θα χρειαστείς για το Μερεντόψωμο

merentopsomo-ilika

Για τη ζύμη:

  • 500γρ. αλεύρι(3 κούπες)
  • 60γρ. ζάχαρη (3 κουταλιές σούπας)
  • 1 Φακελάκι μαγιά
  • 1 Πρέζα αλάτι
  • 180γρ. γάλα χλιαρό (3/4 κούπας)
  • 80γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (4 κουταλιές σούπας)
  • 2 Αυγά
  • Ξύσμα πορτοκαλιού ή μια βανίλια

Για τη γέμιση του Μερεντόψωμου

1 Βαζάκι μερέντα ή Nutella

 Πως να φτιάξεις το Μερεντόψωμο – Brioche Nutella (video)

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο κάδο του μίξερ βάζεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύεις.

Στο σκεύος που ζέστανες το γάλα βάζεις, το βούτυρο να μαλακώσει και τα αυγά και ανακαυεύεις.

merentopsomo-ilika-migma

Τώρα ρίχνεις το μίγμα του γάλακτος στο μίγμα του αλευριού και ζυμώνεις 4-5 λεπτά.

Αυτό ήταν η ζύμη είναι έτοιμη! Την αφήνεις να φουσκώσει 30-40 λεπτά σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με πετσέτα.

meredopsomo-zimi

Οταν είναι έτοιμη αναποδογυρίζεις σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίζεις σε 4 ίσα μέρη.

Σε μια λαδόκολλα παίρνεις το πρώτο κομμάτι της ζύμης και ανοίγεις σε κύκλο περίπου 25 εκατοστά.

Μπορείς να χρεισιμοποιήσεις μια πιατέλα για να σε βοηθήσει με το σχήμα και να κόψεις οτι περισσεύει!

Αλείφεις την επιφάνεια με μερέντα, αφήνεις 1 εκατοστό κενό και συνεχίζεις με την υπόλοιπη ζύμη. Στο τελευταίο δε βάζεις μερέντα. Δηλαδή 4 στρώσεις ζύμη και 3 στρώσεις μερέντα.

syntagi-merentopsomo (5)

Και τώρα αρχίζει το παιχνίδι!

Πάρε ένα ποτήρι και βάλτο στο κέντρο της ζύμης σου. Με ένα μαχαίρι κόψε τη ζύμη στα τέσσερα, μετά στα οχτώ και τέλος στα δεκαέξι.Τώρα πάρε τις λωρίδες της ζύμης ανα δύο και στρίψτες δύο φορές προς την εξωτερική πλευρά ώστε να δημιουργήσεις τις ακτίνες του αστεριού.

Τσίμπησε και ένωσε τις άκρες. Συνέχισε ώστε να έχεις οκτώ ακτίνες.

syntagi-merentopsomo (1) syntagi-merentopsomo pos-ftiaxo-merentopsomo-nutella (4)

Βγάλε το ποτήρι και άφησέ το σε ζεστό μέρος να ξαναφουσώσει περίπου 30 λεπτά.

Άλειψε την επιφάνεια με λίγο γάλα ή αυγό και ψήσε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

pos-ftiaxo-merentopsomo-nutella (2) pos-ftiaxo-merentopsomo-nutella (2)

Απολαύστε ζεστό!

Tip! Αντί για μερέντα δοκίμασε μαρμελάδα ή/και τριμμένο μπισκότο, σιρόπι καραμέλας και αυτοσχεδίασε

Δοκίμασε την συνταγή και πες μου τα αποτελέσματα!

Καλή επιτυχία κορίτσια!

>>Δες όλες τις συνταγές από τα Γλυκά!

tagged in Γλυκά
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites