ftiaxnontas ta frydia

Οδηγίες για το πιο εύκολο, φυσικό μακιγιάζ!

by ediva

Ξεχάστε το βαρύ βάψιμο και τις συνεχείς, ατέλειωτες ώρες μπροστά στον καθρέφτη. Με τον καιρό, θα δείτε και μόνες σας ότι το φυσικό μακιγιάζ θα σας γλιτώσει από πολλούς πονοκεφάλους και θα σας χαρίσει ένα αισθητικά καλύτερο αποτέλεσμα όταν είναι η ώρα του να το φορέσετε. Για βραδινή ή επίσημη έξοδο ναι, έχετε περιθώριο να δοκιμάσετε κάτι παραπάνω.

Όταν όμως θέλετε να βγείτε το πρωί, να πάτε στη σχολή ή στη δουλειά, ποιος ο λόγος να κάνετε υπερπαραγωγή; Καμιά μας δεν έχει όρεξη με την τσίμπλα στο μάτι να στήνει ολόκληρη επιχείρηση. Υπάρχει ένας απόλυτα φυσικός τρόπος για να δείχνετε ο καλύτερος εαυτός σας και να βγαίνετε από το σπίτι σας περιποιημένη!

Τα 6 βήματα για το απόλυτο φυσικό μακιγιάζ!

1. Προετοιμασία

enidatiki krema

O τελικός σκοπός είναι το δέρμα μας να μοιάζει όπως το φυσικό μας, και ο τρόπος για να το πετύχουμε είναι να προετοιμάσουμε το δέρμα να δεχτεί τα προϊόντα που θα του εφαρμόσουμε. Για αυτό το λόγο δεν ξεχνάμε την καθημερινή μας φροντίδα με καθαρισμό και ενυδατική, ενώ πάντα πριν αρχίσουμε το βάψιμο βάζουμε primer!

2. Βάση

vasi makigiaz

Συνεχίστε με την εφαρμογή μιας βάσης, με κάλυψη ανάλογη τις ανάγκες του δέρματος σας. Μια πολύ καλή επιλογή είναι οι BB ή CC κρέμες, που προσφέρουν κάλυψη, ενυδάτωση και προστασία από τον ήλιο ταυτόχρονα. Το θέμα είναι να βρείτε κάτι στη δική σας απόχρωση, ενώ οι περισσότερες προσφέρουν μέχρι μέτρια κάλυψη. Αν έχετε ακμή ή κοκκινίλες, προτιμήστε φαρμακευτικές βάσεις που θα τις διαλέξετε με τη σωστή βοήθεια. Απλώστε τις με πινέλο ή με σφουγγαράκι για τέλειο φινίρισμα.

Ύστερα, βάλτε κονσίλερ κάτω από τα μάτια, και για έξτρα λάμψη εφαρμόστε και στη μύτη, στο πηγούνι, πάνω από τα μήλα και στη γραμμή του μετώπου. Φροντίστε να έχει απόχρωση έναν με δύο τόνους ανοιχτότερη από το φυσικό σας δέρμα, για να καλύψει μαύρους κύκλους και δυσχρωμίες. Χρησιμοποιήστε ξανά σφουγγαράκι να απλώσετε το χρώμα και να γίνει ένα με το δέρμα σας.

3. Μάγουλα

rouz sta magoula

Το ρουζ είναι πολύ σημαντικό για το φυσικό λουκ, διότι προσδίδει εμφάνιση υγείας και φρεσκάδας. Απλώστε ένα ρουζ φυσικής απόχρωσης στα μήλα, με κατεύθυνση προς τους κροτάφους. Φροντίστε να απλώσετε το χρώμα καλά, για να μη μοιάζετε με τη Χάιντι, τη μικρούλα των βουνών! Επιπλέον, το χρώμα πρέπει να ταιριάζει στην επιδερμίδα σας διότι αλλιώς το αποτέλεσμα θα μοιάζει αφύσικο.

4. Φρύδια

ftiaxnontas ta frydia

Τα φρύδια είναι ένα από τα σημεία του προσώπου που δεν πρέπει να παραμελείς ποτέ, όσο ελαφρύ μακιγιάζ και να κάνεις. Πλαισιώνουν το βλέμμα σου, άρα πρέπει να είναι περιποιημένα και καλοφτιαγμένα. Διαλέξτε όποιο προϊόν σας βολεύει: μολύβι, σκιά, πομάδα, αρκεί να είναι ακριβώς στο χρώμα των φρυδιών σας. Φροντίστε όμως το λουκ των φρυδιών σας να είναι φυσικό, και όχι σαν να τα έχετε ζωγραφίσει με γεωμετρική ακρίβεια.

5. Μάτια

maskara sta matia

Βάλτε μια ζεστή σκιά ματιών στο καπάκι του ματιού, συμπληρώστε με μια πιο ουδέτερη κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων και αναμίξτε τα χρώματα. Στην κάτω γραμμή του ματιού, το λεγόμενο waterline, κάντε μια γραμμή με άσπρο ή εκρού μολύβι. Το χρώμα δεν θα φαίνεται έντονα διότι δεν είναι αυτός ο σκοπός του, αλλά θα “ανοίξει” το μάτι και θα το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο. Ολοκληρώστε με ένα η δύο στρώματα μάσκαρας, η οποία είναι με διαφορά το πιο σημαντικό καλλυντικό.

6. Χείλη

kragion kai lipgklos

Μια φυσική απόχρωση κραγιόν, lipgloss ή lipbalm ανάλογα με το τι σας βολεύει είναι ο απόλυτος σύμμαχος για το φυσικό, αλλά περιποιημένο μακιγιάζ. Υπάρχουν διάφορες nude, ροζ και κοραλλί αποχρώσεις για να διαλέξετε ποια σας αρέσει περισσότερο!

Δες επίσης: 5 Τέλεια βίντεο μακιγιάζ για αρχάριες!

Μπορείτε να εμπλουτίσετε αυτό το βασικό λουκ με οτιδήποτε θεωρείτε εσείς απαραίτητο ή που πιστεύετε πως σας ταιριάζει, όμως αυτό το λουκ μπορεί άνετα να σταθεί και μόνο του. Είναι ό,τι πρέπει για τις πρωινές σας υποχρεώσεις και εξόδους. Θα μοιάζετε σαν να μη φοράτε καθόλου μακιγιάζ, αλλά θα αναδείξετε στο μέγιστο τη φυσική σας ομορφιά!

Related Posts