μυστικα διακοσμησεις κρεβατοκαμαρας

6 Απλά tips διακόσμησης για όμορφη κρεβατοκάμαρα!

by tzinav

Η κρεβατοκάμαρα είναι ο πιο προσωπικός χώρος του σπιτιού μας, που προορίζεται για χαλάρωση και ξεκούραση. Προκειμένου όμως να είναι το υπνοδωμάτιο σου ευχάριστο και ξεκούραστο πρέπει να σου αρέσει και να σε εμπνέει! Αν όμως νιώθεις ότι το δωμάτιο σου έχει χώρο για βελτίωση, μπορείς να ακολουθήσεις μερικές εύκολες συμβουλές και tips ώστε η κρεβατοκάμαρα σου να γίνει πιο όμορφη!

Σίγουρα κάθε δωμάτιο είναι διαφορετικό και έχει άλλες ανάγκες αλλά υπάρχουν μερικοί γενικοί τρόποι για να το κάνεις πιο εντυπωσιακό. Ανακάλυψε λοιπόν 6 απλά tips διακόσμησης για όμορφη κρεβατοκάμαρα!

6 Τρόποι να αποκτήσεις ένα όμορφο υπνοδωμάτιο!

 

1. Διάλεξε τις σωστές διαστάσεις επίπλων

κρεβατοκάμαρα μεταλλικό κρεβάτι πίνακας

Όσο ωραίο κι αν είναι ένα έπιπλο, αν δεν είναι στις κατάλληλες διαστάσεις τότε δεν κάνει για το χώρο σου. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να έχεις μετρήσει σωστά τις διαστάσεις του υπνοδωματίου σου και να ξέρεις τι διαστάσεις κρεβατιού, κομοδίνου, συρταριέρας η οποιουδήποτε άλλου επίπλου μπορείς να τοποθετήσεις. Σε περίπτωση που αγοράσεις τα έπιπλα που σου αρέσουν χωρίς να έχουν το σωστό μέγεθος τότε είναι σίγουρο ότι είτε το δωμάτιο σου θα μοιάζει άδειο, είτε θα καταλήξει υπερφορτωμένο.

Δες επίσης: 6 Ιδέες για να φέρεις την άνοιξη στο σπίτι σου!

2. Δημιούργησε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο

υπνοδωμάτιο μεγάλη ντουλάπα γκρι κρεβάτι

Η ντουλάπα είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζουμε. Αν λοιπόν έχεις εσύ την επιλογή να φτιάξεις εσύ τη ντουλάπα, τότε πρέπει να κάνεις μια αρκετά μεγάλη ώστε να έχει μεγάλη χωρητικότητα. Όταν έχεις ένα αρκετά μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στο δωμάτιο σου αποφεύγεις την ακαταστασία. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό ώστε να δείχνει ο χώρος σου τακτοποιημένος και οργανωμένος άρα και πιο ευχάριστος για εσένα.

Δες επίσης: 6 Ιδέες για να διακοσμήσεις τους τοίχους του υπνοδωματίου!

3. Επένδυσε σε καλά σεντόνια

ψάθινο κρεβάτι ροζ πορτοκαλί σεντόνια

Τα σεντόνια μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό στοιχείο διακόσμησης σε ένα υπνοδωμάτιο. Ειδικά μάλιστα αν δεν έχεις κάποιο κουβερλί στο κρεβάτι, το μάτι πέφτει κατευθείαν στα σεντόνια. Για το λόγο αυτό αξίζει να αγοράσεις μερικά σεντόνια που σου αρέσουν και που ταιριάζουν στο χώρο. Ακόμα βέβαια κι αν τα σεντόνια σου δε φαίνονται και μόνο που θα τα βλέπεις εσύ όταν ξαπλώνεις θα σου φτιάχνουν τη διάθεση!

Δες επίσης: Πρωτότυπες ιδέες για κουρτίνες στο σπίτι σου!

4. Διακόσμησε με καθρέπτες

ολόσωμος καθρέπτης υπνοδωμάτιο tips όμορφη κρεβατοκάμαρα

Οι καθρέπτες είναι απαραίτητοι σχεδόν σε όλα τα δωμάτια καθώς κάνουν το χώρο να φαίνεται πιο φωτεινός και μεγάλος, άρα και πιο ευχάριστος! Ειδικά όμως στην κρεβατοκάμαρα πρέπει να υπάρχει ένας μεγάλος ολόσωμος καθρέπτης ώστε να βλέπεις τον εαυτό σου όταν ετοιμάζεσαι. Εναλλακτικά, μπορείς να κρεμάσεις μερικούς μικρότερους καθρέπτες πάνω από το γραφείο σου, ώστε να έχεις ένα χώρο για να βάφεσαι.

Δες επίσης: 7 Οικονομικοί τρόποι για να ανανεώσεις το υπνοδωμάτιο σου!

5. Δώσε προσοχή στο φωτισμό

τρία φωτιστικά οροφής υπνοδωμάτιο tips όμορφη κρεβατοκάμαρα

Συχνά ο φωτισμός σε ένα χώρο υποτιμάται αλλά μπορεί να είναι το στοιχείο που θα κάνει τη διαφορά. Έτσι, αν ο χώρος σου είναι αρκετά μεγάλος ή αν δεν έχει αρκετό φυσικό φως τότε είναι πιθανό να χρειαστείς περισσότερα από ένα φωτιστικά. Εκτός βέβαια από το κλασικό φωτιστικό οροφής, μπορείς να ενισχύσεις το φως του υπνοδωματίου με συμπληρωματικά φωτιστικά, όπως είναι οι απλίκες.

Δες επίσης: 6 Λάθη που κάνεις στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σου!

6. Βάλε λίγο χρώμα στο χώρο

κρεβάτι πράσινος τοίχος πράσινα σεντόνια

Δες επίσης: Τι δείχνει το χρώμα του υπνοδωματίου για το χαρακτήρα σου!

Καλό θα ήταν να μην κάνεις έντονους χρωματικούς πειραματισμούς στο υπνοδωμάτιο, αφού συνήθως είναι ένας χώρος περιορισμένος σε μέγεθος. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το δωμάτιο σου πρέπει να είναι αποκλειστικά μπεζ ή άσπρο. Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να βάψεις τους τοίχους της κρεβατοκάμαρας σε ένα όμορφο παλ χρώμα. Αν όμως δε θέλεις να πειράξεις τους τοίχους μπορείς να δώσεις χρώμα με άλλα στοιχεία, όπως τα σεντόνια και τα διακοσμητικά.

Related Posts