antisilliptika xapia

6 Πράγματα που δεν ήξερες για τα αντισυλληπτικά!

by ediva

Τα αντισυλληπτικά χάπια είναι από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να αποφύγεις την εγκυμοσύνη. Γνωρίζεις όμως την ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό το χάπι;

Αν το καλοσκεφτούμε, αυτό είναι το πρώτο φάρμακο το οποίο δεν προορίζεται για τους αρρώστους και την θεραπεία τους, αλλά για την υγιή γυναίκα που απλά ήθελε να μπορεί να ελέγχει το εάν και πότε θα μείνει έγκυος.

Βέβαια, ένα νέο βιβλίο το “The Birth of the Pill”  μας περιγράφει αναλυτικά όλη την ιστορία που κρύβεται πίσω από τα αντισυλληπτικά χάπια.

Μέσα από αυτό το βιβλίο ξεχωρίσαμε 7 τρελά γεγονότα που σίγουρα καμιά μας δεν γνώριζε.

 

 

Για περισσότερα θέματα σχετικά με την υγεία δες εδώ!

 

 

Τι θα έπρεπε να ξέρεις για τα αντισυλληπτικά χάπια

antisilliptika xapia

 

1.  Προτάθηκε σαν φάρμακο γονιμότητας

Όταν τα αντισυλληπτικά χάπια ήταν ακόμη σε σε beta έκδοση στη δεκαετία του 1950, οι ερευνητές το περιέγραφαν αρχικά ως ένα φάρμακο γονιμότητας.

Αυτό συνέβη λόγω του ότι εκείνη την εποχή, ήταν ακόμη παράνομο στην Αμερική το να δίνουν πληροφορίες σχετικά με τον έλεγχο των γεννήσεων, έτσι θα έπρεπε να πουν ένα ψεματάκι ώστε να αποφύγουν τα προβλήματα με το νόμο.

 

2.  Πουλήθηκε σαν φάρμακο για τον προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο

Πριν το εγκρίνει FDA (Food and Drug Administration) ως μέθοδος ελέγχου των γεννήσεων το 1960, το χάπι έγινε διαθέσιμο στην αγορά μέσω συνταγής, για τις γυναίκες που είχανε ανώμαλο έμμηνο κύκλο.

Βέβαια, μερικές γυναίκες οι οποίες είχαν αλλόκοτο κύκλο έπαιρναν το Rx, επειδή δεν πίστευαν στα συγκεκριμένα χάπια, αλλά όταν πήγαιναν στον γιατρό τους εκείνος κρυφά τους έγραφε τα αντισυλληπτικά χωρίς καν να ρωτήσει.

 

3.  Το Χάπι μεγαλώνει το στήθος

Λίγα χρόνια μετά το ντεμπούτο των αντισυλληπτικών, οι κατασκευαστές των σουτιέν παρατήρησαν ότι ξαφνικά τα μεγέθη των γυναικών ανέβαιναν.

Αυτό δεν ήταν τυχαίο, καθώς μία από τις παρενέργειες των αντισυλληπτικών, ιδιαίτερα στις γυναίκες με αυξημένες ορμόνες από τα παλαιότερα χάπια, ήταν μια αύξηση στο μέγεθος του στήθους τους.

Από το 1960 έως και το 1969, οι πωλήσεις των σουτιέν μεγέθους C είχαν αυξηθεί κατά 50%, και η αύξηση αυτή αποδίδεται φυσικά στα συγκεκριμένα χάπια.

 

4.  Η εβδομάδα της αποχής είναι εντελώς περιττή

Οι ερευνητές ενσωμάτωσαν τα χάπια σε μηνιαίο πακέτο, μόνο επειδή θεωρούσαν ότι οι γυναίκες θα σκεφτόντουσαν ότι το χάπι θα ήταν αφύσικο, αν σταματούσαν να το παίρνουν κατά περιόδους.

Γεγονός είναι, ότι δεδομένου ότι το χάπι εμποδίζει την ωορρηξία, διατηρεί προστατευμένη την μήτρα. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν χρειάζεται να έχεις περίοδο κάθε φορά που το παίρνεις.

 

5.  Το δοκίμασαν και στους άνδρες

Το σκεπτικό τους ήταν ότι ο συνδυασμός των ορμονών θα μπορούσε να λειτουργήσει και για τον έλεγχο της αρσενικής γονιμότητας. Έτσι, οι ερευνητές το δοκίμασαν και στους άντρες.

Δυστυχώς όμως οι συγκεκριμένοι άντρες είδαν τους όρχεις τους να συρρικνώνονται και τρελές εναλλαγές στην διάθεση τους. Περιττό να πούμε φυσικά ότι το πείραμα αυτό διακόπηκε γρήγορα.

 

6.  Άλλαξε ο αριθμός των μελών της οικογένειας

Από τη στιγμή που άρχισε να χρησιμοποιείται το αντισυλληπτικό χάπι, το μέγεθος της οικογένειας έπεσε αμέσως. Πριν κάνει το χάπι την εμφάνιση του οι γυναίκες στην Αμερική είχαν κατά μέσο όρο 3 με 4 παιδιά.

Όμως, αυτός ο αριθμός άρχισε να μειώνεται δραματικά μετά την χρήση του και έφτασε στα 1 με 2 παιδιά.

Πόσα από αυτά τα περίεργα γεγονότα γνώριζες εσύ; Προσωπικά μόνο ένα!

Related Posts