manitarosoupa

6 Νόστιμες σούπες για το κρυολόγημα!

by ediva

Είναι καιρός που όλοι είμαστε ψιλό-άρρωστοι και με πυρετό στο κρεβάτι. Εντάξει χειμώνας είναι και το να κρυώσουμε είναι μέσα στο πρόγραμμα. Και τι θέλουμε όταν είμαστε κρυωμένοι; Ένα ζεστό κρεβάτι και μια ζεστή σούπα για το κρυολόγημα που θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα.

Η πιο συνηθισμένη σούπα είναι ο φιδές και πιστεύω ότι το έχει σιχαθεί και η δική σου ψυχή όσο και η δική μου. Για αυτό σήμερα σου έχω όχι μία, όχι δύο, αλλά 6 συνταγές για νόστιμες σούπες για το κρυολόγημα. Γιατί ποιος είπε ότι το κρυολόγημα δε θέλει καλοπέραση; Νοστιμιά, μαλακός λαιμός και ήρεμο στομάχι είναι ο συνδυασμός που ακολουθεί παρακάτω.

Δες επίσης: Πως να περάσεις ανώδυνα την γρίπη & το κρυολόγημα!

Εύκολες και νόστιμες σούπες!

 

Κοτόσουπα

kotosoupa

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 κοτόπουλο
  • 2-3 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2φλ. αστράκι ή ρύζι
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλύνε καλά το κοτόπουλο και βάλτο σε μια κατσαρόλα μαζί με τα καρότα, το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης. Πρόσθεσε νερό μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, ξάφρισε το, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε την κατσαρόλα να σιγοβράζει για 1 ώρα.

Έπειτα βγάλε το κοτόπουλο και τα λαχανικά και σούρωσε το ζουμί σε μια άλλη κατσαρόλα. Άφησε την καινούρια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά να βράζει, πρόσθεσε το αστράκι ή το ρύζι και στη συνέχεια τα καρότα. Ξεψάχνισε καλά το κοτόπουλο, ρίξτο και αυτό στην κατσαρόλα μαζί με το λεμόνι. Άφησε να πάρει μια βράση και είναι έτοιμη η σούπα.

Μανιταρόσουπα

manitarosoupa

Η μανιταρόσουπα είναι από τις αγαπημένες μου σούπες και την κάνω συχνά ακόμα και όταν δεν είμαι άρρωστη. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να φτιάξεις μια μανιταρόσουπα. Μπορείς να βρεις την μια συνταγή για μανιταρόσουπα εδώ και την συνταγή για την νηστίσιμη μανιταρόσουπα εδώ.

Τοματόσουπα

tomatosoupa

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 5 ντομάτες
  • 50γρ. βούτυρο
  • 4 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
  • 1 καρότο σε φέτες
  • 100γρ. μπέικον (προαιρετικά)
  • 2 κούπες ζωμό κότας
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • λίγο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάλε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί ρίξε τα κρεμμύδια να τα σοτάρεις μέχρι να μαλακώσουν. Πρόσθεσε το μπέικον ψιλοκομμένο, το καρότο σε φέτες και τις ντομάτες αφού πρώτα τις έχεις ξεφλουδίσει και έχεις αφαιρέσει τα σπόρια. Άφησε τα να βράσουν για 15 λεπτά και έπειτα πρόσθεσε το ζωμό κότας, το αλάτι και το πιπέρι. Βράσε για ακόμα 5 λεπτά και άσε τη σούπα να κρυώσει.

Αφού κρυώσει, πέρασε τη σούπα από μπλέντερ. Ξαναβάλε την κατσαρόλα στη φωτιά και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό. Ζέστανε την λίγο, ίσα ίσα να ανακατευτεί καλά η κρέμα γάλακτος. Έτοιμη η σούπα!

Δες επίσης: 5 Βότανα για να ξεπεράσεις το κρυολόγημα και το βήχα!

Γιουβαρλάκια

Τα γιουβαρλάκια μπορεί να σου φαίνονται μπελαλίδικη σούπα αλλά πραγματικά σου έχω μια συνταγή τόσο εύκολη που θα την κάνεις σε κάθε ευκαιρία. Μπορείς να βρεις την συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο εδώ.

Σούπα από λάχανο

soupa lachano

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1/2 λάχανο μεγάλο χοντροκομμένο
  • 1φλ. καρότο
  • 3 τμχ. σέλινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 σάλτσα ντομάτας κονκασέ
  • 3φλ. ζωμό κότας
  • 3κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόψε όλα τα λαχανικά σου. Έπειτα στο ελαιόλαδο σόταρε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο. Ρίξε την σάλτσα ντομάτας και σιγόβρασε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το ζωμό κότας και 6 φλιτζάνια νερό. Βράσε για ακόμα 10 λεπτά.

Σε αυτό το σημείο χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το λάχανο, αλάτι και πιπέρι. Άφησε το να μαγειρευτεί για 45λεπτά. Στα τελευταία 10 λεπτά πρόσθεσε και τον μαϊντανό. Τέλος, πέρασε τη σούπα από μπλέντερ για πιο βελούδινη υφή.

Σούπα λαχανικών με τζίντζερ

soupa lachanikwn me ginger

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 2 πατάτες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μέτριο κομμάτι τζίντζερ
  • λίγη σελινόριζα
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος
  • λίγο κεφαλοτύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο κρόκο Κοζάνης
  • νερό

Εκτέλεση:

Καθάρισε και ψιλόκοψε τα λαχανικά. Ρίξε όλα τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει καλά και πρόσθεσε λίγο αλάτι. Βράσε τα λαχανικά καλά μέχρι να μαλακώσουν. Σούρωσε τα και πολτοποίησε τα στο μπλέντερ με 1-2 κουταλιές από το ζωμό τους. Τον υπόλοιπο ζωμό που περίσσεψε βάλτον σε καθαρή κατσαρόλα και έπειτα ρίξε τα πολτοποιημένα λαχανικά.

Ρίξε τον κρόκο Κοζάνης, το πιπέρι και τσέκαρε αν χρειάζεται και λίγο έξτρα αλάτι. Στη συνέχεια πρόσθεσε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε καλά. Τέλος, ρίξε όσο κεφαλοτύρι θέλεις και έτοιμη η σούπα! Δες επίσης τα 7 tips για να θεραπεύσεις το κρυολόγημα και η γρίπη!

Related Posts