Εύκολη συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο! | ediva.gr

Εύκολη συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο!

Τα κρύα έχουν πιάσει και είναι η εποχή για νόστιμες σούπες. Φασολάδα, φακές, μανιταρόσουπα και φυσικά η αγαπημένη μου σούπα τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο. Είναι μια συνταγή που έμαθα από πολύ μικρή να φτιάχνω, μιας και πάντα τη λαχταρούσα τόσο πολύ.

Οπότε σήμερα από ότι καταλαβαίνεις το μενού έχει μια εύκολη συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο. Η προτετοιμασία είναι απλή και όπως έλεγε η γιαγιά μου φρόντισε ο κιμάς από τα γιουβαρλάκια να είναι μια φορά περασμένος! Πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκινάμε!

Νόστιμα γιουβαρλάκια αυγολέμονο

giouvarlakia avgolemono

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 750γρ. κιμά
  • 1/2 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 αβγά
  • 1-2 λεμόνια (ανάλογα το ζουμί τους)
  • 1/2 βούτυρο
  • 3κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση:

alati & piperi kimas kokkino kremmidi maintanos rizi karolinaavga lemonia

Ξέπλυνε το ρύζι καλά, στράγγιξε το και ρίξε το σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον κιμά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ασπράδι από ένα αυγό, λίγο χυμό από λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Ξεκίνα να ζυμώνεις καλά, καλά.

Δες επίσης: Συνταγή για αγιορείτικη ψαρόσουπα!

voutiro

Αφού ζύμωσεις τον κιμά σου, ήρθε η στιγμή να πλάσεις τα κεφτεδάκια -γιουβαρλάκια σου.  Μόλις φτάσεις περίπου στα μισά, βάλε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώνει. Μόλις λιώσει το βούτυρο ξεκίνα να τοποθετείς μέσα στην κατσαρόλα τα γιουβαρλάκια. Σκέπασε τα με ζεστό νερό και άφησε τα να βράζουν σε μέτρια φωτιά.

Δες επίσης: Πανεύκολη συνταγή για ramen με κοτόπουλο!

Tips: Το νεράκι να το ρίξεις ποσεχτικά από το πλάι για να μην σου χαλάσουν τα γιουβαρλάκια σου. Για πιο ζουμερά γιουβαρλάκια, βάλε λίγο παραπάνω νερό. Τέλος, αν δε σου αρέσει το βούτυρο, αντικατέστησε το με Βιτάμ.

avga

‘Ωρα να χτυπήσουμε το αυγολέμονο μας. Χτύπα το χυμό από το λεμόνι μαζί με τα 2 αυγά σου (2 κρόκοι, ένα ασπράδι). Χτύπα καλά και πρόσθεσε λίγο ζουμάκι από την σούπα σου για να πάρει θερμοκρασία το ζουμί από το αυγολέμονο.

Περίχυσε ο αυγολέμονο στη σούπα και άσε το φαγάκι σε σιγανή φωτιά, μέχρι να δέσει το αυγολέμονο. Ανά διαστήματα, ανακίνησε την κατσαρόλα για να ανακατεύεται το ζουμί. Μόλις δέσει το ζουμί τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

Δες επίσης: Το πιο υγιεινό γεύμα για αποτοξίνωση!

Extra Tips:

giouvarlakia avgolemono me patates & karota

Σε μερικούς αρέσει να βάζουν στα γιουβαρλάκια αυγολέμονο και καρότο και πατάτες. Αν σου αρέσει και εσένα, πρόσθεσε τις πατάτες και τα καρότα σε μπουκίτσες αφού προσθέσεις το ζεστό νερό και πριν το αυγολέμονο, έτσι ώστε να προλάβουν να μαλακώσουν! Δες ακόμα πως να φτιάξεις το πιο εύκολο χούμους με 5 υλικά στο σπίτι!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites