Έχουμε συνηθίσει την μανιταρόσουπα βελουτέ σούπα, εμπλουτισμένη με πολύ κρέμα γάλακτος προκειμένου να της δώσουμε το λευκό βελουτέ της χρώμα. Δε σας το κρύβω ότι αρέσει και σε μένα, σήμερα θα φτιάξουμε μια νηστίσιμη μανιταρόσουπα με έντονο πικάντικο άρωμα μανιταριών που θα σας ξετρελάνει, πάμε να ξεκινήσουμε τι λέτε;

Πριν, όμως, ας δούμε πως καθαρίζουμε το μανιτάρι. Τα μανιτάρια αποτελούνται κατά 97% από νερό, μεγαλώνουν μέσα σε μεγάλες μπάλες σανό, σε μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους. Τα μανιτάρια, απορροφούν τα υγρά σαν σφουγγάρι. Γι’ αυτό τα καθαρίσεις σωστά με ένα υγρό χαρτί κουζίνας καθαρίζεις λίγο το κεφάλι ή αν είναι πολύ βρώμικο το ξεφλουδίζεις βγάζοντας πρώτα το κοτσάνι. Απλά. Είναι τόσο καθαρά που μπορείς να τα φας και ωμά μέσα σε μια σαλάτα. Δες επίσης Αγιορείτικη νηστίσιμη συνταγή για παστίτσιο με μανιτάρια!

Μανιταρόσουπα με 3 είδη μανιταριών, νηστίσιμη

manitarosoupa nistisimi

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
• 500 γρ. Μανιτάρια CHAMPIGNONS λευκό φέτες
• 500 γρ. Μανιτάρια BROWN φέτες
• 6 γρ. Μανιτάρια Πορτσίνι
• 2 Πιπεριές Φλωρίνης λωρίδες
• 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελ. Σκόρδο ψιλοκομμένη
• 1 Πράσο λωρίδα
• 100 γρ. Ρύζι καρολίνα
• 10 γρ. Αλεύρι
• 100 γρ. Ελαιόλαδο
• 4 λίτρα Νερό ή ζωμό λαχανικών
• 1 κουταλιά σούπας Μαϊντανό και Άνηθο
• Αλάτι
• Πιπέρι κόκκους
• 50 γρ. Κρέμα γάλακτος ζωική (Προαιρετικά εάν δε θέλουμε να είναι νηστίσιμη η σούπα)

Εκτέλεση συνταγής

manitarosoupa-giorgos-simitis,ediva.gr

Η πρώτη και βασική δουλεία είναι να συγκεντρώσουμε όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε δίπλα μας (όπως στην φωτογραφία). Έφτασε η ώρα να βάλουμε όλη την τέχνη και το μεράκι μας.

1. Βάζουμε το αποξηραμένο Πορτσίνι σε χλιαρό νερό για να μαλακώσουν 25΄-30΄.
2. Πλένουμε ή καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα μανιτάρια.
3. Κόβουμε τα λαχανικά και τα μανιτάρια όπως το ζητάει η συνταγή μας.
4. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
5. Ρίχνουμε το κρεμμύδι ,το σκόρδο, και το πράσο και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν το άρωμα τους.
6. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα προσθέτοντας τις πιπεριές και τα μανιτάρια.(τα Πορτσίνι τα βγάζουμε από το νερό και τα στύβουμε να βγάλουν την γεύση τους στον ζωμό.)
7. Αφού μαλακώσουν πουδράρουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια ως που να ψηθεί το αλεύρι και να ρίξουμε το χλιαρό νερό ή τον ζωμό λαχανικών.
8. Όταν φτάσουμε σε σημείο βρασμού, πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε να βράσει για 20΄ περίπου.
9. 5΄πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά βάζουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαϊντανό και άνηθο.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να σπάσει ο βρασμός, όσοι θέλουν μπορούν να ρίξουν τώρα την κρέμα γάλακτος και να ανακατέψουν με την κουτάλα. Καλή επιτυχία! Για ακόμα περισσότερες νόστιμες και νηστίσιμες συνταγές δες εδώ!

Ευχαριστούμε πολύ τον σεφ Γιώργο Σημίτη για την υπέροχη συνταγή του!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ