καθιστικό με απαλά χρώματα

Διακόσμηση σαλονιού με ήρεμα χρώματα!

by ediva

Το σαλόνι είναι ο χώρος του σπιτιού που περνάμε τις περισσότερες ίσως ώρες της ημέρας μας. Χαλάρωση με ένα καλό βιβλίο, μια όμορφη ταινία, λίγο κρασί και παρέα με φίλους. Γι’ αυτό στη διακόσμηση του σαλονιού πρέπει να προτιμάς ήρεμα χρώματα.

Μπορείς να επιλέξεις για τη διακόσμησή σου  ήρεμα χρώματα είτε στους τοίχους, είτε για κάποια από τα ογκώδη έπιπλα, είτε για τα διακοσμητικά. Με μια τέτοια επιλογή, ο χώρος του καθιστικού θα σου δημιουργεί μια αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας!

Ιδέες διακόσμησης του καθιστικού με απαλά χρώματα!

Ο πιο εύκολος τρόπος να πετύχεις μια διακόσμηση σαλονιού με ήρεμα χρώματα είναι να επιλέξεις ουδέτερα απαλά χρώματα για το μεγαλύτερο μέρος της.

Για παράδειγμα, επίλεξε να αγοράσεις έπιπλα, διακοσμητικά και κουρτίνες σε τόνους του λευκού και του μπεζ. Ο σκοπός δεν είναι να είναι τα πάντα στην ίδια ακριβώς απόχρωση. Κάτι τέτοιο θα έδινε βαρετό αποτέλεσμα.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να διαλέξεις μια ολόκληρη “παλέτα” απαλών χρωμάτων και να κινηθείς σε διάφορους τόνους αυτής. Έτσι, αν έχεις για παράδειγμα λευκούς καναπέδες, διάλεξε λίγο πιο σκούρα μπεζ μαξιλάρια ή κουρτίνες.

λευκό σαλόνι

καθιστικό με απαλά χρώματα

μπεζ καναπές

Φυσικά, το ότι προσπαθείς να αποκτήσεις μια διακόσμηση σαλονιού με ήρεμα χρώματα, δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να βάλεις κανένα σκούρο στοιχείο.

Ίσα ίσα που θα σου δώσει ένα στυλάτο αποτέλεσμα το να βάλεις μερικά σκούρα στοιχεία που θα “σπάνε” τη μονοτονία.

Δες επίσης: 6 Λάθη στη διακόσμηση σαλονιού που πρέπει να αποφύγεις!

μπεζ σαλόνι με απαλά στοιχεία

λευκό σαλόνι

σαλόνι ήρεμα χρώματα

Πώς να διαμορφώσεις το σαλόνι σου με ήρεμα χρώματα!

Εξαιρετική ιδέα στη διακόσμηση του σαλονιού σου με ήρεμα χρώματα είναι να διαλέξεις παστέλ χρώματα. Παστέλ χρώματα είναι: η λεβάντα, το κουφετί, το γαλάζιο, το απαλό κίτρινο, το φυστικί και το χρώμα της μέντας!

Τα παστέλ χρώματα είναι νούμερο ένα επιλογή στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων παγκοσμίως. Ο λόγος είναι οι τόνοι αυτοί ηρεμούν το μάτι & επιδρούν θετικά και στην ψυχολογία μας.

Λέγεται ακόμα πως μειώνουν το άγχος και δημιουργούν αίσθημα γαλήνης. Είναι χρώματα ευέλικτα, που ταιριάζουν σε όλους τους χώρους και αποτελούν εναλλακτική από το συνηθισμένο λευκό ή μπεζ.

Δες επίσης: 5 Ιδέες για να διακοσμήσεις τις γωνίες στο σαλόνι!

καναπές ανοιχτόχρωμος

λευκό σαλόνι

διακόσμηση με ήρεμα χρώματα

σαλόνι με απαλά χρώματα

σαλόνι με ροζ στοιχεία

παστέλ χρώματα σαλόνι

Αν δε θέλεις να επιλέξεις για τον καναπέ που είναι το πιο ογκώδες έπιπλο παστέλ απόχρωση, μπορείς να το κάνεις σε κάποιο μικρότερο έπιπλο. Ή ακόμη, μπορείς να βάλεις κάποιο διακοσμητικό ή φωτιστικό σε έντονο χρώμα.

Το αποτέλεσμα θα αποκτήσει μια ισορροπία χάρη στα απαλά χρώματα που έχεις στην υπόλοιπη διακόσμηση του σαλονιού σου!

Δες επίσης: 5 Όμορφες ιδέες για να διακοσμήσεις ένα boho σαλόνι!

διακόσμηση καθιστικού απαλά χρώματα

διακόσμηση παστέλ σαλονιού

Διακόσμηση καθιστικού με συνδυασμό απαλών χρωμάτων!

Ο συνδυασμός μάλιστα περισσότερων από τα παστέλ χρώματα, δίνει και μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση στον χώρο. Είναι ωραίο όταν η διακόσμηση σαλονιού είναι με απαλά χρώματα, να υπάρχουν στοιχεία που θυμίζουν ζαχαρωτό.

Το αποτέλεσμα είναι ότι σου φτιάχνει τη διάθεση! Έξτρα συμβουλή είναι να βρεις και ένα αρωματικό χώρου που θα ταιριάζει στο όλο κλίμα της διακόσμησης. Ο ανθρώπινος νους έχει την τάση να συνδυάζει χώρους με μυρωδιές!

Δες επίσης: 5 Μοντέρνα σαλόνια σπιτιού για όλα τα γούστα!

διακόσμηση με ήρεμα χρώματα

σαλόνι με απαλά χρώματα

σαλόνι με απαλά χρώματα

ροζ καναπές

Αν επιλέξεις πάντως ουδέτερα ήρεμα χρώματα, όπως το απαλό γκρι, φρόντισε να χρωματίσεις τη διακόσμηση του σαλονιού σου και με κάποιο χρώμα. Διαφορετικά το αποτέλεσμα δε θα είναι το επιθυμητό.

Θα αποκτήσεις το σωστό αποτέλεσμα αν επιλέξεις πχ στοιχεία σε αποχρώσεις του μπλε ή του πράσινου, που ταιριάζουν πολύ με το γκρι!

απαλό γκρι καναπές

διακόσμηση απαλά χρώματα

διακόσμηση καθιστικού απαλά χρώματα

σαλόνι με ήρεμα χρώματα

διακόσμηση απαλά χρώματα

σαλόνι με ήρεμα χρώματα

σαλόνι με απαλά χρώματα

διακόσμηση σαλονιού παστέλ χρώματα

Ό,τι και να επιλέξεις, φρόντισε να είναι κάτι που ταιριάζει στη δική σου αισθητική. Σίγουρα οι φωτογραφίες από διακοσμητές και περιοδικά βοηθούν στην έμπνευση, αλλά η καλύτερη διακόσμηση καθιστικού επιτυγχάνεται αν εσύ νιώθεις ότι χαλαρώνεις σε αυτό.

Αυτό θα οφείλεται και στη διακόσμηση του σαλονιού με ήρεμα χρώματα που επέλεξες, αλλά κυρίως στο ότι βλέπεις “εσένα” στον χώρο αυτό!

Related Posts