λαθοι διακόσμησης σαλονιού

6 Λάθη στη διακόσμηση του σαλονιού που πρέπει να αποφύγεις!

by tzinav

Το σαλόνι αποτελεί το επίκεντρο του σπιτιού μας γι’ αυτό και θέλουμε να το διατηρούμε στα καλύτερα του με τη σωστή διακόσμηση. Πάνω όμως στην προσπάθεια μας αυτή συχνά πέφτουμε σε μερικά κοινά λάθη στη διακόσμηση σαλονιού που κάνουν το τελικό αποτέλεσμα διαφορετικό από αυτό που φανταζόμασταν.

Μπορείς λοιπόν να δημιουργήσεις το σαλόνι των ονείρων σου αν απλά διορθώσεις μερικές λεπτομέρειες. Ανακάλυψε 6 λάθη στη διακόσμηση του σαλονιού που πρέπει να αποφύγεις!

6 Λάθη που κάνεις στη διακόσμηση σαλονιού σου!

 

1. Μη κρεμάς τους πίνακες πολύ ψηλά

σαλόνι χρωματιστοί πίνακες

Το να βρεις τον κατάλληλο πίνακα για το χώρο σου δεν είναι εύκολο. Το να εντοπίσεις όμως ακριβώς το κατάλληλο ύψος για να τον κρεμάσεις είναι επίσης μια πρόκληση. Μάλιστα, συνήθως τείνουμε να τους κρεμάμε πιο ψηλά απ’όσο πρέπει. Το σωστό ύψος του πίνακα είναι περίπου στο ύψος των ματιών μας. Για να είσαι όμως σίγουρη μάρκαρε με ένα μολύβι το ύψος που θεωρείς σωστό και έλεγξε το από μακριά πριν καρφώσεις τον τοίχο.

Δες επίσης: 6 Τρόποι για οικονομική ανανέωση σπιτιού!

2. Διαλέγεις λάθος μέγεθος χαλιού

σαλόνι μεγάλο χαλί καναπές πολυθρόνα

Ένα χαλί μπορεί να μεταμορφώσει πραγματικά το χώρο. Αν όμως το μέγεθος του χαλιού δεν είναι σωστό η μεταμόρφωση αυτή δε θα είναι εκείνη που θα ήθελες. Διάλεξε λοιπόν ένα πλούσιο χαλί για το σαλόνι σου, πάνω από το οποίο θα χωράνε όλα τα έπιπλα και δε θα μένει κανένα εκτός χαλιού. Με αυτό το trick μάλιστα θα καταφέρεις να κάνεις το σαλόνι σου να δείχνει και πιο ακριβό.

Δες επίσης: 8 Όμορφα vintage έπιπλα για το σαλόνι σου!

3. Έχεις μόνο ένα φωτιστικό

καναπές λάμπα δαπέδου λάθη διακόσμηση σαλονιού

Συχνά ο φωτισμός σε ένα σαλόνι μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Έτσι, πέρα από το φωτιστικό οροφής που τοποθετούμε δεν ασχολούμαστε περισσότερο. Αυτό όμως είναι ένα κοινό λάθος διακόσμησης που ρίχνει την εικόνα του σαλονιού. Ο σωστός φωτισμός του χώρου τον αναδεικνύει και τον κάνει να δείχνει πιο ευχάριστος. Πέρα λοιπόν από το βασικό φωτιστικό οροφής διάλεξε μερικές ακόμα πηγές φωτός, όπως οι απλίκες ή τα επιδαπέδια φωτιστικά.

Δες επίσης: 5 Φωτιστικά που θα αναβαθμίσουν το σαλόνι σου!

4. Δεν υπολογίζεις σωστά τις διαστάσεις

σαλόνι μικρός καναπές τραπεζάκια ράφι

Το να διαλέγεις τα έπιπλα του σαλονιού σου χωρίς πρώτα να έχεις μετρήσει τις διαστάσεις είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος. Κι αυτό γιατί μπορεί να καταλήξεις με όμορφα έπιπλα σε ένα χώρο όμως που χωράνε μετά βίας. Έτσι, και τα έπιπλα δε θα αναδεικνύονται και το σαλόνι σου θα φαίνεται πιο μικρό. Εξάλλου, μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να θυσιάσεις αυτό που σου αρέσει αν δε χωράει στο σαλόνι σου.

Δες επίσης: Οδηγός αρχαρίων για τη διακόσμηση του σαλονιού!

5. Ακουμπάς όλα σου τα έπιπλα στον τοίχο

καφέ δερμάτινη πολυθρόνα υποπόδιο λάθη διακόσμηση σαλονιού

Το πιο κοινό λάθος που σχεδόν όλοι κάνουμε είναι να ακουμπάμε όλα μας τα έπιπλα στον τοίχο. Με τον τρόπο αυτό όμως δεν δημιουργούμε ζεστές γωνίες αλλά ενιαίους, πιο κρύους χώρους. Αν θέλεις λοιπόν το σαλόνι σου να μοιάζει πιο προσωπικό πρέπει να απομακρύνεις μερικά έπιπλα από τον τοίχο και να τα τοποθετήσεις πιο κεντρικά στο χώρο.

Δες επίσης: 8 Τρόποι για να κάνεις το σαλόνι να δείχνει πιο Cozy!

6. Συνδυάζεις υπερβολικά τα πάντα

φωτεινό σαλόνι χρώματα

Το να είναι όλα σου τα έπιπλα, υφάσματα και διακοσμητικά στο σαλόνι σεταρισμένα θεωρείται πλέον αρκετά παλιομοδίτικο. Δε χρειάζεται λοιπόν να κολλάς σε αυστηρούς διακοσμητικούς κανόνες. Είναι πλέον τελείως σύγχρονο το να δημιουργήσεις ένα στυλ mix and match στο σαλόνι σου που να εμπλέκει διαφορετικές επιρροές, αφού έτσι θα δώσεις ενδιαφέρουσες πινελιές.

Related Posts