σαλόνι μεγάλη γλάστρα γκρι καναπές διακοσμήσεις σαλόνι τύχη

Πώς να διακοσμήσεις το σαλόνι για καλύτερη τύχη!

by tzinav

Το να έχεις ένα σπίτι στο οποίο υπάρχει αρμονία και ισορροπία είναι σημαντικό για τη δική σου τύχη και την ποιότητα της ζωής σου. Τουλάχιστον αυτό είναι που πρεσβεύει το Feng Shui, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν μερικοί τρόποι να διακοσμήσεις το σαλόνι σου για να έχεις περισσότερη τύχη στη ζωή σου.

Είναι αλήθεια ότι το σπίτι στο οποίο ζεις μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υπόλοιπη ζωή σου. Γιατί λοιπόν να μη φτιάξεις ένα σαλόνι αρμονικό και γεμάτο θετική ενέργεια; Ανακάλυψε λοιπόν πώς πρέπει να διακοσμήσεις το σαλόνι σου για να έχεις καλύτερη τύχη!

6 Tips διακόσμησης του σαλονιού σύμφωνα με το Feng Shui

 

1. Αέρισε καλά το χώρο

ανοιχτή μπαλκονόπορτα τραπεζαρία

Σύμφωνα με το Feng Shui κάθε χώρος πρέπει να αερίζεται έτσι ώστε να φεύγει η παλιά ενέργεια και να κάνει χώρο για νέα, πιο φρέσκια. Για να το πετύχεις φυσικά αρκεί να ανοίξεις τα παράθυρα σου ώστε να μπει μέσα η νέα ενέργεια!

Δες επίσης: 15 Ιδέες διακόσμησης για το σαλόνι σου!

2. Τοποθέτησε προσεκτικά τον καναπέ

σαλόνι άσπρος καναπές

Ο καναπές συνήθως αποτελεί το κεντρικό έπιπλο σε ένα σαλόνι. Επομένως, έχει μεγάλη σημασία που θα τοποθετηθεί. Αν θέλεις να πετύχεις ένα καλό Feng Shui στο χώρο τότε καλύτερα να τοποθετήσεις τον καναπέ έτσι ώστε να ακουμπά καλά σε ένα τοίχο. Αυτό θα δώσει το αίσθημα της ασφάλειας σε όποιον κάθεται σε αυτόν.

Δες επίσης: 8 Μυστικά για να διακοσμήσεις τέλεια ένα μικρό σαλόνι!

3. Διακόσμησε με φυτά

σαλόνι μεγάλη γλάστρα γκρι καναπές

Τα φυτά είναι η τέλεια επιλογή για να βελτιώσουν την ενέργεια ενός χώρου, με την προϋπόθεση βέβαια ότι είναι σε καλή κατάσταση. Τοποθέτησε λοιπόν τουλάχιστον μια γλάστρα στο σαλόνι σου και φρόντισε την ώστε τα φύλλα της να δείχνουν υγιή. Σχεδόν όλα τα φυτά είναι καλά για το Feng Shui αλλά καλύτερα να αποφύγεις μυτερά φυτά ή φυτά που τσιμπάν, όπως οι κάκτοι.

Δες επίσης: 5 Πρασινάδες εσωτερικού χώρου που θα αλλάξουν το σπίτι!

4. Διάλεξε προσεκτικά τα διακοσμητικά

σαλόνι ράφια με διακοσμητικά

Συχνά τοποθετούμε τα διακοσμητικά στο σαλόνι μας χωρίς κανένα φίλτρο. Ωστόσο, το Feng Shui επιτάσσει να βάζουμε σε εμφανές σημείο μόνο τα διακοσμητικά που είναι σημαντικά για εμάς και μας φέρνουν στο μυαλό ευχάριστες σκέψεις. Εφόσον λοιπόν το περιβάλλον μας, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, επηρεάζει τη διάθεση μας πρέπει να το γεμίσουμε με ευχάριστες αναμνήσεις.

5. Τοποθέτησε έναν καθρέπτη σε στρατηγικό σημείο

γκρι καναπές στρογγυλός καθρέπτης σαλόνι διακοσμήσεις σαλόνι τύχη

Είναι γνωστό ότι οι καθρέπτες κάνουν το σπίτι να φαίνεται μεγαλύτερο. Όταν όμως διακοσμείς έναν καθρέπτη στο σαλόνι πρέπει προσέξεις τη θέση του αφού ένας καθρέπτης διπλασιάζει την ενέργεια αυτού που αντανακλά. Μια καλή ιδέα λοιπόν είναι να τον τοποθετήσεις απέναντι από ένα παράθυρο ή από έναν ωραίο πίνακα ώστε να είναι αυτή η αντανάκλαση του.

Δες επίσης: 7 Τάσεις στη διακόσμηση που θα κυριαρχήσουν το 2020

6. Απομάκρυνε τα άχρηστα αντικείμενα

τακτοποιημένο σαλόνι γκρι καναπές διακοσμήσεις σαλόνι τύχη

Ο συνωστισμός πραγμάτων δημιουργεί ένα μπέρδεμα και μια αρνητική ενέργεια στο χώρο που σίγουρα δε σου φέρνει τύχη. Επομένως, απομάκρυνε ότι δε χρησιμοποιείς γιατί το μόνο που πετυχαίνεις είναι να γεμίζεις υπερβολικά το χώρο, πράγμα που δεν ευνοεί το Feng Shui. Εξάλλου, δε χρειάζεται κάθε σημείο του σαλονιού να είναι γεμάτο.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts