πρασινάδες εσωτερικού χώρου

5 Πρασινάδες εσωτερικού χώρου που θα αλλάξουν το σπίτι!

by tzinav

Τα φυτά είναι πάντα μια ωραία πινελιά διακόσμησης που ζωντανεύει και ανανεώνει το σπίτι. Ακόμα, το πράσινο χρώμα είναι γνωστό ότι ηρεμεί και χαλαρώνει το πνεύμα, επομένως είναι καλό να υπάρχει στο χώρο σου. Γιατί λοιπόν να μη διακοσμήσεις τους χώρους του σπιτιού σου με όμορφες πρασινάδες εσωτερικού χώρου;

Πράγματι, τα φυτά είναι απαραίτητο στοιχείο διακόσμησης αν θέλεις το σπίτι σου να δείχνει ζεστό, φιλόξενο και χαλαρωτικό. Ευτυχώς, έχεις πολλές επιλογές καθώς υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου. Ανακάλυψε λοιπόν 5 πρασινάδες εσωτερικού χώρου που θα αλλάξουν το σπίτι σου!

5 Εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου!

 

1. Γλώσσα της πεθεράς

γλώσσα της πεθεράς άσπρη γλάστρα υπερυψωμένη

Μπορεί το όνομα του να μη σε προϊδεάζει για κάτι τόσο όμορφο αλλά η σανσιβέρια  ή  γλώσσα της πεθεράς είναι μια πολύ καλή επιλογή πράσινου φυτού εσωτερικού χώρου. Έχει εύκολη συντήρηση αφού δεν έχει μεγάλες ανάγκες σε πότισμα και προτιμά το φως αλλά μπορεί να προσαρμοστεί και σε πιο σκοτεινά περιβάλλοντα. Ακόμα, εκτός από το σαλόνι μπορεί να διακοσμήσει εξίσου όμορφα και το υπνοδωμάτιο καθώς είναι ένα από τα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα του χώρου. Έτσι, θα σου προσφέρει ευχάριστο ύπνο!

Δες επίσης: 5 Πανέμορφα φυτά εσωτερικού χώρου για το σπίτι σου!

2. Δράκαινα

ψηλή δράκαινα άσπρη γλάστρα πρασινάδες εσωτερικού χώρου

Η δράκαινα είναι το ιδανικό φυτό για ένα μοντέρνο σπίτι αν την τοποθετήσεις στο κατάλληλο μοντέρνο γλαστράκι. Τα όρθια μυτερά της φύλλα με κόκκινο περίγραμμα δικαιολογούν πλήρως το όνομα της. Για να τη διατηρήσεις για καιρό απόφυγε το έντονο φως καθώς μπορεί να κιτρινίσει τα φύλλα της. Ταιριάζει ιδανικά σε γλαστράκια πάνω στο τραπέζι ή μπροστά από παράθυρο αφού δίνει μια μικρή δόση πράσινου που όλα τα σπίτια χρειάζονται.

Δες επίσης: Πως να κάνεις τα λουλούδια να κρατήσουν περισσότερο!

3. Φίκος ο ελαστικός

φίκος ο ελαστικός ψάθινη γλάστρα

Αν αναζητάς ένα φυτό που μπορεί να πάρει ύψος και να γεμίσει το χώρο σου τότε η λύση είναι ο φίκος ο ελαστικός! Μέσα σε μερικά χρόνια ο φίκος μπορεί να μεγαλώσει αρκετά αν τον μεταφυτεύεις σε μεγαλύτερη γλάστρα. Είναι δηλαδή ένα φυτό που χρειάζεται αρκετό χώρο επομένως μπορεί να διακοσμήσει μόνος του ακόμα και μια ολόκληρη γωνιά του σπιτιού σου. Αν θέλεις να μεγαλώσει πότισε τον με μεγάλη ποσότητα νερού αλλά όχι πολύ συχνά, μόνο όταν θα έχει στεγνώσει τελείως το χώμα του.

Δες επίσης: 6 Φυτά ανθεκτικά στο κρύο για το μπαλκόνι σου το χειμώνα!

4. Κέντια

κέντια ψάθινη γλάστρα ψηλό φυτό

Αν θέλεις να δώσεις εξωτικό αέρα στο σπίτι σου τότε η κέντια είναι το κατάλληλο φυτό εσωτερικού χώρου για σένα. Τα φύλλα της θυμίζουν φοίνικα, εξού και ο εξωτικός χαρακτήρας. Με την κατάλληλη φροντίδα μπορεί να γίνει ένα ψηλό φυτό που θα ανανεώσει σημαντικά το χώρο σου. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι ότι χρειάζεται αρκετή υγρασία για να παραμείνουν τα φύλλα της θαλερά. Ακόμα, απόφυγε να την εκθέσεις σε έντονο φως γιατί μπορεί αυτό να βλάψει τα φύλλα της.

Δες επίσης: 7 Φυτά που μπορείς να βάλεις στο σπίτι σου για να έχεις καλή τύχη!

5. Γιούκα

γιούκα άσπρη γλάστρα πρασινάδες εσωτερικού χώρου

Δες επίσης: 10 Φυτά για να διακοσμήσεις τον εσωτερικό σου χώρο!

Γνωστό για τα μυτερά του φύλλα, το γιούκα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Αποτελεί μια ακόμα πρασινάδα που μπορεί να αποκτήσει μεγάλο μέγεθος και να εντυπωσιάσει. Θέλει άπλετο φως αλλά όχι άμεσο καθώς δε θα είναι καλό για τα φύλλα του. Αντέχει ακόμα και στην ξηρασία, πράγμα που κάνει τη διατήρηση ενός τέτοιου φυτού παιχνιδάκι!

Related Posts