αλόη βέρα γλαστράκια

6 Φυτά ανθεκτικά στο κρύο για το μπαλκόνι σου το χειμώνα!

by tzinav

Ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι εύκολο να έχεις ένα όμορφο μπαλκόνι γεμάτο όμορφα φυτά, το χειμώνα κάτι τέτοιο γίνεται πιο δύσκολο. Κι αυτό γιατί οι χαμηλές θερμοκρασίες που συνήθως επικρατούν δεν επιτρέπουν σε πολλά φυτά να επιβιώσουν. Έτσι, το μπαλκόνι σου το χειμώνα αδειάζει και χάνει την καλοκαιρινή του χάρη.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει αφού υπάρχουν ορισμένα φυτά που αντέχουν στις χαμηλές θερμοκρασίες που μπορούν να στολίσουν τους εξωτερικούς χώρους. Ανακάλυψε λοιπόν 6 φυτά ανθεκτικά στο κρύο για να διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου το χειμώνα!

6 Φυτά που αντέχουν στο κρύο για το χειμωνιάτικο μπαλκόνι σου!

 

1. Λεβάντα

λεβάντα σε μοβ γλαστράκι

Η λεβάντα είναι ένα αγαπημένο φυτό χάρη στο υπέροχο άρωμά της και το όμορφο μοβ χρώμα της! Ήξερες όμως ότι δε χρειάζεται να την αποχωρίζεσαι το χειμώνα; Η λεβάντα είναι ανθεκτική στο κρύο, γι΄αυτό μπορείς να κρατήσεις τα γλαστράκια σου στο μπαλκόνι ακόμα και τώρα που οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν. Έτσι, θα δώσεις χρώμα σε ένα τοπίο που όσο χειμωνιάζει γίνεται όλο και πιο μουντό. Πρόσεξε μόνο να την τοποθετήσεις σε ένα μέρος που δε θα πιάνει τόσο ο αέρας.

Δες επίσης: 12+1 Φυτά εσωτερικού χώρου που είναι εύκολο να διατηρήσεις!

2. Κακτάκια

κακτάκια σε μπλε γλάστρα φυτά ανθεκτικά κρύο

Είναι γνωστό ότι τα κακτοειδή είναι ανθεκτικά τόσο σε υψηλές, όσο και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ένα ακόμα θετικό τους είναι ότι δε χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, μιας και αρκεί να τους ρίχνεις λίγο νερό μια στο τόσο. Για το λόγο αυτό, αν θέλεις να έχεις ένα πράσινο μπαλκόνι φέτος το χειμώνα χωρίς πολύ κόπο, τοποθέτησε αρκετά γλαστράκια με διάφορα ήδη και μεγέθη κάκτων.

Δες επίσης: 7 Φυτά που μπορείς να βάλεις στο σπίτι σου για να έχεις καλή τύχη!

3. Ελιά

ελιά γλάστρα εξωτερικό χώρο

Η ελιά αποτελεί ένα αειθαλές δέντρο που αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες του ελληνικού χειμώνα, ο οποίος είναι σχετικά ήπιος. Με μόλις μία φορά πότισμα την εβδομάδα λοιπόν η ελιά μπορεί να παραμείνει πράσινη. Βάλε λοιπόν στο μπαλκόνι σου μια μικρή ελιά σε μια γλάστρα και δε θα πάθει κάτι όλο το χειμώνα! Εξάλλου, η ελιά είναι ένα εντυπωσιακό φυτό που διατηρείται για χρόνια.

Δες επίσης: 10 Φυτά για να διακοσμήσεις τον εσωτερικό σου χώρο!

4. Αλόη

αλόη βέρα γλαστράκια

Η αλόη είναι ένα φυτό που δε χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και δεν παθαίνει τίποτα στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Τοποθέτησε την αλόη σε όμορφα γλαστράκια στο μπαλκόνι σου και θα έχεις ένα πράσινο μπαλκόνι ακόμα και το χειμώνα. Και μην ξεχνάς ότι το τζελ της αλόης έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και άπειρες χρήσεις στην φροντίδα προσώπου και σώματος, οπότε μπορείς να την εκμεταλλευτείς!

Δες επίσης: 2+1 μυστικά ομορφιάς με Aloe Vera!

5. Νάρκισσος

νάρκισσος κίτρινη γλάστρα φυτά ανθεκτικά κρύο

Ο νάρκισσος είναι ένα από τα λίγα λουλούδια που αντέχουν στο κρύο. Μάλιστα, η κατάλληλη εποχή για να φυτευτούν οι βολβοί του είναι το φθινόπωρο και ανθίζει μέσα στο χειμώνα, δίνοντας λουλούδια κίτρινου και λευκού χρώματος. Επομένως, μπορείς να τοποθετήσεις νάρκισσους σε γλαστράκια στο μπαλκόνι σου και να του δώσεις όμορφα χρώματα!

6. Κυκλάμινο

ροζ άσπρο κυκλάμινο γλαστράκια φυτά ανθεκτικά κρύο

Το κυκλάμινο είναι ένα άγρια φυτά με όμορφα ροζ ή άσπρα άνθη. Το κυκλάμινο είναι χειμωνιάτικο φυτό και δεν του αρέσει καθόλου η ζέστη. Για το λόγο αυτό είναι ότι πρέπει για να στολίσει το χειμωνιάτικο μπαλκόνι σου! Φρόντισε απλά να το ποτίζεις συχνά γιατί χρειάζεται αρκετό νερό.

Δες επίσης: 7 Φυτά εσωτερικού χώρου για καθαρή ατμοσφαίρα στο σπίτι!

Τα παραπάνω φυτά λοιπόν αντέχουν στο φυσιολογικό κρύο του χειμώνα. Βέβαια όταν οι θερμοκρασίες γίνουν ακραία χαμηλές, όπως στην περίπτωση παγωνιάς καλό θα ήταν να τοποθετήσεις τις γλάστρες σου στο σπίτι και όταν οι θερμοκρασίες επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή να τις ξαναβγάλεις έξω.

Ο χειμώνας λοιπόν δεν σημαίνει απαραίτητα ένα άδειο μπαλκόνι! Αν επιλέξεις τα σωστά ανθεκτικά φυτά στο κρύο όπως αυτά που μόλις έμαθες μπορείς να έχεις ένα χρωματιστό μπαλκόνι ακόμα και το χειμώνα!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts