7 Φυτά εσωτερικού χώρου για καθαρή ατμοσφαίρα στο σπίτι!

by ediva

Πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε προβλήματα ύπνου. Μπορεί να έχουμε δοκιμάσει τα πάντα, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Έχετε όμως δοκιμάσει να προσθέσετε φυτά μέσα στην κρεβατοκάμαρα σας; Όσο παράξενο κι αν σας ακούγεται, υπάρχουν κάποια φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να βελτιώσουν τον ύπνο μας.

Τα φυτά αποτελούν πάντα μια όμορφη νότα μέσα στο σπίτι προσθέτοντας χρώμα και ομορφιά. Ωστόσο, όμως, μπορούν να καθαρίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού μειώνοντας έτσι και το άγχος μας, και να μας προσφέρουν έναν ξεκούραστο ύπνο, τον οποίο όλοι χρειαζόμαστε. Αν αποφασίσετε να προσθέσετε κάποιο φυτό μέσα στο σπίτι σας ή στο χώρο εργασίας σας, θα σας πρότεινα να επιλέξετε ένα από τα παρακάτω για μια καλύτερη ατμόσφαιρα χωρίς άγχος και προβλήματα.

 

Ποια φυτά εσωτερικού χώρου βελτιώνουν τον ύπνο μας;

 

Αλόη Βέρα

fito-aloe-vera

Η αλόη βέρα έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Έχει τη δυνατότητα να παράγει οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να μειώνει την αϋπνία και να μας παρέχει ένα πιο ποιοτικό ύπνο. Επίσης, είναι ένα φυτό που αναπαράγεται εύκολα.

Αγγλικός Κισσός

agglikos-kissos

Ο Αγγλικός Κισσός θεωρείται το καλύτερο φυτό για καθαρισμό της ατμόσφαιρας καθώς βοηθάει στην καταπολέμηση αναπνευστικών προβλημάτων, όπως του άσθματος. Επίσης, βοηθάει στην αντιμετώπιση της μούχλας σε ποσοστό μέχρι και 94%. Όμως προσοχή! Το φυτό αυτό είναι τοξικό σε περίπτωση κατάποσης. Γι’ αυτό σε περίπτωση που έχετε παιδιά ή κατοικίδια, θα σας πρότεινα να επιλέξετε κάποιο άλλο φυτό για να σας βοηθήσει.

Γαρδένια

gardenia

Έρευνες έχουν δείξει ότι το άρωμα της γαρδένιας βοηθάει το μυαλό και το σώμα μας να χαλαρώσει. Γι’ αυτό και πολλοί επιλέγουν να έχουν μια γαρδένια στο δωμάτιο τους αντί να πάρουν υπνωτικά χάπια.

Γιασεμί

giasemi

Και το γιασεμί μπορεί να μας βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και του άγχους, αλλά και στην βελτίωση της παραγωγικότητας μας. Τι θα λέγατε λοιπόν να βάλετε ένα γιασεμί στο χώρο του γραφείου σας;

Λεβάντα

lebanta

Η λεβάντα έχει την ικανότητα να μας ηρεμεί. Σύμφωνα με έρευνες, η λεβάντα μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το άγχος μας, τους χτύπους της καρδιάς μας, να βελτιώσει τον ύπνο μας καθώς και να ηρεμήσει τα μωρά.

Σανσεβιέρια

sansebiera

Το φυτό σανσεβιέρια μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα μέσα στο σπίτι σας και να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τους πονοκεφάλους, τα αναπνευστικά προβλήματα και τους ερεθισμούς στα μάτια.

Βαλεριάνα

baleriana

Η Βαλεριάνα χρησιμοποιείται ως φάρμακο για την αντιμετώπιση της αϋπνίας και του άγχους. Αποτελεί βασικό συστατικό πολλών προϊόντων που έχουν ως στόχο την καταπολέμηση νευρικών κλονισμών και προβλημάτων με τον ύπνο.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts