ιδέες κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο

18 Ιδέες για να βάλεις κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

by ediva

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι αυτό που κλέβει τη παράσταση στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σου. Διάλεξε ένα μεγάλο εντυπωσιακό δέντρο και ιδιαίτερα στολίδια. Μάλιστα, πέρα από το παραδοσιακό δέντρο με κόκκινο και πράσινο στολισμό μπορείς να κάνεις και θεματική διακόσμηση τα Χριστούγεννα. Για παράδειγμα χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε λευκό χρώμα, ρομαντικό xmas decor ή boho/funky χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Ότι και να διαλέξεις, όλες οι επιλογές είναι υπέροχες και γιορτινές. Μια λεπτομέρεια όμως που κάνει τη διαφορά και ίσως δε την έχεις παρατηρήσει είναι το τι βάζεις κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εδώ θα βρεις 18 φανταστικές ιδέες για το πως να στολίσεις τον χώρο κάτω από το δέντρο σου!

Πως να διακοσμήσεις τον χώρο κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

1. Βάλε μια κουβερτούλα κάτω από το δέντρο!

χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι κουβέρτα κάτω από το δέντρο λευκό χρυσό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Μια πρωτότυπη ιδέα είναι να τυλίξεις μια κουβερτούλα γύρω από τη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σου. Αυτή μπορεί να είναι πλεκτή, μαλλιαρή ή και μια κουρελού. Αυτή η ιδέα είναι ιδανική για σπίτια με κατοικίδια καθώς τα ζωάκια θα χαλαρώνουν στη κουβερτούλα και δε θα ασχολούνται με το δέντρο για να το χαλάσουν.

Δες επίσης: 10 Ιδέες διακόσμησης χριστουγεννιάτικου δέντρου!

2. Κουτί ως βάση!

κουτί κάτω από το δέντρο των χριστουγέννων κουτί ως βάση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο minimal χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Μια minimal ιδέα που θα κάνει το δέντρο σου να φαίνεται συμμαζεμένο και καθαρό είναι να βάλεις ένα κουτί ως βάση. Αντί για κουτί μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα καφάσι ή ακόμα και μια μεγάλη πλατιά γλάστρα. Επίσης μπορείς να βάψεις το κουτί, το καφάσι ή τη γλάστρα σου για να ταιριάζει στο χριστουγεννιάτικο κλίμα και την γιορτινή διακόσμηση του σπιτιού!

Δες επίσης: Με τι να διακοσμήσεις κάτω από το δέντρο εκτός από φάτνη!

3. Τρενάκι γύρω από τη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου!

χριστουγεννιάτικο δέντρο παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο τρενάκι γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Για ένα μαξιμαλιστικό σπίτι, ωραία ιδέα είναι το τρενάκι γύρω από το δέντρο. Ειδικά αν έχεις παιδιά θα λατρέψουν αυτή την ιδέα καθώς θα είναι και διακοσμητικό στοιχείο αλλά και παιχνίδι. Είναι μια πολύ παιχνιδιάρικη και πρωτότυπη πρόταση η οποία θα κάνει το δέντρο σου να ξεχωρίζει!

Δες επίσης: 30 Πανεύκολα DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια!

4. Μαξιλάρια για μια cozy γωνιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο!

boho χριστουγεννιάτικος στολισμός χαρούμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο μαξιλάρια κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ένας άλλος τρόπος να γεμίσεις τον χώρο κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι να βάλεις μερικά μαξιλάρια. Έτσι θα δημιουργήσεις μια υπέροχη cozy γωνιά την οποία μπορείς να ενισχύσεις και με μερικά αρωματικά κεράκια!

Δες επίσης: 14 Μοντέρνες ιδέες για στολισμό λευκού Χριστουγεννιάτικου δέντρου!

5. Σακί κάτω από το δέντρο!

μικρό χριστουγεννιάτικο δεντράκι απλό χριστουγεννιάτικο δέντρο μικρό μίνιμαλ χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ένα σακί κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ιδανική ιδέα για ένα ρουστίκ σπίτι, χωρίς αυτό βέβαια να είναι απαραίτητο. Ένα σακί θα καλύψει όμορφα τη βάση του δέντρου και θα δώει μια πιο ρεαλιστική αίσθηση στο έλατο του σπιτιού!

Δες επίσης: 6 Ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με λίγα χρήματα!

6. Ξύλα και κορμοί κάτω από το δέντρο!

χριστουγεννιάτικα δεντράκια πάνω σε κορμούς δέντρων χριστουγεννιάτικο decor στο σπίτι ΄κορμοί δέντρου διακόσμηση

Δες επίσης: 7 Εύκολες DIY ιδέες για Χριστουγεννιάτικα βάζα!

Άκρως χειμωνιάτικη και χριστουγεννιάτικη επιλογή για κάτω από το δέντρο είναι μερικά ξύλα ή κορμοί δέντρου. Μπορείς να βάλεις και το ίδιο το δέντρο σου πάνω σε ένα κομμάτι κορμού ή απλώς να διακοσμήσεις το κάτω μέρος με αυτούς. Πάνω τους μπορείς να βάλεις κεράκια, καλάθια, την φάτνη ή και τα δώρα!