σαλόνι διακοσμημένος τοίχος με πίνακες οδηγός αρχαρίων διακόσμηση σαλονιού

Οδηγός αρχαρίων για τη διακόσμηση του σαλονιού!

by tzinav

Αν έχεις μπει σε ένα καινούργιο σπίτι και άρχισες να σκέφτεσαι τη διακόσμηση του τότε λογικά θα ξεκινήσεις από το σαλόνι. Ωστόσο, η διακόσμηση του σαλονιού δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά αν δεν έχεις ιδιαίτερη σχέση με αυτή. Αυτό λοιπόν που σίγουρα χρειάζεσαι είναι ένας οδηγός αρχαρίων για τη διακόσμηση σαλονιού.

Μην αγχώνεσαι λοιπόν αν η σχέση σου με τη διακόσμηση δεν είναι η καλύτερη ή απλά αν δε το έχεις ξανακάνει. Υπάρχουν μερικά απλά tips που πρέπει να έχεις κατά νου όταν ξεκινάς που θα στα δείξει ο παρακάτω οδηγός αρχαρίων για τη διακόσμηση του σαλονιού!

Πως να διακοσμήσεις το σαλόνι αν είσαι αρχάριος!

 

1. Διαρρύθμιση επίπλων

σαλόνι γωνιακός καναπές γυάλινο τραπέζι

Οι περισσότεροι δε δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη διαρρύθμιση των επίπλων στο σαλόνι με αποτέλεσμα συχνά να φαίνεται ότι δεν υπάρχει λογική. Κάθε σαλόνι πρέπει να έχει ένα κεντρικό σημείο, γύρω από το οποίο θα είναι τοποθετημένα τα έπιπλα. Συνήθως το σημείο αυτό είναι το τραπεζάκι ή το έπιπλο της τηλεόρασης. Ακόμα, αυτό που θα πρέπει να λαμβάνεις υπ’όψιν όταν διακοσμείς το σαλόνι είναι οι διαστάσεις κάθε στοιχείου. Με άλλα λόγια, πριν αγοράσεις ένα στοιχείο για το σαλόνι θα πρέπει να γνωρίζεις ακριβώς τις διαστάσεις του.

Δες επίσης: 8 Μυστικά για να διακοσμήσεις τέλεια ένα μικρό σαλόνι!

2. Χαλιά

μεγάλο άσπρο χαλί σαλόνι boho

Τα χαλιά τώρα το χειμώνα είναι από τα βασικά στοιχεία διακόσμησης. Μιας όμως που είσαι αρχάρια αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι το χαλί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να οριοθετήσεις διάφορες περιοχές. Επομένως, πρέπει κάθε χώρος να έχει ένα χαλί αρκετά μεγάλο ώστε να χωράν πάνω σε αυτό όλα τα έπιπλα και διακοσμητικά. Αν το χαλί δεν είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει πάνω του όλα τα στοιχεία τότε ο χώρος θα δείχνει απλά χωρίς καμία συνοχή.

Δες επίσης: 15 Ιδέες διακόσμησης για το σαλόνι σου!

3. Διακόσμηση τοίχων

σαλόνι διακοσμημένος τοίχος με πίνακες οδηγός αρχαρίων διακόσμηση σαλονιού

Όταν οι τοίχοι σε ένα σπίτι είναι κενοί, χωρίς κάποιο στοιχείο διακόσμησης τότε το σπίτι δείχνει να μην είναι ολοκληρωμένο. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι όλοι οι τοίχοι πρέπει να έχουν κρεμασμένους πίνακες αλλά σίγουρα πρέπει να διακοσμήσεις κάποια σημεία. Αυτό μπορείς να το κάνεις είτε με πίνακες, είτε με ράφια, είτε με καθρέπτες. Οι επιλογές που έχεις είναι άπειρες, γι΄αυτό μπορείς να τις προσαρμόσεις στο προσωπικό σου γούστο και στυλ!

Δες επίσης: 6 Ιδέες για να διακοσμήσεις τους τοίχους του υπνοδωματίου!

4. Φωτισμός

σαλόνι άσπρος καναπές φωτιστικό τοίχου οδηγός αρχαρίων διακόσμηση σαλονιού

Ο σωστός φωτισμός σε ένα σαλόνι έχει μεγάλη σημασία καθώς μπορεί να το κάνει να δείξει απευθείας μεγαλύτερο και πιο ευχάριστο. Όταν λοιπόν επιλέγεις φωτιστικά για το σαλόνι έχε στο νου σου ότι δεν αρκεί απλά να κρεμάσεις ένα φωτιστικό οροφής. Το πιο πιθανό είναι ότι το σαλόνι σου είναι σχετικά ευρύχωρο, επομένως χρειάζεται περισσότερες λύσεις φωτισμού για να αναδειχθεί. Συμπληρωματικά λοιπόν με τα φωτιστικά οροφής μπορείς να τοποθετήσεις επιδαπέδια φωτιστικά ή απλίκες που θα ολοκληρώσουν το φωτισμό του χώρου.

Δες επίσης: 6 Tips για να έχεις πιο φωτεινό σπίτι!

5. Χρώμα τοίχου

πινέλα με χρώματα για τοίχο

Δες επίσης: 4 Χρώματα τοίχων σαλονιού για το 2020

Το λάθος που σίγουρα κάνουμε όλοι στο σαλόνι μας είναι ότι πρώτα επιλέγουμε το χρώμα του τοίχου και μετά επιλέγουμε όλα τα στοιχεία διακόσμησης. Αυτό που θα έπρεπε πρώτα να κάνουμε είναι να επιλέξουμε τα έπιπλα και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που συνήθως κοστίζουν και στο τέλος να δούμε ποιο χρώμα τοίχου ταιριάζει περισσότερο. Εξάλλου, το βάψιμο μπορεί να είναι μπελάς αλλά δεν κοστίζει ακριβά. Επομένως, είναι πιο λογικό να επιλέξουμε πρώτα τα ακριβά στοιχεία του σαλονιού και πάνω σε αυτά να αποφασίσουμε τα υπόλοιπα.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts