κοπέλα αγκαλιάζει άλλη κοπέλα κοιτάει με ζήλια σημάδια γνωστοί ζηλεύουν

6 Σημάδια ότι οι γνωστοί σου σε ζηλεύουν!

by tzinav

Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που όλοι κατά καιρούς νιώθουμε. Ωστόσο, πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο να την αναγνωρίσουμε στους άλλους. Έτσι, μπορεί οι γύρω μας, είτε είναι φίλοι, είτε οικογένεια είτε απλά γνωστοί, να μας ζηλεύουν αλλά αυτό δε φανερώνεται παρά από μερικά σημάδια.

Πράγματι, το να αναγνωρίσεις τη ζήλια δεν είναι πάντα εύκολο γιατί συχνά καμουφλάρεται πίσω από άλλα συναισθήματα. Ωστόσο, πάντα υπάρχουν μερικές ενδείξεις. Δες λοιπόν ποια είναι τα 6 σημάδια ότι οι γνωστοί σου σε ζηλεύουν!

Πως θα καταλάβεις ότι σε ζηλεύουν!

 

1. Σου λένε συχνά ότι είσαι τυχερή

γυναίκα έχει πίσω άλλη γυναίκα που την κοιτάει σημάδια γνωστοί ζηλεύουν

Όταν κάποιος αποδίδει στην τύχη κάποια από τα επιτεύγματά σου αυτό πιθανό να μαρτυρά τη ζήλια του. Μπορεί σε μια πρώτη ανάγνωση το ότι είσαι τυχερή να μην ακούγεται τόσο άσχημο, ωστόσο αυτό που μπορεί να υπονοείται είναι ότι δεν αξίζεις αυτά που έχεις πετύχει. Με άλλα λόγια, το άτομο που σου λέει κάτι τέτοιο είναι σαν να μην αναγνωρίζει την αξία σου, γεγονός που υποδηλώνει ζήλια.

Δες επίσης: 10 Σημάδια ότι έχεις δίπλα σου μια πραγματική φίλη!

2. Σε φέρνουν σε δύσκολη θέση μπροστά σε τρίτους

κοπέλα κοιτάει με ζήλια άλλη κοπέλα

Τα άτομα που σε ζηλεύουν δε θα χάσουν την ευκαιρία να σε μειώσουν μπροστά σε τρίτους. Έτσι, μπορεί να αναφέρουν περιπτώσεις που δε τα πήγες καλά σε μια προσπάθεια ή περιστατικά που μπορεί να νιώθεις ότι σε γελοιοποιούν. Απώτερος σκοπός αυτής της συμπεριφοράς είναι να δείξουν ότι υπερέχουν από εσένα.

Δες επίσης: Ποια είναι τα πιο συχνά παράπονα που έχουμε από τους φίλους μας!

3. Σε αντιγράφουν

Όλες μας έχουμε στη ζωή μας ένα άτομο που μόλις κάνουμε κάτι μετά από λίγο το αντιγράφει. Αυτό μπορεί να είναι ένα ντύσιμο, ένα σεμινάριο, ένα ταξίδι σε συγκεκριμένο προορισμό ή οτιδήποτε άλλο. Και μάλιστα συνήθως αυτά τα άτομα δεν παραδέχονται ότι πήραν την έμπνευση από εσένα. Αυτή η συμπεριφορά είναι ξεκάθαρο σημάδι ζήλιας!

4. Δε δείχνουν να χαίρονται ειλικρινά με τη χαρά σου

κοπέλα αγκαλιάζει άλλη κοπέλα κοιτάει με ζήλια σημάδια γνωστοί ζηλεύουν

Ένα άτομο που σε ζηλεύει δε χαίρεται όταν κάτι καλό σου συμβαίνει. Αυτό μπορείς να το διακρίνεις όταν μοιράζεσαι μαζί του τη χαρά σου αλλά το χαμόγελο του είναι ψεύτικο. Ένα τέτοιο άτομο θα σου πει ένα τυπικό «μπράβο» και θα φορέσει ένα ψεύτικο χαμόγελο αλλά θα σπεύσει να αλλάξει κουβέντα για να μην κρατήσει πολύ η δική σου στιγμή.

Δες επίσης: Οι 3 καλύτεροι & χειρότεροι τρόποι να στηρίξεις μια φίλη!

5. Είναι αρνητικοί και προσπαθούν να σε γειώσουν

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό των ανθρώπων που ζηλεύουν είναι η αρνητικότητα τους. Μπορεί να μοιράζεσαι μαζί τους τα ενδιαφέροντα σχέδια για το μέλλον σου αλλά αυτοί σίγουρα θα βρουν μειονεκτήματα για να τα επισημάνουν. Έτσι, θα σε επαναφέρουν στη γη προσπαθώντας να σου αφαιρέσουν τον ενθουσιασμό και την όρεξη.

Δες επίσης: Πως είναι να ζεις σε μια τοξική σχέση!

6. Σου δίνουν «κακές» συμβουλές

γυναίκες συζητούν πίνουν καφέ

Αν ζητήσεις συμβουλή σε ένα πρόβλημα από έναν γνωστό που σε ζηλεύει τότε το πιθανότερο είναι να σου δώσει μια «κακή» συμβουλή. Κι αυτό θα το κάνει όχι επειδή αυτή είναι η άποψή του αλλά επίτηδες, για να σε οδηγήσει σε λάθος αποφάσεις.

Δες επίσης: Πως να πετύχεις μια επανασύνδεση με τον πρώην σου!

Αν λοιπόν έχεις μερικά από τα παραπάνω σημάδια από φίλους, συναδέλφους ή άλλα άτομα τότε είναι σίγουρο ότι σε ζηλεύουν και ότι είναι τοξικοί για εσένα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους απομακρύνεις από τη ζωή σου ή τουλάχιστον να κρατήσεις μόνο την απαραίτητη επαφή.

Related Posts