πως να πετύχεις μια επανασύνδεση με τον πρώην

Πως να πετύχεις μια επανασύνδεση με τον πρώην σου!

by ediva

Δεν είναι λίγες οι φορές που ίσως έχουμε μετανοιώσει ένα χωρισμό και που νοιώθουμε ότι ίσως ήταν μια βιαστική απόφαση. Άλλωστε όταν οι τόνοι πέσουν μπορεί να καταλάβεις ότι ο καυγάς που οδήγησε στον χωρισμό ήταν για κάτι ασήμαντο. Ή ίσως έχεις χωρίσει με κάποιον καιρό αλλά παρ’ όλα αυτά να μην μπορείς να τον βγάλεις από το μυαλό σου. Ωστόσο τις περισσότερες φορές μπορεί να είναι δύσκολο να προσεγγίσεις έναν πρώην.

Μπορεί τη τελευταία φορά που τον είδες να ειπώθηκαν λόγια που πραγματικά να πλήγωσαν τον άλλο. Εάν λοιπόν θέλεις να πάρεις μερικές ιδέες για το πως να πετύχεις μια επανασύνδεση με τον πρώην, δες τις παρακάτω.

Πως να καταφέρεις μια επανασύνδεση με τον πρώην σου!

 

Αξιολόγησε τη κατάσταση

γυναίκα μόνη άνεμος

Σίγουρα μπορεί να σου λείπει ο πρώην σου και να τον σκέφτεσαι συνεχώς. Πριν όμως κάνεις την οποιαδήποτε κίνηση σκέψου εάν αυτό που πραγματικά θέλεις είναι μια επανασύνδεση. Θυμήσου τους λόγους για τους οποίους χωρίσατε τη πρώτη φορά. Είναι προβλήματα τα οποία μπορούν να διορθωθούν ή θα επιστρέψετε σε μια προηγούμενη κατάσταση;

Δες ακόμα: 5 Υγιείς τρόποι να πεις αντίο σε κάποιον!

Μάθε πρώτα να είσαι μόνη σου

γυναίκα μόνη σκεφτική

Ίσως το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να μην προσπαθήσεις να πετύχεις μια επανασύνδεση μόνο και μόνο επειδή νοιώθεις μοναξιά. Κάνε κάποια βήματα για να βελτιώσεις και να έρθεις πιο κοντά στον ιδανικό τρόπο ζωής σου. Μόνο τότε μπορείς να σκεφτείς εάν ο πρώην σου μπορεί να συμβαδίσει και να είναι μέρος αυτής της ζωής.

Δες ακόμα: Γιατί ζευγάρια παραμένουν μαζί ενώ είναι δυστυχισμένα!

Μην κρίνεις και μην κατηγορείς

φίλες παρηγοριά καναπές

Φυσικά και ένας χωρισμός μπορεί να σε πληγώσει πάρα πολύ. Ωστόσο εάν έχεις ήδη στο μυαλό σου τον πρώην σου και σκέφτεσαι την επανασύνδεση μην ξεκινάς να τον κατηγορείς στους φίλους σου, ειδικά εάν έχετε κοινή παρέα. Πρόσεξε το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείς και μη του στέλνεις θυμωμένα μηνύματα προσπαθώντας να κερδίσεις και πάλι τη προσοχή του.

Δες ακόμα: Τα 10 στοιχεία μιας υγιούς σχέσης!

Μην το παρασκέφτεσαι

γυναίκα δουλειά laptop

Είναι πολύ εύκολο να μπεις στο τρυπάκι του να κάνεις σενάρια μέσα στο κεφάλι σου. Μην προσπαθείς να προβλέψεις την αντίδραση του σε κάθε πιθανή κίνηση σου. Θέλεις οι προθέσεις σου να φανούν ειλικρινείς και όχι προσχεδιασμένες. Έτσι μόνο θα μπορέσεις να πείσεις τον άλλο ότι πραγματικά θέλεις να ξαναπροσπαθήσεις μια σχέση μαζί του.

Δες ακόμα: 5 Σημάδια ότι θέλει να είσαστε ξανά μαζί!

Κράτα τα πράγματα χαλαρά

άντρας γυναίκα ραντεβού

Ειδικά σε μια πρώτη συνάντηση προσπάθησε να κρατήσεις το περιβάλλον χαλαρό. Μην κάνεις τεράστια σχέδια για ρομαντικά δείπνα με κεριά και σολομό. Πίστεψε με θα προσθέσεις τόση πίεση στον εαυτό σου και στον πρώην σου με το να προσπαθείς να είναι όλα τέλεια που θα έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Αντ’ αυτού προτίμησε να πάτε κάπου έξω οι δύο σας για ένα καφέ που να μπορείτε να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση.

Δες ακόμα: Πως να κερδίσεις πίσω τον πρώην σου!

Να είσαι θαρραλέα

γυναίκα άντρας αγκαλιά λίμνη

Μη προσπαθήσεις να τον κάνεις να κάνει αυτός το πρώτο βήμα για να πετύχεις μια επανασύνδεση. Είναι προτιμότερο να δείξεις θάρρος και να κάνεις εσύ τη πρώτη κίνηση. Μίλησε για τα συναισθήματα σου όσο πιο ξεκάθαρα μπορείς και μην φοβηθείς ότι ίσως εκτίθεσαι εκείνη την ώρα. Επίσης μην προσπαθήσεις να τον καλοπιάσεις μιλώντας του γλυκά και κολακεύοντας τον. Θα είναι καλύτερα να ξεκινήσεις αναφέροντας πρώτα απ’ όλα το χωρισμό και τους λόγους που σας οδήγησαν εκεί. Μπορεί ακόμα να χρειαστεί να ζητήσεις συγγνώμη για τη συμπεριφορά σου, εάν έσφαλες κάπου.

Δες ακόμα: Πως να ηρεμήσεις τον άντρα σου σ’ έναν καυγά!

Η σχέση σας θα χρειαστεί δουλειά

ζευγάρι σύμβουλος σχέσεων

Δες ακόμα: 7 Tips που πρέπει να ακολουθήσεις για μια υγιή σχέση!

Εάν και οι δύο σας αποφασίσετε ότι θέλετε να είστε μαζί να ξέρετε ότι θα χρειαστεί σοβαρή δουλειά και από τις δύο πλευρές. Θα πρέπει να ξαναχτίσετε την εμπιστοσύνη ο ένας για τον άλλο και είναι μια ιδανική ευκαιρία για να δημιουργήσετε έναν ακόμα πιο δυνατό και ουσιαστικό δεσμό. Επίσης, εάν η σχέση ήταν μακροχρόνια, ίσως θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό όπως έναν σύμβουλο σχέσεων.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts