γυναίκα ερωτευμένη με καρδούλα

5 Βήματα για να του λείπεις και να μην είσαι δεδομένη!

by ediva

Οι άνθρωποι είμαστε προσαρμοστικά όντα. Αυτό ισχύει και για τις σχέσεις μας. Τείνουμε να συνηθίζουμε σε μια ρουτίνα ή καθημερινότητα συγκεκριμένη με τον σύντροφό μας. Μάθε λοιπόν τα βήματα για να του λείπεις και να μην είσαι δεδομένη στα μάτια του!

Αν είσαι χρόνια με τον σύντροφό σου ενδεχομένως να έχει αρχίσει να θεωρεί δεδομένα κάποια πράγματα. Ότι θα σε πάρει τηλέφωνο και θα σε βρει με τη μία πχ. Ή ότι θα σου προτείνει κάτι και θα είσαι διαθέσιμη και θα τον προτιμήσεις από το να κάνεις οτιδήποτε άλλο με άλλη παρέα.

Ενδεχομένως να θεωρεί και εσένα την ίδια ή τη σχέση σας υπερβολικά σίγουρη. Η ασφάλεια στη σχέση είναι πάντα καλή. Όταν γίνεται όμως “δεδομένο”, αρχίζει ο κίνδυνος της πλήξης.

Πώς να τον κάνεις να του λείπεις συνεχώς!

 

1. Σταμάτα τη μουρμούρα για το ότι σου λείπει

γυναίκα γκρινιάζει στον άντρα

Πολλές φορές η καθημερινότητα μας κάνει να συμπεριφερόμαστε με πιο αδιάφορο τρόπο στον σύντροφό μας. Αν ο σύντροφός σου έχει πολλή δουλειά πχ μια βδομάδα, ενδεχομένως να μη σου τηλεφωνεί ή να μη σου στέλνει με την ίδια συχνότητα μηνύματα.

Είναι απόλυτα λογικό αυτό να σου δημιουργεί μία ανησυχία. Να νιώθεις ότι η σχέση σας αλλάζει προς το χειρότερο και να φοβάσαι. Αν όμως αρχίσεις και τον ρωτάς κάθε μέρα “τί έχει αλλάξει;”, “γιατί δε με σκέφτεσαι;” κλπ, το’ χασες!

Δες επίσης: 5 Χαρακτηριστικά των γυναικών που ξενερώνουν τους άντρες!

Οι άντρες δε σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο όπως εμείς. Ακόμη και αν νιώθεις την ανησυχία, προσπάθησε να καταλάβεις αν είναι δικαιολογημένη η συμπεριφορά του. Αν αρχίσεις και του γκρινιάζεις, θα τον κάνεις να κουραστεί και μόνο στην ιδέα να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί σου!

2. Μην επικοινωνείς πάντα πρώτη για να σε ψάξει

μην πάρεις τηλέφωνο πρώτη βήματα για να του λείπεις

Το πρώτο πράγμα στο μυαλό του ερωτευμένου ανθρώπου που έχει τις άνω ανησυχίες είναι να επικοινωνήσει με τον σύντροφό του. Να πάρει τηλέφωνα, να στείλει μηνύματα, email ή και ταχυδρομικό περιστέρι πάνω στην απόγνωση..!

Αυτό είναι μια λάθος τακτική που δεν ανήκει στα σωστά βήματα για να του λείπεις και να μην είσαι δεδομένη στο κεφάλι του. Δεν είπαμε να μην επικοινωνείς ποτέ εσύ πρώτη. Φρόντισε όμως να μην είναι πάντοτε δική σου η πρωτοβουλία.

Παίξ’ το λίγο αδιάφορη όπως λέει και το άσμα! Ακόμη και αν χρειαστεί να το κάνεις προσποιητά. Όταν, δε, επικοινωνήσει εκείνος, μην το σηκώσεις το ίδιο δευτερόλεπτο που θα χτυπήσει το κινητό! Καθυστέρησε λίγο να τον πάρεις πίσω. Θα δεις πώς θα τον τσούξει και θα αρχίσει να παρατηρεί τις αλλαγές!

Δες επίσης: 8 Σημάδια που δείχνουν ότι σε βλέπει σοβαρά!

Οι σωστές ενέργειες για να σε σκέφτεται συνέχεια!

3. Δώσε του κάτι να του λείπει από σένα

ζευγάρι περνάει καλά

Όσο κι αν σε αγαπάει ο σύντροφός σου ή όσο ερωτευμένος και αν είναι μαζί σου, είναι πάντως άνθρωπος. Αυτό σημαίνει ότι έχει όρια στην υπομονή και την ανεκτικότητά του, όπως και εσύ.

Φαντάσου να έχεις μια δύσκολη μέρα στη δουλειά και, στη μία ώρα που θα μιλήσεις ή θα βρεθείς με τον σύντροφό σου, αρχίζει να γκρινιάζει. Για τα πάντα και για τους πάντες. Την επόμενη φορά που θα έχεις λίγο χρόνο, θα θες να τον αποφύγεις, για να αποφύγεις την γκρίνια.

Αντίστοιχα και αυτός. Για να του λείπεις πρέπει κάθε φορά που σε σκέφτεται, να θυμάται πόσο ωραία περνά μαζί σου. Φρόντισε όταν είσαι μαζί του να διασκεδάζετε, να γελάτε και να περνάτε καλά!

4. Ξεκίνα τα “όχι” για να του λείπεις

πες του όχι βήματα για να του λείπεις

Το βήμα αυτό είναι ίσως από τα σημαντικότερα βήματα για να του λείπεις και να μην είσαι δεδομένη. Όσο και να τον λατρεύεις και να θες να περνάτε χρόνο μαζί, πρέπει πού και πού να μην είσαι διαθέσιμη για εκείνον.

Σταμάτα να ακυρώνεις ό,τι κανόνισες με φίλους απλά γιατί εκείνος τελευταία στιγμή σου πρότεινε κάτι. Ξεκίνα να του λες “όχι”. Πρέπει να βλέπει ότι ο χρόνος σου είναι πολύτιμος και ότι έχεις ζωή και πέρα από εκείνον.

Αν το συνδυάσεις και με λίγο μυστήριο, ακόμη καλύτερα. Δεν εννοώ να του λες ψέματα, απλώς μη λες από μόνη σου όλες τις λεπτομέρειες. Την επόμενη φορά πες του απλά ότι θα πας για φαγητό πχ. Μόνο αν σε ρωτήσει με ποιον να του απαντήσεις. Λίγη υγιής ζήλια μόνο καλό θα σας κάνει!

Δες επίσης: Τα 5 βήματα για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό!

5. Συζήτησε όταν πρέπει

ζευγάρι συζητάει ότι του λείπει

Καλό είναι τα 5 αυτά βήματα για να του λείπεις να τα κάνεις με τη σειρά που τα γράφω. Αν, λοιπόν, κάνεις τα 1-4 είναι πολύ πιθανό να έχει ήδη παρατηρήσει τη διαφορά στη συμπεριφορά σου και να σε πιάσει να μιλήσετε.

Όταν έρθει αυτή η στιγμή, θα είναι και η σωστή για συζήτηση. Θα μιλήσετε ήρεμα και θα βρείτε μαζί τρόπους να οργανωθείτε πιο σωστά ως ζευγάρι. Αν αυτή η συζήτηση δεν έρθει ποτέ από μέρους του και δεν αλλάξει τίποτα στην αδιάφορη συμπεριφορά του, αλλάζει το πράγμα.

Σε μια τέτοια περίπτωση ίσως πρέπει να σκεφτείς αν ο άνθρωπός σου είναι όπως τον φανταζόσουν. Αν σε εκτιμά όσο θέλεις και αν τον θες στη ζωή σου.

Related Posts