eutuxismeno zeugari

Τα 10 στοιχεία μιας υγιούς σχέσης!

by ediva

Όπως κάθε άνθρωπος, έτσι και κάθε σχέση είναι διαφορετική γι’αυτό και δεν υπάρχει μια πετυχημένη συνταγή για όλες τις περιπτώσεις. Υπάρχουν όμως κάποια σταθερά στοιχεία μιας υγιούς σχέσης. Βρες ποια από αυτά ταιριάζουν στην περίπτωση σου και μπορείς να τα υιοθετήσεις και να εξελίξεις με τον καιρό.

Μια σχέση είναι ένα θετικό, συνήθως, κομμάτι στη ζωή κάθε ενήλικα. Ωστόσο πολλές φορές υπάρχουν δυσκολίες και εμπόδια που μας προβληματίζουν όλους.

Δεν εννοώ ότι πρέπει να είναι τέλεια, αλλά αρκετή.

Δες επίσης: Πως μπορεί να πετύχει μια σχέση όταν ο σύντροφος σου είναι ισχυρογνώμων!

Ποιά είναι τα στοιχεία μιας υγιούς σχέσης

zeugari dwmatio

Πολλές φορές, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε μια μακροχρόνια σχέση, η ρουτίνα και η συνήθεια μειώνουν την υποκειμενική απόλαυση που παίρνουμε από τον ερωτικό μας σύντροφο. Εάν πιστεύουμε σε αυτή τη σχέση και θέλουμε να πετύχει δεν χρειάζεται να απογοητεύομαστε.

Το να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε τέλμα και η μόνη λύση είναι χωρισμός συνήθως είναι μια αρνητική προσέγγιση ενός προβλήματος, και αν πάρεις λίγο χρόνο να σκεφτείς, θα συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα για να βελτιώσεις την κατάσταση.

Οι αξίες και τα ιδανικά κάθε ανθρώπου διαφέρουν, γι’αυτό θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να λαμβάνεις υπόψη τι είναι σημαντικό και για σένα αλλά και για τον σύντροφό σου. Αν προσπαθήσετε να βρείτε μια μέση λύση, θα είστε και οι δύο ευτυχισμένοι και η σχέση σας θα ευδοκιμήσει.

Παρακάτω σου έγραψα μερικά στοιχεία μιας υγιούς σχέσης. Δεν χρειάζεται να αγχωθείς και να προσπαθήσεις να τα προσαρμόσεις όλα στη δική σου περίπτωση. Βρες αυτά που σου ταιριάζουν καλύτερα και όλα θα πάνε καλά!

#1 Θυμήσου την αρχή της σχέσης. Είναι πολύ εύκολο με τον καιρό η ρουτίνα να σε κάνει να βαριέσαι πολλές φορές στη σχέση σου. Προσπάθησε να σπάσεις τη μονοτονία κανονίζοντας ραντεβού, στέλνοντας μηνύματα αναπάντεχα μέσα στη μέρα και γενικά βάλε λίγο προσπάθεια στο να δείξεις στο σύντροφο σου πόσο τον θέλεις. Τέτοια μικρά διαλείμματα θα σας αναζωογονήσουν και θα κάνουν τη διαφορά στην ποιότητα της σχέσης σας.

#2 Εξέφρασε τις επιθυμίες σου. Ο σύντροφος σου όσο καλά και να σε ξέρει, σίγουρα δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σου. Αν θέλεις κάτι συζήτησε το και ζήτησε το (δεν μιλάω μόνο για το σεξ). Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω.

#3 Ξεκαθάρισε από νωρίς τι περιμένεις σε μία σχέση. Όπως και σε κάθε σχέση, και εδώ θα πρέπει να επικοινωνίσεις τις απαιτήσεις που έχεις από τον σύντροφο σου αλλά και από την σχέση σας. Εάν και οι δύο δεν συμφωνείτε όσον αφορά αυτά που προσδοκάτε από τη σχέση σας, ο θυμός και η απογοήτευση θα κυριαρχήσουν.

#4 Να είσαι ειλικρινής πάντα! Το να κρατάς πράγματα από το σύντροφο σου ή να του λες ψέμματα ποτέ δεν βοηθάει. Κάποια στιγμή θα αρχίσεις να νιώθεις τόσες τύψεις,  που και να μην σου κάνουν κακό τα ίδια τα ψέμματα, θα σαμποτάρεις εσύ την σχέση σου στο τέλος.

#5 Επικοινώνησε τα συναισθήματα σου. Πάρε τον χρόνο που χρειάζεσαι ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εξέφρασε και τα αρνητικά και τα θετικά συναισθήματα που έχεις. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να δημιουργηθεί απόσταση μεταξύ σας και να αποξενωθείτε.

#6 Προσπάθησε να γνωρίσεις τον σύντροφο σου. Και εννοώ να τον γνωρίσεις πραγματικά και να σε γνωρίσει και αυτός. Με αυτό τον τρόπο θα δεθείτε περισσότερο και θα καταλαβαίνετε καλύτερα ο ένας τις ανάγκες του άλλου.

#7 Μάθε να συγχωρείς. Ουδείς αλάνθαστος! Όσο περισσότερο κατανόηση έχεις για τα λάθη των άλλων τόσο περισσότερη αγάπη και φροντίδα θα λαμβάνεις. Κανείς δεν θέλει στη ζωή του ανθρώπους σκληρούς και επικριτικούς.

#8 Προσπάθησε να είσαι καλός ακροατής. Όταν ο σύντροφος σου μιλάει για κάτι που τον απασχολεί προσπάθησε να τον ακούσεις πραγματικά και να μπεις στη θέση του. Δείξε του πως καταλαβαίνεις όχι μόνο τα γεγονότα αλλά και το πως νιώθει απέναντι σε αυτά.

#9 Τρυφερότητα. Είναι κάτι που συχνά πολλοί ξεχνάμε και αφήνουμε στην άκρη. Μια αγκαλιά και ένα γλυκό φιλί όχι μόνο μας κάνουν να έρθουμε πιο κοντά στον σύντροφο μας, αλλά βοηθάνε το σώμα μας να παράξει ορμόνες που μας κάνουν χαρούμενους.

#10 Ζήτα συγνώμη. Είναι δύσκολο πολλές φορές αλλά όταν ζητάμε ειλικρινά συγνώμη και παραδεχόμαστε τα λάθη μας δείχνουμε ότι εκτιμάμε τη σχέση μας και θέλουμε να πετύχει.Αν και εσύ θέλεις να ενσωματώσεις τα πιθανά στοιχεία μιας υγιούς σχέσης στη ζωή σου, πάρε λίγο χρόνο και σκέψου ποιά από τα παραπάνω είναι πιο σημαντικά για σένα. Οι σχέσεις μας έχουν ανάγκη από καθημερινή φροντίδα άλλωστε. Μην τις αμελείς! Δες επίσης: 5 Σημάδια ότι θέλει να είσαστε ξανά μαζί!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts